Hygiena rodiča počas choroby

1. nov 2023

Milé maminky, zaujíma ma aké opatrenia mate ak teda dáke mate keď ste choré aby ste nenakazili aj deti. Nikdy nepijem zo spoločnej fľaše, nejeme jedným príborov nikdy a v chorobe pri dcére nosím rusko, keď si výfukam nos,kychnem, zakaslem do dlani vždy si umývam ruky. Častejšie dezinfekcia je samozrejmosťou. Je to veľa? Malo? Stále počúvam,že to preháňam a muž to je kapitola sama o sebe keď je chorý. Mňa vytáča do biela,že pre mňa dôležité veci nedodržiava a potom vznikajú zbytočne konflikty... ako to je u vás v rodine?

galganka
1. nov 2023

Odpratávame si vreckovky, pohár je iba pre nás a umývame si viac ruky. 🤷🏼‍♀️ ...takmer vždy sú prvé choré deti a my to chytíme od nich, takže spať sa už nenakazia.

simsalabim
1. nov 2023

Rusko nenosim, ruky si umyvam priebezne, ale nie pri kazdom kychnuti a pod. Som v inej miestnosti, ked som ozaj chora. Mam k tomu celkove dost uvolneny pristup.

rakywanda
1. nov 2023

Nijaké. Ja nebývam chorá. Ak je chorá dcéra ( už puberťáčka), automaticky rozťahujeme gauč v obývačke, nanosíme periny a je s nami. V noci spí pri mne, kontrolujem napr. teplotu. Nikdy nepijeme z jedného pohára, nejeme jedným príborom... Nedezinfikujem ani teraz , ani počas covidu. Dodržiavame bežnú hygienu.

domka222
1. nov 2023

Nič také extra. Vreckovky ako vždy hneď do koša. Žiadne rúško, akurát ruky si umývam častejšie. Aj tak sú väčšinou vždy deti prvé choré

sisaka
1. nov 2023

Bývam chorá tak raz do roka maximálne, nič špeciálne nedodržiavam, kycham/kašlem do rukáva, použité vreckovky hádžem do koša. Nikdy nepijeme z jedného pohára, použité poháre dávame do umývačky. Zvyšok tiež bežná hygiena. V rúšku som v živote doma nebehala, ani počas covidu a to som ho mala dva krat a nikto sa odo mňa nenakazil.

Anonym - oduč sa kašlať do dlane, už sa robí pomaly 30 rokov osveta, že sa nekašle a nekycha do dlane 🙄

diewcatqoo
1. nov 2023

Umyvam si viac ruky, nedavam pit ani jest nikomu z mojho nadobicka a s mojim priborom, nebozkavam a neobijmam sa s ostatnymi a castejsie vetram. Rusko nenosim, nedezinfikujem priestory a ani sa neizolujem uplne. Mame 3 izbovy byt, kde sa nie je moznost izolovat od zvysku, takze som zmierena s tym, ze ak je niekto z nas chory, chytime to vsetci.

slavomira236
1. nov 2023

Ja spim s dcerou a ked som chora ako pes celu noc kaslem drhne ma ona to odomna nechyti..ja od deti skor

nikha2809
1. nov 2023

Okrem toho že teda u nás doma má každý svoj pohár nerobím nič z toho čo píšeš, príde mi to prestrelene a vtipné, pokiaľ tvoje deti nemajú nejaký vážnu chorobu, že by ich tá obyčajná čo by chytili od teba mohla ohroziť.

nikha2809
1. nov 2023

No a teda vlastne ešte, nedávam im pusu keď som chorá.To je vsetko

janage
1. nov 2023

Ja mam často choré dieťa. Teda ak raz za čas ochoriem ja, aby som mu nepridala, kochám a kašlem, do lakťa, ak mám teplotu zaleziem do spálne, ak sa zdržiavam v spoločných priestoroch tak rúško. Pri hnackach, grcackach, dezinfikujem wc a čo treba sanytolom v spreji.
S mužom by som sa vôbec nehadala, len mu oznámila, že v prípade ze dieťa ochorie lebo on si nevie dodržať pár dní zvýšenú hygienu, ostáva s ním doma v prípade choroby on.
Nepíšeš aké sú deti staré, ako často choré atď.

deti95060810
1. nov 2023

veľmi podobne ako simsalabim...

