Hrudná chrbtica

majapagacova
14. aug 2023

Kto ma skúsenosti s bolesťami hrudnej chrbtice. Mam výrastky a zúžené stavce vtej časti, nepomohli obstreky, masáž, rehabilitácie.

gemerka17
14. aug 2023

@majapagacova pri chrbtici nečakaj, že po pár cvičeniach na 10 minút a par rehabilitáčnych procedúrach budeš ako rybka. Cvičiť každý deň, pravidelne masaze, rehabilitácie každé 3 mesiace cez poisťovňu. Pripadne kúpeľňa liečba. Toto rob 2 roky, až vtedy vyhlas, že liečba nezabrala . To sa fakt nespraví za pár týždňov. Od bolesti skus si zaplatiť ešte laseroterapi 4. generácie (nepreplaca poisťovňa)

daniela2202
14. aug 2023

@majapagacova najlepšie na chrbticu je plávanie 👍

gemerka17
14. aug 2023

@daniela2202 rozhodne nie je. Prosím neraď, keď nemáš o tom ani poňatia. Nevies diagnozu a napíšeš takúto blbosť. Liečba chrbtice je komplexná, plávanie je pri dosť diagnozach chrbtice neodporúčane (skolioza, vysunuté platničky). Plávať si môže človek so zdravou chrbticou s max so zlým držaním tela.

tomika
14. aug 2023

@gemerka17 dcéra má skoliozu a odporučili plávanie.

gemerka17
14. aug 2023

@tomika bohužiaľ to tak je, že niektorí lekári, ktorý sa zasekli pred rokom 2000 odporúčajú. Je to však veľká chyba. Veľmi nevhodný pohyb. Maximálne sa dá plávať tak znak a to pod dohľadom trénera. Ten pohyb neublíži, pomoc asi nič moc. Ostatne len zhorší krivku. Pozri si to.

kacena4
14. aug 2023

rehabilitacia je ktatkodoba, tam sa mas naucit cvicit a doma denne aplikovat. neviem ake vyrastky mas takze reagovat, nepises ani co na to neurolog/neurochirurg ci odstranit kvoli bolesti alebo co dalej. ale denne cvicenie spravi vela

pink_lady
14. aug 2023

@majapagacova ano,mam to iste, najviac mam problem v th10-th12, mne to vyraza ta bolest dorpedu do rebier, nahor, dole do brucha, plus krcna mam vyrastky tiez aj zuzeniny...no len kratko cvicim 5x denne, nesedim dlho, 2x rocne rhb, 1-2x rocne neurolog, podla neho kontrola mri/rtg /ci je progres alebo nie/. Nejak s tym zijem uz par rokov, dokonca som aj porodila odkedy to mam /mam aj kompresiu stavca 7. hrudneho o 0,5 cm/. Brat je na plnom invalidnom, ma 46, tak asi aj dedicne to mam.
Mne plavanie pomaha, ale ako pisu vyssie treba konzultovat s lekarom, nie pri kazdej dg je to vhodne, teda hlavne o styl plavania ide. Je pravda ze pri skolioze /inak tu mam tiez/ v niektorych castiach chrbtice sa neodporuca kraul...ale to ide skor o kondicne plavanie nie relaxacne

daniela2202
14. aug 2023

@gemerka17 poňatia mám, no možno nie na každú diagnózu

majapagacova
autor
15. aug 2023

@kacena4 cvičím každý deň od júna beriem obstreky infúzie tabletky na uvoľnenie a nic neurológ ešte dá ďalšie infúzie aj obstreky. Pýtala som si radu nie blbé komentáre u niektorých.

simca06022011
15. aug 2023

Bohužiaľ cvičiť. Ja to mam po úraze a nie a nie sa zbaviť. Teba aspoň neurológ rieši, mňa odpinkali v bb. Teraz idem.sksuit cez ortopédia to riešiť. Lebo mne k tomu problému s hučanie v ušiach, a bolesti halvy prišli a boli ma už aj krk.
Ale to plávanie na dovolenke mi pomohlo, len dobrý štýl treba mať a plánujem si nájsť normálne fyzioterapeuta riadneho Lebo štátne rehabky sú na cvičenie slabé. Zatiaľ cvičím asi mesiac podľa rozhybto videi, loptička a valec sú moje záchrany. Ja niekedy mám pocit že sa ani nadýchnuť neviem. Bolia ma rebrá a všetko

kacena4
15. aug 2023

@majapagacova prapac ale co je na mojom komente blbe??

majapagacova
autor
15. aug 2023

@kacena4 prepáčte nebolo to myslene vám osobne ale na niektoré komentáre hore.

11spido11
29. sep 2024

@pink_lady dobrý deň. Viem ze už staršia téma no skúsim sa opýtať lebo už som z toho zúfalí. Mam bolesti hrudnej chrbtice vyzeruje mi to do rebier, do lopatiek niekedy do brucha alebo až krížov. Mam prechodene gastro a vyšetrenia orgánov. Tam vraj problém nevidia. Poslali ma na RTG hrudnej a tam mam skolioza s vrcholom TH5 až Th6 a ešte predné a bočné vyrastky 1 stupeň v úrovni TH6 až TH9. Chcem sa spýtať mohli by mi spôsobovať nejaké problémi tieto vyrastky aj keď je to len 1 stupeň podľa výsledkov?

pink_lady
30. sep 2024

@11spido11 MRI nerobili? Lebo ak na RTG je vidiet nejake zmeny, na MRI by toho bolo zrejme viac...

11spido11
30. sep 2024

@pink_lady nie nerobili. Neurologička ma odbila ze s mladý a mam cvičiť. No ja už to nedávam psychicky tieto bolesti. Keby sa dá ísť objednat bez žiadanky ja si to zaplatím ale to sa nedá a ona mi ju nechce dať. Asi skúsim iného neurológa.

pink_lady
30. sep 2024

@11spido11 na boreliozu si vies dat urobit testy aj sam, plati sa cca 40eur, pozri napr medirex, synlab

11spido11
30. sep 2024

@pink_lady mohlo by to mat niečo spoločné s tými mojimi bolesťami? Hlava ma nebolí Eva vôbec.

11spido11
8. nov 2024

@pink_lady ahoj. Tak borelioza mi vysli 2 testy pozitivne. Liecim sa alebo bolesti mam hrozne. Hrudna chrbtica kríže brucho, boky brucha rebra 🥺 len ja nemam nejako istotu ci je to tym ked to brucho boli....

pink_lady
8. nov 2024

@11spido11 ahoj, to ma mrzi ano ja som mala tiez tak bolesti po liecbe lepsie ale uz to zas zacina...v utorok idem na kontrolny odber....

11spido11
8. nov 2024

@pink_lady aj brucho ta bolelo a boky brucha s chrbticou?

pink_lady
8. nov 2024
11spido11
9. nov 2024

@pink_lady a ako často? Ako silno? Ja mam momentalne doxyhexal 200 to je taka klasika co doktori davaju na to ale vraj to moc nepomáha. Ty si mala ake lieky? Kedy si mala pocit ze to zaberá ze je lepšie?