Caute, chcel by som vas poprosit o radu a za kazdu radu som velmi vdacny.
Pred 2 mesiacmi som bol na sonografii pretoze ma tam poslala doktorka kvoli zvacsanemu semenniku. Sono v poriadku, pravy semennik trosku vacsi ako lavy.
Teraz som si nahmatal hrcku na lavom semenniku hore. Nie je uplne tvrda, skor makkšia a pohybliva. Urcite sa s tym chystam k urologovi ale chcel som sa spytat ci niekto nema podobny problem. Ziadne zmeny si nevsimam okrem toho vyrastku na semenniku. Na nete som cital ze ak je hrcka na semenniku hore, tak na 99% to je cysta (nezhubny nador). Tiez som cital ze niekto mal podobny problem a urolog mu povedal ze ide o zdurenie nadsemennika. Najde sa niekto s podobnym problem kto uz bol u urologa a na sonografii? Mam 19 rokov. Este raz dakujem za kazdu radu. 🙂)
@raptor1111 pravdepodobne to bude cysta🙂ale radšej s tým chod predsalen sono ukáže
@janinah ano, urcite zajdem
@lorin29 tazko povedat, ja si dopredu diagnozy urcovat nezvyknem tak nestresujem, kamoska co studuje za doktorku vravi, ze nador by rastol pomaly v priebehu mesiacoch, ja som to po sone dajak neriesil a je mozne ze som to tam mal aj pred mesiacom.. vajca si nehmatam kazdy den😀
Kazdopadne zajtra po sone dam vediet, malo sa o tom na internete pise a to je zle🤨
@raptor1111 😃😃😃ženy si tiez neprehmatavaju prsia každý den😃
Ale keď je pohyblivá mala by to byt cysta... Daj vedieť 🙂
No ved práve 😏
Len na slovensku to je tazke, prazdna cakaren a na vymenny listok cakam hodinu, po hodine mi da listok a tam napisane “zalud sfarbeny do fialova, problemy s mocenim”🤣. Chcel som to poriesit uz v pondelok len som nestihol urologa kvoli doktorke, 30.7 idem do nemecka tak nechcem aby mi semennik narastol tak aby som si ho musel obmotavat kolo stehna v robote
@raptor1111 ja odpadnem 😃prepáč ale veľmi vtipne si to napisal😃😂
ja nesuhlasim s rastom nadorov na semenniku na mesiace, ale jedine co viem ,ze to treba vysetrit. uz charakter nalezu naozaj nikto z nas nevie odhadnut, cieva, cysta,podkozna tukova hrcka, takze jedine urolog . ak sa inak nebude dat klasicky, tak ako samoplatca , vymenny uz je na svete,aj ked so zaujimavym nalezom 😀,
Nezvyknem byt paranoidny, ale ma aj v oblasti krku ako keby zvlastne bolelo 3 dni, piskanie pri nadychu…preto som sa rozhodol napisat sem, aby som sa upokojil ked obcas mam divne myslienky.😀
@markus1 Tak a co ine mi ostava?😀v pohode to neberiem, vyhladavam podobne diskusie na nete, srandu si z toho nerobim, mam voci tomu respekt ale tiez teraz nebudem z toho robit dajaku tragediu. Proste sa to stalo🙃
@markus1 myslis ze stres tomu napomaha? v den ked som si to nasiel tiez som skoro infarkt dostal.😀
Tak urolog mi povedal, ze sa nemusim absolutne obavat, ze to je normalne. Ze moze ist iba o zdurenie nadsemennika alebo cystu, poslal ma na sono pre istotu keby to bola cysta. Dakujem velmi pekne za rady a hlavne nikdy nestresujte ked ste si nieco nahmatali aj vy.😀👊
Vzali ma aj hned na sono, vsetko v poriadku, zaver: zretelne patomorfologicke zmeny nepozorovat.
@raptor1111 no tak tpotom to je hlavne ze to dobre dopadlo
Nespoliehaj sa čo kto mal či čo si čítal...zajtra k dr...