Hrčky na tele

anonymka11
1. mar 2017

Ahojte chcela by som sa s vami poradit. Ide o to ze asi tri mesiace dozadu som si nahmatala prvu hrcku na krku druha sa mi spravila za uchom bola som u doktora este pred vianocami bral mi krv bola v poriadku. Tak povedal ze su to len uzliny a ziadne dalsie vysetrenia sa nerobili. Lenze teraz sa mi urobili dalsie hrcky mam dve za uchom jednu na krku dalsie dve pod sankou a jednu uz aj v slabinach bola som u doktora zajtra idem na krv znovu plus infekcne choroby a mam ist za chirurgom na biopsiu a na infekcne vazne mam strach co to moze byt ak mate s tym skusenosti napiste mi dakujem budem rada ak budete pisat tie co mate rovnake problemy alebo ste ich uz prekonali

lumi46
1. mar 2017

@anonymka11 ahoj ja mam tiez vela "hrciek" na krku, su to pozvacsovane uzliny.. ma to vela ludi, urcite to bude aj tvoj pripad 🙂

anonymka11
autor
1. mar 2017

@lumi46 len sa bojim toho kedze uz mam hrcku aj v slabinach a predsa tie zvadsene uzliny tiez z niecoho musia byt

bubbble
1. mar 2017

@anonymka11 v slabinach su tiez uzliny. je normalne ze ich je citit..

lumi46
1. mar 2017

Aj ja mam aj v slabinach 🙂 nestresuj, po kazdej prekonanej chorobe, ockovanni ti uzliny mozu ostat vacsie... ja som bola tiez v strese a krciarka mi pov

lumi46
1. mar 2017

Mi povedala ze sa nemam tolko pozorovat ze take uzliny ma polka ludi :D

bobulazelena
1. mar 2017

@sosicka
Aha...nie je to,co mas aj ty?

petrakk61
1. mar 2017

ahoj neboj sa aj ja som to mala...hlavne ked mas stale infekcie opakovane choroby...tak vie prebehnut zapal aj v lymf.uzlinach oni sa potom takto zvacsia...a uz asi take aj zostanu...ako aj u mna...mala som ich po celom krku na brade za uchom....stale som ale pred tym mavala zapal hrdla a podobne...bola som na vysetreniach robili sono-aj na sone lekar vidi ci je to ok...podla tvaru velkosti...povedal ze by to mali byt len normaln uzliny zvacsene...ale pre istotu som bola na operaciu kde mi brali vzorku...a nastastie sa to potvrdilo...uzliny sa zvacsili z nespecif.zapalu...a ostatne mam stale sem tam si to kontrolujem aj sama hmatom to zistic ci sa menia ...chodila som aj na kontrolu ale dufam ze je to ok...po pôrodoch ich mam uz rovnake stale...neboj sa bude to ok

sosicka
1. mar 2017

@bobulazelena jeeej zlataaa.. si na mna nezabudla🙂 inak ja som dnes zhodou nahod bola na sono krku a mam uzliny mierne zvacsene ale vraj nie su nijak patologicke a dr ani nenavrhuje biopsiu. Ale idem zajtra na chirurgiu, kedze to, co som ti spominala ze sa mi spravilo pod rebrami je vraj lipom, tak kvoli tomu... a skusim sa s nim poradit, co si mysli o biopsii uzliny.

sosicka
1. mar 2017

@anonymka11 neboj, ja presne viem ake mas pocity, prechadzam si tymto uz tri mesiace a dokonca mam vylucene aj infekcie. Krv som mala tiez ok a kazdy doktor len mavne rukou nad tym....

katka1981
1. mar 2017

@anonymka11, a to si si objavila az teraz? Ved tam su lymfaticke uzliny dokonca aj v bruchu to su presne miesta kde maju byt. Ja ich tam mam uz roky. Tie uzliny sa sleduju az ked maju 2cm a viac a zacnu sa zvacsovat. V oblasti bikin ich mam nielkolko, na krku ako sa meria tep a to su uz roky.

