Hrčka na pravom rebre

374andy
15. nov 2024

Ahojte, prosím o radu lebo som zúfalá. Našla som si hrčku na pravom rebre, nebolí ma, je to mierne pohyblivé keď sa dotknem, niekedy mám pocit že tam ani nie je, resp. úplne maličké a potom sa kus zväčší cez deň napr. Akurát som šla minulý týždeň na preventívnu prehliadku, ukázala som to obvodnej tá povedala že to nič nie je, že to bude ganglióm a netreba to riešiť. Z výsledkov preventívnej som mala krv v poriadku, ale moč som mala horšie výsledky, krv a baktérie mi vyšli, mávala som niekedy problém so zápalom obličiek. Tak som si s výmenným lístkom na urológiu poprosila lístok aj na vyšetrenie tej hrčky radšej... A teraz: na chirurgii mi lekár napísal že ide o atherom a žiada usg, na USG ma objednali na 23.12. Lenže strašne sa bojím tak som sa šla pýtať ešte do inej nemocnice, tam mi na plastickej chirurgii dal lekár žiadanku na USG, kde viem ist o 2 týždne. Lekár sa toho dotkol, ani sa nič nepýtal a potom už v aute som si všimla že na papier napísal- iný zhubný kože trupu. Neviem ani dýchať od vtedy, hlava sa mi točí od včera od stresu. Nečakala som takú diagnózu. Ešte tam uviedol- na pravej strane prítomné podkožné ložisko o veľkosti cca 3x2 cm, dobre ohraničené, palpačne adheruje k spodine. Poprosím vážne môže lekár určiť hneď že je to zhubné a takýto orieľ mi tam napíše že umriem? Skutočne to nemôže byť aj nezhubná hrčka? Nemám problémy zatiaľ, nechutnem, jem, nič.... Je to ako na foto z netu, presne na tom mieste, ale mám to dosť menšie.

selenka7
15. nov 2024

@374andy isteze ti nemoze dat definitivnu diagnozu na zaklade palpacneho vysetrenia 🙈 to v prvom rade USG, mozno ina zobrazovacia metoda no najspolahlivejsie asi histologicke vysetrenie.

simsalabim
15. nov 2024

Suhlasim s vyssie napisanym a hlavne, lekari casto uvadzaju diagnozu na to, aby poistovna hradila vysetrenie, hoci to nesedi absolutne. Moja dcera uz roky mava na niektorych spravach uvedene "Zhubny nador (organu) "

anajka266
15. nov 2024

Nestresuj hlavne. Spravia vyšetrenia a uvidí sa. Môže to byť banalita ako podkožný tuk a podobne. Ohmatom ešte nikto nikdy nediagnostikoval rakovinu. Diagnózy sú kvôli úhrade ZP. Mne uviedli poruchu pôrodnej činnosti aby som mohla absolvovať isté vyšetrenia. Samozrejme som žiadnu poruchu nemala. “Zdravý” človek by na také vyšetrenia ísť nemohol, preto sa uvádza potenciálna diagnóza kvôli ktorej sa ide na vyšetrenie.

stellarstar
15. nov 2024

To bude podkozny tuk

laurita285
15. nov 2024

Kľud, nič ti nie je. Nemusíš si vyberať oblečenie do truhly.

374andy
autor
15. nov 2024

Mám 33 rokov, 3 ročného syna, nepijem, nefajčím, nikomu zle neurobím keď nepomôžem, väčšinou sa takýmto ľuďom dejú zle veci....ideme akurát na pobyt, muž má narodeniny a ja sa tak strašne bojím proste.....2 týždne čakať...v mojom okolí skoro každý mesiac zomrie niekto na rakovinu a zrazu toto mám v papieroch...

374andy
autor
15. nov 2024

@laurita285 zasmiala som sa dobre 😂 dúfam že nič to nebude

macekovam
15. nov 2024

dobre ohranicene.. pohyblive je dobra znamka neboj..

stanulienkat
15. nov 2024

To bude tuková hrčka. Diagnózy sú častokrát pracovné, takže sa neľakaj. Ide o to, aby im to preplatila poisťovňa.

rozculena
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
stellarstar
15. nov 2024

@374andy moj muž to tiež mal tiež na tvári a nie je zlý človek tak nvm odkiaľ to berieš ze to majú len zlý ľudia 🙄🤦‍♀️

374andy
autor
15. nov 2024

@rozculena to som nepísala vôbec, asi inak ste pochopili text

rozculena
15. nov 2024

@374andy jáááj...sorry....ale ani to nie je pravda. Choroba si nevyberá,či si dobrá alebo zlá

petracandle
15. nov 2024

@374andy chápem ťa 🥲 ale kľud. Lekár absolútne nevie od pohľadu určite malígnosť. Iné by bolo keby ti už urobili ten ultrazvuk ale aj tam sa definitívne potvrdí až po histológii. Ďalej- aj keby bol malígny to neznamená, že umrieš tak aký ortieľ smrti.
A predovšetkým, ako už písali baby vyššie tak niekedy sa to zvykne takto označovať (asi kvôli poisťovni, netuším)

mk22
15. nov 2024

Napísal ti tam že umries?
Počkaj si na sono, plus ďalej magnetická alebo biopsia.. Vzorku z tkaniva.. A budeš mat výsledok.
Načo stresujes dopredu?
Nikto to predsa nepotvrdil ze máš zhubný nádor.

374andy
autor
16. nov 2024

@simsalabim preboha ... Tak ale lekár by mohol byť aspoň trošičku empatický že to vysvetlí človeku, že to nie je finálna diagnóza, lebo keď niekto nemá skúsenosti s lekármi a chorobami tak to je neskutočne si prečítať v správe niečo také ....

simsalabim
16. nov 2024

@374andy tak po rokoch to uz s nami nic nerobi 😅 Jeden lekar pise tak, druhy inak… raz sa pytala a povedali mi, ze casto sa pojracuje s pisanim tej “povodnej” diagnozy, aj ked je potvrdena ina 🤷‍♀️ Neviem, ako to maju urcene pisat. Kludne sme v jeden den u dvoch odbornikov a kazdy napise daco ine.