Hrtanovo hltanový reflux

iceberg
25. apr 2024

Ahojte máte niekto skúsenosti s hrtanovo hltanovým refluxom?Ak áno podarilo sa niekomu z vás už túto diagnózu eliminovať na minimum alebo sa jej úplne zbaviť ? Ak áno dajte prosim vás typy a rady čo vám pomohlo . Prvotných symptomov sa mi podarilo zbaviť pred polrokom teraz už len cítim stále prebublavanie , a aj ako keby pritom podnebí ako je nosohltan a hltana a taký slabší tlak nan . Väčšinou keď sedím to cítim častejšie a vždy keď si odgrgnem príde len chvíľková úľava ako keby som to nemala potom to začne zas , ráno keď sa zobudím to tiež není ,až neskôr to začne alebo po prehltnutí . Na kontrolách u krcneho tam mi dali len stravovací lístok s potravinami aké majú PH, inak nič ani mi nič nenašli anatomicky všetko v poriadku , na gastro to isté (iba našiel malú axialnu herniu) ku ktorej sa vyjadril že ťa hernia by to nesposobovala že je to príčina niečoho iného dal nejaké protóny inhibitorovej pumpy , nevyjadril sa ani o stravovaní ani nič iné .
Za každú radu vám ďakujem ☺️

tatiana149
26. apr 2024

@iceberg tiež mám ten problém úplne akoby som seba čítala

iceberg
autor
27. apr 2024

@tatiana149 ahoj , ja napr pri cvičení alebo tesne po nejakej aktivite to napr vôbec necítim , aj pri tomto to máš podobne ? ☺️

tatiana149
27. apr 2024

@iceberg presne. Pri cvičení uvoľnis svaly na krku a hrudi. Tiež reflux súvisí s krčnou chrbticou.

iceberg
autor
28. apr 2024

@tatiana149 áno? A aký by tam mal byť súvis, lebo ja s krčnou chrbticou napr nemám problémy 🙈 tebe u doktora čo povedali keď si bola ☺️

tatiana149
28. apr 2024

@iceberg bola som snáď u všetkých doktorov. Mne krčna tlačí na hrudnu a na krk. Sťahuje mi svaly na krku. Potom mám disfagiu, to je choroba prehltania a to mi spôsobuje reflux. Plus mám tetaniu

tatiana149
28. apr 2024

@tatiana149 čiže ak som zablokovaná, tak kým sa neuvoľním tak ani nič nezjem. Lebo sa mi prehĺtať nedá. A vtedy aj reflux sa zhorší

iceberg
autor
29. apr 2024

@tatiana149 a ako sa teraz stravujes? A predtým než sa ti tieto veci stali tak ako si sa vtedy stravovala?