bobulazelena
1. mar 2017

@sosicka no len tak ma napadlo,ze aby si videla ze aj ine baby maju take problemy a nebala sa 🙂
Alebo aspon bala sa menej 🙂

sosicka
1. mar 2017

@bobulazelena dakujem este raz, inak kludne hocikedy napis IP a pokecame🙂

llucciaa
2. mar 2017

takéto hrčky má aj môj manžel a jemu povedali, že je to len nevstrebateľný tuk niečo také ako tukové zrazeniny a že to nie je nič vážneho.. on ich má tiež na rukách aj chrbáte ale ak mu ich aj stlačím jeho vôbec neboli a necíti ich, vyberať si ich dať nechce, že je to zbytočné, no šak ako chlapi😉

anonymka11
autor
2. mar 2017

@katka1981 jasne ze som ich objavila az teraz to ze su uzliny na celom tele viem aj ja to mi hovorit nemusis...okej ak ty ich mas vsade a ndvadi ti to ze mas hrcky po tele tak ok lenze mne sa zacali tvorit jedna po druhej dost velke a asi su vadsie ako 2 cm kedze doktor to riesi a posiela ma aj na biopsiu

anonymka11
autor
2. mar 2017

@sosicka ahoj som rada ze sa nasiel niekto kto ma to iste ja som pred vianocami mala krv ok ale to som mala len dve hrcky vtedy povedal ze su to len zvedsene uzliny teraz ich mam uz 6 aj v slabinach sa mi objavili tak znova krv plus teda mam ist na chirurgiu po vysledkoch ze aby sa mi nato pozrel a spravil z jednej z nich rozbor a vies asi aky je to pocit ked nevies co mas cakat a bojis sa kde sa ti zase objavi dalsia doktor uz tiez zistil ze to s tymi mojimi hrckami nie je sranda oni su pohyblive nebolestive len stale sa objavuju nove ☹

sosicka
2. mar 2017

@anonymka11 na infekcnom si bola?

anonymka11
autor
2. mar 2017

@sosicka este nie cakam na vysledky krvi a potom na chirurgiu a na infekcne a ty si tiez toto vsetko pobehala? A co to mas pod tymi rebrami? Ako nato prisli?

uzanka16
2. mar 2017

aj ja mam za uchom uzliny, pod krkom, dakedy riadne lekar zvacsene citi pod pazuchami lebo aj tam su, akonahle mam slabsiu imunitu alebo prechorena sa objavia a riadne zvacsia a 1 na krku ta vie az zacat bolet co je uplne pri sanke a tlaci, bola som s tym ako mensia aj v nemocnice v ziline kde sa tomu venuju, rozmyslali ze mi vyberu ale nakoniec povedali ze by vybrali a zas by sa objavili tak ich nechali tak

katka1981
2. mar 2017

@anonymka11, ja som pisala ze od 2cm sa to riesi. Jasne ze ich nemam vsade, pisem ze tam kde bezne byvaju ich mam uz dlho. Nepodcenujem tvoj stav. Z tvojho prveho prispevku som nemohla vediet ze si doteraz nemala nic. Velmi drzim palce aby to bolo prejavom nejakej infekcie, virozy, alebo niecoho takeho, aby to nebolo nic vazne. Mne staci herpes a hned ma boli uzlina, takze ja sa nad tym nevzrusujem, lebo ich mam ozaj uz od nepamati. Napis potom prosim ta ako si dopadla, drzim palce.

katka1981
2. mar 2017

@llucciaa, aj moj, minule som mu jednu nasla na ruke som sa zlakla, a on to ma uplne na haku, tiez mu raz dr. povedala ze to ma tukove, tak si ma teraz ukludnila. Inak nema tvoj muz poruchu metabolizmu tukov? Zvyseny cholesterol, je uplne zdravy? Ked tak hod mi IP, nemusime to tu rozoberat.

