Hypertenzia a kojenie. Poradíte mi?

pravomila
30. okt 2015

Mamičky, ktoré sa liečite na vysoký krvný tlak a dojčíte, užívate aj nejaký iný liek ako dopegyt? Tlak mi stúpol po pôrode, bol mi predpísaný dopegyt, aby som mohla kojiť, no akosi mi nezaberá.

magic08
30. okt 2015

nemam vysoky tlak, ale beriem na srce Concor. Doktor vie ze kojim, neriesil to 🙂 kludne mozes aj iny liek. do mlieka sa dostane tak male mnozstvo, ze to kvalitu mliecka neovplyvni

elizabeth22
30. okt 2015

Ja som po prvom pôrode brala dopegyt, internista vyslovene dal na výber buĎ pokračujem v kojení alebo v dopegyte,ja som dopegyt vysadila,nakoľko som mala hypertenziu len soôsobenú tehotenstvom,potom sa to upravilo .

nutrimas
31. okt 2015

Dobre by bolo zistit pricinu vysokeho tlaku. Jednou z nich moze byt aj porucha obliciek, napr. IgA nefropatia, prip. zablokovana chrbtica. Poziadajte lekara, nech Vam odporuci potrebne vysetrenia.
Tlak prrirodzene znizuju chia semena, mozete ich bezpecne uzivat aj pocas dojcenia. MOzete ich zamiesat do smoothies, alebo posypat salat, ci nechat nabobtnat vo vode a vypit: http://www.nutrimas.sk/search-engine.htm?q=chia...
@pravomila