Hrčka na semenníku dospelého syna

iveta71
25. nov 2013

Ahojte, potrebujem poradiť - včera si syn nahmatal hrčku v pravom semenníku (vnútri na samom spodku) a je dosť veľká - asi ako vlašský orech. Zaujímavé je to, že minulý týždeň to tam ešte nemal. Chystá sa k urológovi (je už dospelý) ale dovtedy by som chcela od vás vedieť, či nemáte nejaké skúsenosti, čo to môže byť. Myslím si, že nádor rastie pomalšie a nie z týždňa na týždeň.......

lubbie
25. nov 2013

Dobry den Ivetka, nechcem strasit...u takychto mladych chalanov to moze byt len nejaka zdurenina, nemusi to byt hned nador .Otec mojho maleho si nahmatal takuto hrcku, ked mal asi 28 rokov, myslel si, ze to nic nie je, stale otalal s navstevou urologa a nakoniec z toho bola rakovina semenikov s metastazami uz v zaludku. Potom nasledovala operacia, ozarovanie...Ja som ho spoznala ked mal 38 rokov, myslel si, ze uz nemoze mat deti a nastastie to nebola pravda...Teraz sa to da pekne liecit, treba ist hned doktorovi, operacia sa robi laparoskopicky, cize ziadna jazva...dolezite je ist hned na prehliadku, aby sa vedelo, co to je. Drzim palce, aby bolo vsetko v poriadku. Lub

iveta71
autor
25. nov 2013

@lubbie
Pekne ďakujem za info, veľmi sa bojím, mám len neho.

kika1111
25. nov 2013

@iveta71 Kamarátkin brat mal tiež hrčku.. nikomu nič nepovedal, až keď mu povedali (v stredu) že v piatok to pôjde von. Je z toho rakovina. Už si odniesol aj vzorku spermii do spermobanky - keby niečo. a chodí na ožarovania. zatiaľ je "v pohode" . má cez 20 rokov.

nelynka
25. nov 2013

@iveta71 moj manzel mal tiez toto..nahmatal hrcku..tyzden ho doktorka nechala cakat ci to nezmyzne kym ho poslala na urologiu a odtial ten den putoval do nemocnice a druhy den hned operacia..prisiel o semennik ale je zdravi..mal ozarovanie po operacii ale finguje normalne..uz je tomu 6rokov a je povazovany za vylieceneho 🙂

lubbie
25. nov 2013

Ivetka....aj v tom najhorsom pripade, keby sa potvrdila rakovina, velmi dobre sa da liecit, myslim ze statistika je okolo 90% uspesnosti, tento druh sa nevracia, mavaju to mladi chalani velmi casto, byva to sposobene hormonalnymi zmenami, nezostupenim semenika ....trochu som okolo toho studovala.Treba to len co najrychlejsie dat vysetrit. A netreba hned myslet na tu najhorsiu moznost....Ja mam tiez len tohto jedineho maleho spunta a dokonca geneticky ma na to nabeh ☹( U mna plati len sledovat a byt v strehu, keby som postrehla nejaku anomaliu tam dole...

vreskot
19. sep 2014

Dobrý môže mi niekto poradiť co sa tika semenikov ?

lubosko12
13. jún 2017

dobri den mozte mi poradit asi pred 3 dnami som si nahmatal na pravom semeniku hrčku doktor ma odporučil is do košic na višetrenie musia mi to operovat alebo len antibiotika dakujem