Dobrý deň
Mám 24 rokov, zvýšenú funkciu štítnej žľazy a snúbenca s ktorým by sme chceli mať bábätko. Keďže liečba nezaberá, musím ísť pod nôž čo nie je pre mňa práve najšťastnejšia informácia aj vzhľadom na okolnosti. Avšak potrebovala by som radu. Podarilo sa niektorej z Vás počať a porodiť zdravé bábätko aj napriek zvýšenej funkcie? Ak ste aj šli na operáciu ako to bolo s počatím potom? Hormóny sú tak pre človeka ako aj dieťa dôležité počas prenatálneho vývinu preto ma trošku desí predstava, že mám brať lieky ako náhradu.
Ďakujem za odpovede a pevné zdravie každému 🙂
ja mám vybratú komplet celú štítnu žlazu,po nastavení na hormony som otehotnela na prvý šup,mám zdravú dcéru,celú tehu som bola kontrolovaná na endokrinologii v prvých mesiacoch mi navyšovali hormony,aby bábo malo dosť,a potom,keď si už tvorilo samo,tak aj kontroly boli menej,dcéra je šikovná všetko ok,ja som podstúpila vybratie,kôli tomu aby som mohla otehotnieť,lebo ja som mala s hypertytreozou komplikácie
Ja som otehotnela aj dobre porodila zdravé dieťa. Ja už mám hypertyreozu asi 7 rokov. Beriem thyrozol ale tak ze keď už mám dobre výsledky tak mi ho Dr vysadi. Keď sa zhoršia tak sa nasadia lieky. Ja nie som veľmi za vybratie štítnej a brat celý život lieky. Ja keď som otehotnela tak som nemala dobre výsledky štítnej žľazy začínala som tiež brat lieky. Tak mi ich musela Dr vysadiť lebo sa neodporúča užívať thyrozol počas tehotenstva. Tehotenstvo ma priaznivé podmienky na hypertyreozu.