icon

Čo spôsobuje hrčku nad zadkom?

svokrinjazykmonika
20. nov 2024

Zdravím. Neviete čo by to mohlo byť? Tuto ako je zakrúžkované na obrázku mám boľavú hrčku. Začala som teraz dosť cvičiť ale zároveň som mala chvíľu keď som dlho sedela/ležala na trtáči a čítala knihu. Neviem čo to môže byť a z čoho. Aj to je červené aj ma to trošku svrbí. Ale teda hlavne bolí a musím si dať pozor keď si sadám a ľahám.
Fotka je ilustračná, snáď nebude vadiť. Zadok mám lepší mimochodom 😁

Čo spôsobuje hrčku nad zadkom?
banalu
20. nov 2024
banalu
20. nov 2024

Zvyknu to cistit na chirurgii a eventualne sa to riesi chirurgickym zakrokom. Ale moze sa to nadalej vracat.
Travenie mas ok? Moze ti mat suvis s crevami.

svokrinjazykmonika
autor
20. nov 2024

@banalu no veru fakt to vyzerá byť ono 🙊 trávenie asi v poriadku. Teraz sa práveže cítim super, začala som zase cvičiť, držím diétu ale nie drastickú, skôr som sa len prestala prejedať. Mám to asi iba druhý alebo tretí deň. Je šanca že to samo zmizne alebo mám ísť ku svojmu obvodnému?

really8
20. nov 2024

@svokrinjazykmonika chod k lekarovi co najskor. Mala som to dvakrat. Raz nastastie prasklo same, stacila gafrova mast. Raz v tehotenstve. Rezali bez umrtvenia. Bolelo to viac ako porod.

anka4434
20. nov 2024

Aj ja som presne ten abces mala ktorý sa tu spomenul pomohol až zákrok a vyrezať to cele

svokrinjazykmonika
autor
20. nov 2024

@really8 @anka4434 @banalu no do kelu 🥲 ďakujem vám 😔

falbala132
20. nov 2024

mala som... teraz tam mam 10 cm jazvu po vybrati :D

paulinkas
20. nov 2024

@svokrinjazykmonika zrejme to je ten dermoid, pylonidalna cysta. Mala som to možno pred trinástimi rokmi, treba ísť urcite za chirurgom. Ošetrenie nebolelo skoro vôbec, iba narezal asi pol cm aby to mohol vypustiť a vydezinfikovat. Chodila som ešte na prevazy párkrát ale zapal sa stiahol zahojilo sa to. Kázal mi objednať sa na operáciu. Neobjednala som sa nikdy a zatiaľ sa to nikdy neopakovalo.

banalu
20. nov 2024

Ano ako pisu kocky, niekedy nepomoze nic, len to cele rozrezat a vybrat loziska. Nie je to pekne. Ja som to zatial nemala, ale kamoska ano a chuda sa natrapila, lebo sa jej to vracalo. Potom jej to vyberali akousi novou metodou - gumickou. Musela by som pogooglit, od vtedy ma pokoj. Ale jazvu ma riadnu.
A isla by som kym je to male, nezmizne to same, len to bude vacsie a vcsie (zvonku mozno neuvidis), ale vo vnutri to bude pracovat...

taktotedanie
20. nov 2024

@svokrinjazykmonika nezmizne
A zvykne sa to opakovat

zuzka0605
20. nov 2024

aj ja som to mala, ale nebolo to velke a mne to teda zmizlo uplne same.

danyelia
20. nov 2024

Mňa zaujalo, že čo je ten ,,trtáč,,? 😄

svokrinjazykmonika
autor
20. nov 2024

@danyelia kostrč 😁 trtáč je asi nejaký ľudový názov. Koniec chrbtice pod krížami.

zuzka0605
21. nov 2024

@taktotedanie nie je pravda ze to nezmizne..zavisi ake to ma rozmery, ja som to mala male asi 1cm a spontanne sa to zahojilo, natierala som to obcas viac menej skusmo cim som mala doma.

taktotedanie
21. nov 2024

@zuzka0605 ved nech si to doma masti kludne dalej niecim volnopredajnym a nech nejde k lekarpvi
Ja som zdravotnik a toto som videla xyzkrat, velmi casto a rado sa to opakuje, az z toho vznikne fistula, kopa hnisu a musi sa to odstranovat chirurgicky a urobit plastika

falbala132
21. nov 2024

@taktotedanie presne, ja som to 2 roky neriesila a dopadla som ako som dopadla. zvonku to vidno ani nebolo, tak ze načo. a nakoniec jazva 10 cm.

taktotedanie
21. nov 2024

@falbala132 tak tak
Je to zakerne

svokrinjazykmonika
autor
21. nov 2024

@falbala132 @taktotedanie zajtra idem za doktorom, dneska je to horšie. 🥲

victory7897
21. nov 2024

@banalu aký prosím to môže mať súvis s črevami? Nejak to pôsobí nato ?

banalu
21. nov 2024

@victory7897 No, ak by mala aj nejake problemy s crevami, prehananie, krv, nafukovanie, zapchy a proste kadejeke traviace tazkosti, teda crevo je zapalene tak sa moze crevo cez to prepojit von. Je to velmi laicky napisane, ale napr. sa to moze stat pri crohnovej chorobe.

svokrinjazykmonika
autor
22. nov 2024

No mám to prepichnuté, vytlačené, bolí to jak čert.