anonymka11
autor
3. mar 2017

@katka1981 prepac asi som mozno mala napisat inac ten uvodny prispevok..nie ja som nemala vobec nic nikdy ziadnu hrcku len max zvedsenu uzlinu na krku ked som mala anginu lenze z nicoho nic sa mi zacali objavovat hrcky tvrde pohyblive nebolestive najskor jedna nad klucnou kostou potom mam dve za uchom dve pod sankou a dve v slabinach jedny su mensie ako fazulky ine zase dost velke lenze ani jedna noe je bolestiva co moju obavu teda este zdvojnasobilo modlim sa aby to bola len infekcia kedze mam malu dcerku a manzela v slabinach sa mi prva hrcka objavila dva mesiace od tej uplne prvej na klucnej kosti...a dakujem ti urcite napisem ako som dopadla toto cakanie ma zabija

babatkoo
3. mar 2017

Ja mam 2 ks pri zilach na zapasti 1 ks na lakti. Mne sa spravili po porode. Bola som na krvi vsetko ok, chirurg mi povedal lekar ze su to hrcky naplnene akymsi rosolom. Ze ked velmi chcem vytiahne mi ich ihlou. Zdravotne nie su skodlive aj ked tu jednu mam pri tepne.

anonymka11
autor
6. mar 2017

Ahojte zienky slubila som ze sa ozvem ked nieco zistim takze takto krv mam v poriadku takze lympom to neni co je aspon zatial jedna dobra sprava no bola som na chirurgii a tam to uz bolo horsie vsetky hrcky su ulozene na zlom mieste vsetky pri tepnach alebo velmi hlboko bohuzial ambulantne nejde vybrat ani jedna musi ma hospitalizovat kvoli vybraniu ale najskor musim ist este na infekcne a na interne este kopa vysetreni predo mnou bojim sa nemocnice ani neviem ako dlho by som tam bola ☹ doma dcerka a ja stale netusim co mi je len viem ze mi pribudla dalsia teda podla doktora viacej ako jedna co bude dalej neviem

anonymka11
autor
6. mar 2017

@katka1981 dakujem ze si sa o mna zaujimala 🙂

katka1981
7. mar 2017

@anonymka11, asi pred 2 hodinami ako som upratovala som na teba myslela. Super, prave toho lymfomu som sa obavala. Silno drzim palce, aby to bolo negativne a podarilo sa to vybrat.

babatkoo
7. mar 2017

Ahoj, mozem sa spytat ci mas tie hrcky v takejto podobe? Pretoze mne chirurg povedal ze sa nemusim bat, ze to nic nie je a vie mi to ambulantne vytiahnut s injekciou pretoze ide o nejaky rôsol 🤔

anonymka11
autor
8. mar 2017

@babatkoo to nie ja ich mam skor pod kozou takto viditelne nie su len hmatom ich musis chytat len na krku mam dve viditelne tie su dost velke ja to mam uzliny to aj chirurg mi povedal len nevie z coho su tie uzliny taketo

zaba22
5. feb 2018

@anonymka11 ahoj,vidim,ze je to uz pomaly rok,ako si dopadla?

anonymka11
autor
8. feb 2018

@zaba22 ahoj ďakujem za záujem vieš čo vlastne máš pravdu je to už rok a stále žiadny záver robila sa biopsia a dopadlo to tak že je to zápal ale že sa nemôže vylúčiť ani lymfóm každé tri mesiace chodím na hematologiu na krv pol roka dozadu sa mi prvý krát objavili v krvi zvýšené bielkoviny leukocyty aj onkomarkery po troch mesiacoch bola znovu krv onkomarkery sa ešte zvýšili len sa mi zvýšil aj nejaký parameter aj na reumatologicke ochorenie takže teraz čakám na reumatologiu a zase teraz v apríli idem na krv či onkomarkery stále stúpajú a potom už je len aj hematologicke čo bude ďalej

dagmar13
22. okt 2019

@anonymka11 ahoj ako si teda dopadla?ja.mam tiež hrčky v slabinách a nebolia má a mám ich tam asi pol roka,chcem sa lekára už na ne spýtať.....