Ahojte. Prosim o radu poprípade ci sa s tym niekto stretol. Na ľavej a pravej strane krku mam malilinke hrcky cca 3-4 mm. Nie je ich vidiet ani moc cítiť len ked si vytočím hlavu do jednej alebo druhej strany. Nebolia ani nic. Len ma veľmi znepokojujú a nemozem ist ani k svojmu lekárovi nakoľko som v zahraničí. Prosim poraďte ci s tym mate niekto skúsenosť.
@tova ďakujem. Dufam ze to nie je nic vážne.
@zuzana12zuzana treba vysetrit...prave ked nebolia, nie su cervene, horuce, ...vtedy to moze byt skor nieco vaznejsie...
Este chcem podotknúť ze je trosku vidiet len ked vytočím hlavu do jednej alebo druhej strany. Ked mam hlavu rovno tak nie je vidiet ani moc nahmatať a z toho akoby mi isla žila ked prejdem prstami potom ked to mam napnute.
Nas maly ma viditelne uzlinky takto od narodenia zacala som si vsimat aj seba aj muza u tomto smere a manzel je kostnaty tomu vystupuju uzlinky stale,mne pri chorobe a malemu vzdy ked ma uz len sopliky. Nez sa mu zmensia trva to aj 3tt.ale hmatatelne su stale.pediater nas ukludnil. Ak si hrcku nahmatas a uteka ti pod prstami ide o uzlinku a ak neboli a nezvacsuje sa tak je to v poriadku.len si ju treba sledovat.pri nejakej prebiehajucej chorobe su vyraznejsie. Ak by boli tvrde a bolestive treba dalej vysetrit
@zuzba ďakujem. Dufam ze to nie je nic vážne. Ona je tvrdšia len ked mam napnutá krk teda vytočený do strany inac moc nie ked mam hlavu rovno. Vtedy nie je taka tvrdá a nie je ju ani ľahko nahmatať a mam to aj na druhej strane uplne presne na rovnakom mieste. A tiez je vidiet len ked otočim hlavu. Uz som z toho na nervy
@zuzana12zuzana ako ti uz pisali viacere, chod s tym k lekarovi. na tvojom mieste by som tak urobila okamzite po navrate na slovensko. moze to byt "blbost" ako prechladnutie ale aj nieco vazne. neber to prosim ako strasenie, ale v mojom pripade to bol jeden z prvych priznakov rakoviny. pevne verim, ze to nie je tvoj pripad, ale radsej nech to vidi lekar.
@bbbarunka a mala si presne takéto ?
@zuzana12zuzana na tej fotke vela nevidim, ale to mozu byt rozne. hlavne je, ze mne postupne rastli a neskor sa mi uz aj zle dychalo a kaslala som, lebo mi zvacsene uzliny drazdili dychacie cesty. ak chces, pozri si tento zoznam: http://www.lymfom.sk/?id=32. su to priznaky hodkginovho lymfonu, ja som mala tri z nich. takze ak ta trapia len tie uzliny, tak je to snad v poriadku🙂
Ja som si zhruba pred 3 dnami vsimla,ze mam taky hrbolcek na tvari. Teda od nosa k licu. Na pravej strane nosa. Je to insie,ako na druhej strane. Ale na kozi ziadny flak alebo teda na kozi tam nemam vobec nic. Teraz sa strasne bojim,tak vas prosim moc zle mi ani nenapiste. A mam s tym vobec niekam ist? Uz googlim a snazim sa tym ukludnovat,ze tie pribehy na nete su len nestastne nahody ale co ak predsa? Ma niekto taku hrcku akurat v tejto oblasti alebo ste sa s tym uz stretli?
@andreamamka mozem sa opytat,co to bolo?
@kimina21 hodzginov lymfom …
@kimina21 hodzginov lymfom
@andreamamka mozem sa opytat,ako sa to zistilo?a to si mala taky opuch alebo to bola hrcka?a mala si nejake priznaky?
@kimina21 píšem spravu
tiez som nasla vcera dcere, a pred par mesiacmi to mal syn boli sme aj u dr, a utz. Obycajne su to zapalene uzliny z nejakej infekcie ktore presli cez nos, oko, usta alebo poranenu kozu v okoli, ked to neni cervene, horuce, opuchnute, neboli hlava, krk, nezvacsuje sa, treba pockat aj par tt kym to zmizne.