Hypermobilita a zúžená cieva

viera1107
11. feb 2024

Ahoj baby,
po roku a pól vláčenia sa po vyšetreniach a cvičeniach mi nový neurológ objasnil príčinu vertiga. Mám hypermobilitu a aj zúženú krčnú cievu (asi vrodené, neviem).. Vraj mi stuhnuté svaly tlačia na nestabilnú chrbticu a to mi tlačí na aj tak úzku cievu..
Beriem betahystin a mám cvičiť s fizioterapeutom (to robím už 8 mesiacov 2x do týždňa) akurát som sa dohodla na zmene cvikov aby to bolo zamerané viac na chrbticu.. Doteraz som mala skôr silové treningy..
Prosím hlavne hypermobilné baby o radu a či ste mali niečo podobné a čo vám pomohlo..
Moc ďakujem..

barbora854
11. feb 2024

Hypermobilna je podľa mňa každá tretia žena takže vedu by som z toho nerobila .u nás doma je hyper každý a čo?no len cvičenie

viera1107
autor
15. feb 2024

@barbora854 bežná možno je, ale mne nestabilná chrbtica tlačí na zúženú krčnú cievu.. To je trochu väčší problém ako hypermobilita sama o sebe.. Na to hľadám odpoveď..

nikaikadominika
4. máj 2024

@viera1107 ja som hypermobilna a mam velke bolesti chrbtice, avsak s tou cievou pomoct neviem, o takomto som este nepocula...no mozno ak budete podctivo cvicit s fyzio, verim,ze chrbtica sa zastavilizuje a mozno odlahci ajntlak na tu cievu...ale to je len moj uhol pohladu...
Hypermobilita je bohuzial u niektorých ludi velmi problem...ti,ktori ho nemaju nech su Bohu vdacni...