Ahojte.
4 roky ma pobolievalo miesto pri nose. Podozrivy zub reagoval na test vitality. Šla som na ORL a tam mi našli cystu v nosnej dutine. Opäť som sa vrátila k zubárovi, tam prišiel na to, že mám nad koreňom tvrdú hrčku. robil mi CT a prišiel na to, že len jeden nerv bol mŕtvy. Zub vyčistil, o pár týždňov uzavrel, spravil kontrolný RTG.
Hrčka sa zmenšila, ale je tam stále a je citlivá na dotyk. Je tvrdá ako kosť. Zub nebolí na záhryz ale len keď si po zube poklepkám. Nie je to vyslovene bolesť. Nebolí ma ani predklon.
Prosím, je to normálne, aby tam bola nejaká hrčka aj po roku?
@mimabima mala som aj ja treba to narezať a vyčistiť tu hrčku spôsobuje hnis ktorý sa ti tam nazbieral. Keď sa to zbierali bol to nenormálna bolesť potom už nebolelo iba bolo citlivé na dotyk presne ako píšeš. Chod k zubárovi nech ti s tým niečo urobí kým nedostanes poriadny zápal
Kedy sa čistili kanáliky? Ono hneď nezmizne, nález môže byť aj po 2 rokoch, ide o to ci sa zmenšuje a nerobí problém. Pravidelným klepkanim bude bolieť aj zdravý zub, to by som nerobila. Ak je problém a je to po zub číslo 5 hore, treba sa spýtať na resekciu koreňového hrotu. Robí ju stomatochirurg v lokálnej anestézii, odstráni sa špička koreňa so zápalovým ložiskom. Trvá to do hodiny komplet cele. Ale treba sa poradiť s lekárom
@ronie338 ďakujem krásne. Začalo sa s čistením v 08/23. A hneď sa mi tá hrčka zmenšila, ale taký zbytok po nej tam zostal. Je to zub 4.
Nerobí žiadny problém. Hryziem normálne, nič nebolí.
Tak nechám tomu čas, chápem, že som chodila so skrytým zápalom 4 roky. Pri ďalšej návšteve sa spýtam.
@kulumulu123 ďakujem. 🙏🏻
@mimabima toto je otázka čisto na zubára.