Hypertyreóza - operácia - tehotenstvo

mgr_lucia
25. apr 2020

Dobrý deň

Mám 24 rokov, zvýšenú funkciu štítnej žľazy a snúbenca s ktorým by sme chceli mať bábätko. Keďže liečba nezaberá, musím ísť pod nôž čo nie je pre mňa práve najšťastnejšia informácia aj vzhľadom na okolnosti. Avšak potrebovala by som radu. Podarilo sa niektorej z Vás počať a porodiť zdravé bábätko aj napriek zvýšenej funkcie? Ak ste aj šli na operáciu ako to bolo s počatím potom? Hormóny sú tak pre človeka ako aj dieťa dôležité počas prenatálneho vývinu preto ma trošku desí predstava, že mám brať lieky ako náhradu.

Ďakujem za odpovede a pevné zdravie každému 🙂

zuzka565
26. apr 2020

Ja som otehotnela aj dobre porodila zdravé dieťa. Ja už mám hypertyreozu asi 7 rokov. Beriem thyrozol ale tak ze keď už mám dobre výsledky tak mi ho Dr vysadi. Keď sa zhoršia tak sa nasadia lieky. Ja nie som veľmi za vybratie štítnej a brat celý život lieky. Ja keď som otehotnela tak som nemala dobre výsledky štítnej žľazy začínala som tiež brat lieky. Tak mi ich musela Dr vysadiť lebo sa neodporúča užívať thyrozol počas tehotenstva. Tehotenstvo ma priaznivé podmienky na hypertyreozu.

mgr_lucia
autor
26. apr 2020

@zuzka565 ďakujem za odpoveď. Tiež ma neteší vybratie celej štítnej žľazy ale nemám na výber. Som rada, že u Vás bolo všetko v poriadku.

merica123
26. apr 2020

ja mám vybratú komplet celú štítnu žlazu,po nastavení na hormony som otehotnela na prvý šup,mám zdravú dcéru,celú tehu som bola kontrolovaná na endokrinologii v prvých mesiacoch mi navyšovali hormony,aby bábo malo dosť,a potom,keď si už tvorilo samo,tak aj kontroly boli menej,dcéra je šikovná všetko ok,ja som podstúpila vybratie,kôli tomu aby som mohla otehotnieť,lebo ja som mala s hypertytreozou komplikácie

mgr_lucia
autor
26. apr 2020

@merica123 Mne ju idú vybrať, pretože má uzlovitú štruktúru a je asymetrická. Osobne nepociťujem nejaké problémy. Ďakujem za informáciu ohľadom gravidity - potešila ste ma.

merica123
26. apr 2020

@mgr_lucia držím palce,operácia super 1deň som bola na Jis a potom už na oddelení,so štítnou 1 dcéra problém otehotnieť druhá dcéra počatá bez štítnej na prvý šup,držím palce,u mňa to bolo naj rozhodnutie v živote dať ju von a potom plánovať dieťa

kace9
2. júl 2020

@merica123 chcela by som sa vás opýtať, či ste pribrali po operácii. Vďaka