Hyalobarrier gél po laparoskopii alebo po sekcii

tamix
10. máj 2012

máte niektorá skúsenosť s HYALOBARRIER GELom po laparoskopii alebo sekcii? Mal by vraj v celkom dobrej miere zabrániť vzniku zrastov. Ponúkol vám ju váš lekár?

tamix
autor
26. máj 2012

Nemáte skúsenosti? Nedávala ste si ju niektorá?

cicanuska
30. máj 2012

@tamix ahoj mne ho tiez doki odporucil kupit,kedze idem na laparku ale neviem na co ho budu potrebovat,zajtra sa pojdem informovat do lekarne a objednat.uz si si ho kupila?nevies prosim ta cenu?

tamix
autor
30. máj 2012

Ahoj, ten, čo dávajú pri cisárskom je asi 120EUR a k laparo je 140 alebo 160, neviem presne. Dávajú ten gel do brušnej dutiny, aby sa nevytvorili zrasty. Mne by ho mali dať tiež niekde na brušnú stenu, aby sa znížila pravdepodobnosť zrastov.

cicanuska
31. máj 2012

@tamix no ja som si ho bola dnes objednat,ale nevedeli mi povedat cenu no tak to je teda pekne drahe,ale co uz ked ho musim mat,je skoda ze ho poistovna nepreplaca.

tamix
autor
31. máj 2012

aj ja by som si to už mala ísť objednať. Sranda, že gynekológ mi povedal, že pri laparo to už teraz dávajú a pri cisárskom len kto chce. Prúser bude vtedy, keď si ho kúpim a rodiť budem riadne 😒

cicanuska
1. jún 2012

@tamix no tak to by bola skoda,mne povedal ze ked ho nepouziju tak ze sa ho pokusi predat v ordinacii,len mne povedal ze stoji 20 e

21majka
1. jún 2012

ahojte,tak ja som druhy den po laparke a HYALOBARRIER GEL ENDO mi navrhol gynekolog,ktory ma aj operoval a po operacii mi povedal,ze som mala endometriozu v dost velkom rozsahu,co ani pred zakrokom netusil,lebo ani hodnoty z krvy som nemala take vysoke,proste same zrasty a ze ten gel je v znacenj miere vyhra.Ja som zanho platila 133euro a objednali mi ho v nemocke kde ma aj operovali. 🙂

cicanuska
1. jún 2012

@21majka ahoj a ako sa citis?mas aj niake bolesti?takze ten gel je asi dobra vec aby sa netvorili zrasty.

21majka
1. jún 2012

no dnes sa citim super,trosku ma pobolievaju stehy na bruchu,takze sa nemozem smiat,ani kaslat a obuva ma priatel 🙂 Vcera som prisla domov z nemocnice,bola som este taka slaba po tych infuziach a k veceru ma zacal strasne boliet krk,proste svalovka,ale dnes mi je uz fakt super.Ten gel si myslim,ze je fakt dobra vec,lebo ak ti odstrania zrasty,tak ten gel zabranuje vzniku novych...uvidim po pol roku,lebo u mna bol velky problem s endometriozov a teraz ma caka obdobie tzv. menopauzy-proste zablokovanie menzesu,preliecenie a potom sa uvidi,ci uz to bude oki

tamix
autor
1. jún 2012

@21majka ☹ to Ti nezávidím

@cicanuska som zvedavá na cenu tvojho gelu. 20EUR a 133EUR je riadny rozdiel

tamix
autor
1. jún 2012

@21majka ale určite bude všetko v poriadku 😉

21majka
1. jún 2012

@tamix aj ja verim,ze bude vsetko oki.Najlepsie bolo,ze som bola uz aj v KE v CAR a doktor mi povedal,ze na laparku nemusim ist a ani moj gynekolog ma tam neposielal,vraj ked mam MC pravidelny(napriek sillnym bolestiam),tak netreba a napokon som sa rozhodla sama,ze tam idem a basta...a bolo to to najlepsie rozhodnutie,co som urobila a teraz som stastna,ze viem na com som a ze vsetko zle mi vyoperovali,vycistili a hlavne ze sa to da liecit 🙂 🙂 🙂

cicanuska
2. jún 2012

@tamix no to veru je.Potom mu pojdem ukazat ten rozdiel,ako keby nevedel kolko stoji mohol mi to povedat hned nie ze ked mi lekarnicka povedala odhadovu cenu tak mi oci skoro vyliezli 😕

katkagaz
20. jan 2013

@21majka ahoj maji chcem sa opytat ake si mala problemi ze si sla na tu laparoskopiu mna to caka teraz v piatok odporucili my ten gel no nakolko som diabeticka tak sa obavam ci sa my to stihne zahojit tie zrasty pocas toho gelu no a za druhe tiez sa doktor obava ze ma musi odstavit on menstruacii pretoze vraj sa v brusnej dutine tvori tekutina ktora sa neda uplne odstranit pri laparoskopii preto ze treba ist na tu hormonalnu liecbu ja mam stale bolesti cca a 2tyzdne pred menstruaciou ako sa to prejavovalo u teba