majlo1234
1. nov 2023

Ja este kojim, cize pri mojej chorobe nedodrziavam skoro nic(kedze pri mne v noci spi v posteli). Nepijeme a nejeme z rovnakych tanierov a poharov, ale inak nic. Syn odo mna malokedy nieco chytil, ani covid nechytil, naivne si myslim, ze je to kvoli dojceniu. Naopak, ked je chory on, nema ziadna ochrana zmysel, kedze mi zvykne nakychat do ocnych bulv z piatich centimetrov😂 ale malokedy nieco chytim od neho

petamich
1. nov 2023

kym bol maly babatko zvykli sme respirator, teraz uz nejake specialne opatrenia okrem umyvania ruk, odpratavania vreckoviek, snahy o minimalny kontakt (v zmysle nebozkavam vela a tak) a ze spim vtedy oddelene alebo manzel nerobime

miskakyska
1. nov 2023

.. okrem spomenutého veľa vetrám. a dezinfikujem aj kľučky,splachovatko na wc, vodovodné batérie,vrch tekutého mydla..😁

autor
1. nov 2023

@nikha2809 ako vieš,že máš obyčajnu chorobu? Je XY veci ,bacilov co by som nechcela aby chytili moje deti. Nie vždy je sopeľ,sopeľ a kašeľ obyčajný kašeľ. Bez sterov sa to nedá tak ľahko a s istotou povedat....

autor
1. nov 2023

@miskakyska to vážne alebo si robíš so mna srandu?

sili82
1. nov 2023

Okrem toho, že im nedávam pusu na dobrú noc, nerobím nič. Chrániť deti pred bacilmi je podľa mna kontraproduktívne. Nejako si predsa musia vybudovať imunitu.

henka123123
1. nov 2023

Ziadne.byvame spolu.spime spolu.jeme spolu vsetci 4ria..neriesim..aj tak musia ziskat imunitu na jednotlive choroby

tanyag
1. nov 2023

@sisaka prečo potom učiteľky v MS učia deti kašlať a kýchať do dlane? 🤔 ak sa to už nerobí?

minenkak
1. nov 2023

Nikdy sme to doma neriešili,ak niekto ochorel tak ochorel ,keď nie tak nie

sisaka
1. nov 2023

@tanyag a ja mám odkiaľ vedieť, prečo nejaké učiteľky zaspali dobu?

miskakyska
1. nov 2023

Smrteľne vážne 😶.. nevidím na tom nič vtipné..ty áno?... všetky plochy, ktorých sa dotýkajú chorí/zdraví dezinfikujem..

sisaka
1. nov 2023

@tanyag

Vytlač plagát, urob osvetu

lucia147852
1. nov 2023

Autorka máš jedno dieťa? Lebo ak viac, neviem si predstaviť ako zabránis tomu aby sa medzi sebou nenakazili

autor
1. nov 2023

@lucia147852 jedno. Preto riešim rodičov v čase choroby. Je mi jasné,že medzi malými deťmi to je neudržateľne

autor
1. nov 2023

@miskakyska práveže nie. Ja som si začala myslieť,že to robím asi len ja 😊

tanyag
1. nov 2023

@sisaka haha no to bola taká rečnícka otázka 😁 ja som to dcéru neučila a prišla s tým zo škôlky, že pani učiteľka tak povedala 😁

nikha2809
1. nov 2023

No lebo viem a ďalej to neriešim, keď raz schytam niečo mega nebezpečné pochybujem že sa tomu vyhneme hoci by som doma šaškovala s nejakými opatreniami keďže žijeme v trojizbovom byte.To aby som sa pri každom sopli rovno odsťahovala, ani to mi nepomôže lebo väčšinou je pri všetkom človek infekčný už pred prepuknutim príznakov

ivanaks
1. nov 2023

Ahoj, chápem Tvoj strach (tiež som si prešla niečím podobným), len pridám jeden postreh - ak dieťa doma "izoluješ" od chorôb, jeho imunita sa v takmer sterilnom prostredí nevybuduje. V škôlke a škole potom naňho skočí všetko, čo "pôjde" okolo a nemusí to mať banálny priebeh ako u detí, čo si všelijakými "bacilami" prešli už skôr - v ranom detskom veku (osobná skúsenosť).

majlo1234
1. nov 2023

@ivanaks v skolke to na neho skoci tak ci tak, detske choroby su extra toxicke😂 nakoniec, aj pri vsetkych domacich opatreniach doma sterilne prostredie nehrozi.

Autorka, ak nepracujes niekde na infekcnom, jw len mala pravdepodobnost, ze chytis nieco vazne. Druha vec, je ze vacsina chorob je infekcna uz pred prvymi priznakmi