Hrozí priateľovi trombóza?

31. júl 2023

Ahojte, priateľ si pred mesiacom zlomil chodidlo. Dostal injekcie na riedenie krvi a prestal ich brať pred skoro 10 dňami. Dostal 20 kusov, nikdy v živote sme to neriešili a doktor nám nepovedal, že si treba príť po nové. 😭 Dnes išiel na kontrolu a iný doktor mu vynadal, že si mal prísť po ďalšie ale nikto nám to nepovedal. Kontrolovali sme každý dokument, ktorý sme dostali ale nikde nič nebolo a keď sme sa na priebeh a postup pýtali lekára, nespomenul to. Pýtali sme sa ako blbci na všetky detaily, už na nás aj očami prekrúcal ale takúto podstatnú vec nespomenul a teraz sa strašne bojím. Môže sa za ten čas vyskytnúť trombóza? od dnes je ďalší mesiac doma a bude si znovu dávať injekcie. ☹️

viestta
31. júl 2023

Keby sa bola vyskytla tromboza, uz by ju mal a boli by ste to zistili.

adri266
31. júl 2023

Dolezite je, ci cvici pravidelne, ci sa hybe, ci pije vela vody. Dat si pozor na to, ci sa nahodou nezadychava, ci nema problem pri rozpravani. Ci ho neboli na hrudi. Svokra mala taketo priznaky pred plucnou emboliou.

maranco
31. júl 2023

Keď to prežil a už začne znovu pichať tak sa neboj.
Kamoš robil u záchranky, mal prípad teenager so zlomenou nohou, necvičil, neriešili riedenie krvi a potom si už len zavolali sanitku keď bolo zle. Neprežil to.

autor
31. júl 2023

@viestta ďakujem ti za odpoveď, ten strach sa nedá prekusnúť.
@adri266 chodíme s barlami vonku sa poprechádzať a denne vypije čo pozorujem tak 3 litre vody. Dúfam to bude v poriadku.
@maranco takéto prípady sa nás verím, že netýkajú. 😭 Už dnes si pichne ďalšiu.

ankare
31. júl 2023

Nápis do skupiny Zdravotníci na MK

adri266
31. júl 2023

Drzim palce, verim, ze bude ok. Napr dcera bola v marci na operacii chrbtice, lieky na riedenie krvi mala iba v nemocnici, doma nie. Avsak denne mala byt hodinu na nohach a chodit. No pri konrole po mesiaci mala hustejsiu krv, nastastie vsak ziadne problemy.

panonia
31. júl 2023

Keď ma znovu injekcie nemalo by sa mu nič stať. Hlavne nech sa hybe a cvičí, môže piť vodu s praskovym vitaminom C to tiež zabranuje zrazeninam. A tento rok neletiet lietadlom.

autor
31. júl 2023

@panonia @adri266 veľmi vám ďakujem za rady, naozaj. Aj ste ma trošku upokojili. Síce ho teraz budem nonstop sledovať ale hlavne nech už je to za nami. Pekne vám ďakujem.

e1i
31. júl 2023

Tam ide o to ze ta noha je imobilizovana v sadre. Ze nou nehybe,nie o to ci ide o barlach na prechadzku alebo nie. Ja co viem tak sa picha min.cely cas kym je sadra.

macekovam
31. júl 2023

Neboj sa.. Berte ich teraz ďalej ako je potrebné...

taktotedanie
1. aug 2023

Je to vasa chyba kedze s prepustacou spravou ma ist on alebo niekto k osetrujucemu obvodnemu lekarovi a ten by vam dalsie vypisal

ivankamrva
1. aug 2023

Preboha toto rieš s lekarom a nie amatérske odpovede na modrom kroniku🫣

autor
1. aug 2023

@taktotedanie ale on bol len na pohotovosti a tam mu spravili sádru a poslali domov. Odtiaľ šiel rovno k obvodnej, tak nerozumiem týmto domnienkam. Naozaj je prd platné, že máš skúsenosti v medicíne, keď pletieš každé slovo. Ani jeden z lekárov nám to nepovedal, pochybili. Nepovedali nám takúto podstatnú vec aj keď dobre vedeli, že s tým nemáme jedinú skúsenosť. @ivankamrva preboha asi sme boli práve u lekára a nič nové sme sa nedozvedeli. Myslíš, že sme sa na to rovno nepýtali? ja som tu chcela vedieť skúsenosti a nie ako priateľa zachrániť pred trombózou od laikov.

taktotedanie
1. aug 2023

Chapem vase spravanie potrebujete si vyventilovat frustraciu pokojne

autor
1. aug 2023

@taktotedanie ďalšie mu nevypísala a my sme sa na to nepýtali, keďže sme nevedeli, že ďalšie treba. Rada by som teda vedela ako je to naša chyba. Frustrovaná som akurát tak z lekárov, ktorí si nevedia priznať chybu.

autor
1. aug 2023

@taktotedanie tak si vyprosím aby ste ma tu obviňovali z niečoho, kde pochybili lekári, zanedbali to. Ani ste len nepochopili príspevku, keď tu spomínate prepúšťaciu správu a naozaj nevidíte problém v tom, že nám lekár nedal jasné inštrukcie? To ak tu máme dnes takýchto lekárov, tak si zatlieskajte, hrôza to čo tu píšete. A najlepšie bude, keď sa budete vyjadrovať k niečomu, čomu rozumiete. Sám ten druhý lekár uznal, že nám to mali povedať ale našťastie nič nie je v zlom stave.

Nebojte sa, nečakám vysvetlenie prečo je to naša chyba, totižto ho nemáte.

Ostatným Ďakujem za to, že ma podporili a hlavne pochopili príspevok. Pekný deň všetkým.

mariaveronikag
1. aug 2023

Neboj sa, tým, že si teraz picha injekcie na zriedenie krvi, tak je to ok. Ak by mali lekári podozrenie, už by urobili doppler (vyšetrenie ciev) a ako liečbu by mu dali lieky, prípadne injekcie na zriedenie krvi.
Bude OK, nebojte ;)
Mala som trombozu, lebo mi dali koleno do dlahy a nemala som žiadne injekcie, ani nič proti zrazaniu krvi. Potom mi opuchol členok a cítila som palenie na jednom mieste na lytku ( tam, kde sa mi upchala cieva krvnou zrazeninou). Dali injekcie a preslo to. Nosila som aj kompresivne podkolienky potom.
Keď môžem poradiť, nech si skúsi navýšiť postel, tam, kde ma nohy. ( ja som dala 2 tehly pod nôžky postele) a tiež cez deň, nech si vylozi nohu hore, kľudne keď sedí, nech dá nohy na stôl napríklad...
Prajem skoré uzdravenie 🙂
Prajem skoré uzdravenie