Dobry den. Prosim Vas o radu. Vcera som si nahmatala jazykom tvrdú hrcku na podnebi. Nepohyblivu. Mam ju na pravej strane hore cca centimeter od zubu múdrosti tak vzadu. Ked si prejdem prstom po nej je len mierne naozaj mierne bolestivá. Mam strach co to moze byt a nakoľko som momentalne mimo Slovenska neda sa mi ist ani k lekárovi. Zub múdrosti nemam este cely vyrasteny + ta hrcka je trosku docervena a tvrdosť mozem prirovnať ako tvrdosť podnebia. Za odpoved ďakujem.
@veronika_veronika1 mozno afta,..skus nejakym alkoholom ju potriet,...a B komplex si nasadit,...
Bude to zrejme od zuba mzna mas v dasne infekciu a to mohlo sposobit navretie...ak ta neboli zub tak mozno ten aft...
@veronika_veronika1 bola si stou hrčkou u lekára?Ak ano čo ti povedali na to?Dakujem.
@veronika_veronika1
@tinusicka ako sa to u vas vyvinulo? ja mam rovnaku ako popisuje @veronika_veronika1 uz niekolko rokov, vzdy to zabudnem povedat zubarovi, ale na prehliadke nikdy nic nehovoril
@jessinocka ja som bola na ORL on mi povedal,ze to mozu byt aj krcne mandle. Teraz to uz neriesim,ked to bude vacsie tak vtedy pojdem zase k doktorovi.
Chod s tym k lekarovi. Nechcem ta strasit, moze to byt vsetko mozne ale radsej to dat skontrolovat. Ja som pre viac ako 10 rokmi zmenila zubara a on mi robil na zaciatku prehliadku a zistil tiez hrcku na podnebi. Sam hevedel co zo je, spytal sa ako dlho to tam nam, ja som to ani nevedela. Moznobuz roky. Tiez hladke, tvrde, nebolelo, nekrvacalo, nepohybovalo sa. zavolal seniora, ten tiez nemal ani paru. Zavolalo oralbeho chirurga, ten tiez nic. Poslali ma ma na zubnu kliniku. Tam mi zobrali vzorku a bol to nastastie nezhubny tumor. Vyrezali mi to v lokalej Narkose, hroza mala som dieru v podnebi vekmi dlho, uplne zasivat sa to vraj nesmie, len pobokrajoch. Zrastlo sa zo casom same. Osmirglovali mi aj kost. Po dalsom rozbore zistili, ze sice to bole eete nezhubne ale uz na hranici. Uz to zacinalo bujniet. Cize vyrezane 5 min pred 12.
@yanni a to si mala pri zube,ale hore na podnebi a nie pri dasne...tam ako mas tvrde podnebie a prechadzas do makkeho?
@malaikasana
@yanni ja som s tym bola u stomatochirurga, pozrel rtg, prehmatal, povedal ze to vyzer byt z jeho pohladu OK, ze pokial to neboli, tak to neriesia. Akurat mi este odporucil, ze pre uplny pokoj na dusi mam este skocit na ORL, nech sa pozrie cez nos hadickou na to z druhej strany, lebo ze ta podnebna kost je z jednej strany vidiet v ustach a z druhej cez nos. Tak tam sa este chystam.
@jessinocka vyyyyborne ...som spokojna s odpovedou ;)
@iwina baby aj ja to mam, na co ste prisli? Mne teraz precistivali kanaliky na stolicke lebo ma zacala dost boliet ale hrcka je stale zaregistrovala som ju zaciatkom aprila ako keby v strede podnebia len blizsie k tomu zubu... zub ma stale boli, mam tam liecivu vlozku lebo som to mala zapalene. Zubar povedal ze moźe to byt z toho.. ale neviem
@flaviafanfa zmizlo to 🙂
@iwina po akej dobe prosim ta?
@flaviafanfa asi 3 tyzdne