katkagaz
20. jan 2013

cena sa pohybuje od 140do 180eu

21majka
21. jan 2013

@katkagaz ahoj,no ja som mala vzdy nejake bolesti pri mezese,no zase bol vzdy presny a rovnako silny.No zacala som mavat hnedy vytok 2 dni pred menzesom a prve 2 dni pri menzese som mala az take straaasne bolesti,ze som za jeden den musela uzit az 10 tabl.od bolesti.To som trpela asi tak rok-menzes presny ako hodinky ale vytok+bolesti taktiez.No a takisto sme mali s priatelom problemy pri otehotneni-nedarilo sa nam,tak som sa rozhodla,ze skusim laparku 🙂 Ja som sa pre tu operaciu rozhodla sama od seba-trvala som na nej a teraz som stastna,ze som na nu naozaj sla 😀 .Inak mne ten gel naozaj pomohol+taktiez som mala hned po laparke zastaveny menzes na 3 mesiace-hormonalnu liecbu tzv.menopauzou...neboj,cas rychlo leti a ja uz ani neviem ako a mam to vsetko za sebou a k tomu som uz aj tehula... 😀 😀 😀

katkagaz
21. jan 2013

jeej tak to ti gratulujem 🙂 noo ja mam stale bolesti ten dvaciaty den v mesiaci dva tyzdne pred menzesom a neviem ci je to tymi zrastami ci s tym druhym hoc je pravda ze my sme o jedno babo prisli nevedela som otehotniet no potom som otwhotnela ale bolo velmi rizikove a este mam stale toho dvaciateho ale biele vytoky akokeby zapal ale tiez furt presne ten den tiez sa napchavam lentilkami a bolesti su akokeby som mala mentruaciu dostat az do kriizou bije ta bolest ☹ len som chcela vediet ci fakt tie peniazky stoja za to

21majka
23. jan 2013

@katkagaz nebojkaj,vsetko dopadne dobre...kludne,bez stresov nastup do nemocky a viac sa o nic nestaraj...bude to rychle,jeden max.dva dni budes taka trosku ako keby si mala svalovicu,ale to rychlo prejde...A ten gel si daj,ked mas take bolesti,jednoznacne.Ja by som na tvojom mieste urcite nevahala ci investovat alebo nie,vsak ide o tvoje zdravie,poskodit ti to nemoze,iba pomoct 🙂 🙂 🙂 Drzim prsteky.Potom napis ako si dopadla 🙂

katkagaz
30. jan 2013

aho
@21majka ahojky no dopadla som tak ze doktor my povedal ziadne zrasty setko krasne len ze vajecnik bol hladky tak ze my tam urobil tri dierky nedal my ani ten gel ze netreba ale problem je v maternici bud dalej trpiet tie bolesti alebo na sterilizaciu takze ziadna slava nooo

21majka
30. jan 2013

@katkagaz ahojki,no tak to ti robil drilling ovarii?Lebo aj mne take nieco robil,poprepichoval,aby moje vajecniky pracovali lepsie.No ale u teba to je fakt nic-moc,bolesti su hroza,to ti verim,presla som si tym no a ta sterilizacia to je tak isto o nicom...vsak ty si este mlada nato....A ako sa citis po laparke?A tu hormonalnu liecbu budes mat?

katkagaz
30. jan 2013

sak to ze necitim sa este na sterilizaciu po laparke no mne nic nebolo akurat s toho vzduchu na hrudniku ma bolelo ale inak som bola ako nic pohodicka tak doktor nic nevravel akurat povedal ze u mna tretie babo by uz bolo vysoko rizikove a ze sama casom pridem na to ak my uz budu liest na nervy tie bolesti bud vydrzat alebo ta sterilizacia ine riesenie nieje ze svalstvo co drzi maternicu je ako zuvacka tym padom mam dole maternicu otocenu opacne preto by ju trebalo prisit ale tam musi byt uz ta sterilizacia

tonka28
18. aug 2014

@katkagaz
@21majka ahojte baby,čítala som Vás že máte čo-to za sebou s Hyalobarrier gelom....čaká ma laparo v sept.a neviem sa rozhodnúť..doki mi odporučil gel ,verím že je to dobrá vec ale nemám za sebou žiadnu operáciu tak neviem či budem mať zrasty ,alebo nejaké dalšie problémy....odrádza ma tá cena 😝 150euri...

suzannek
4. okt 2015

Ahojte. Chcem sa spytat, ci mi neviete poradit kde by som mohla predat Hyalobarrier gel endo, 150eur, v lekarni ma to vyslo skoro 160. Problem je ten ze si mysleli ze bude dobre nech si to kupim a daju mi to po odstraneni zrastov ale mala som len 2 a zapal slep.creva co nikto necakal a pointa je ta ze gel nepouzili a chcem ho niekomu predat kto ho potrebuje lebo v lekarni mi ho uz nezoberu naspat. Neviem kde dat inzerat, alebo ci neviete o nejakej vasej znamej co by to chcela kupit. Viem to dat max za 145eur. Dakujem. Z.