Hypertyreóza, Thyrozol a depresívne stavy

nevenka
8. dec 2021

Ahojte, idem si po radu, kto ste mali zvysenu funkciu stitnej zlazy. Ja ju mam dlhsie, ale zatial ma lekar nechaval bez liecby, lebo hormony sa drzali len mierne zvysene a protilatky mi klesali. No z cista jasna sa mi stav zhorsil a teda zacala som brat Thyrozol, dnes prvy den. Len minimalnu davku. Ale hned poobede mi ostalo strasne divne - prepadla ma obrovska unava, je mi zle od zaludka a hlavne, zacala som plakat z nicoho nic. Depresivne stavy. Moze to byt z lieku? Doteraz som bola v pohode ohladom tohto, trpim len na lietanie tlaku, pulz vysoky, bolesti svalov a klbov, ani tras ruk nebol vyrazny a nechudla som skoro vobec. Kojim drobceka, doktor mi povedal, ze do 10mg je to v pohode a kojit mozem.
Poprosila by som o skusenosti, za aku dobu to zaberie a ci to mal niekto, ci to prejde.
Mam este aj protilatky aTPO a ATG, v minulosti som uz mala jeden atak a tam mi TSI protilatky klesli a ostali len tieto a dokonca som potom v tehotenstve brala aj Euthyrox. Takze asi opat skoncim v hypofunkcii. Dakujem za rady a podporu.

sykoroka_dizajn
10. dec 2021

Ja som brala thyrozol 3x denne a nič som nemala, akurát po započať liečby som moc necvicila lebo som bola viac unavená ale po týždni dvoch v pohode

nevenka
autor
11. dec 2021

@sykoroka_dizajn dakujem za skusenost...trochu to preslo, ale nie uplne.