Dobrý deň,
asi v polovici apríla som si náhodou nahmatala hrčku, na foto v mieste, kde je ukazovák. Je veľká asi ako fazuľka, či hrášok, nebolí, je mäkká, pohyblivá a nie je viditeľná voľným okom. Musím ju niekedy dlhšie hľadať, ale proste je tam.
Bola som s tým hneď u obvodnej, nahmatala ju a že mám prísť keď sa zväčší, že vyzerá byť ok.
Medzi tým som bola chorá v máji, od dcérky som chytila streptokoka, čiže vybrala som penicilín. Odvtedy ani ťuk po chorobe, inak mi nič nie je.
Len som proste nespokojná s takýmto vyšetrením. Ani krv, ani sono nič. Teraz má doktorka dovolenku. Myslíte, že môžem trvať krvnom teste a sone? Či to mám brať, že je to naozaj ok? Nechcem nič zanedbať a som z toho celá nesvoja. Ako by ste postupovali? Má niekto skúsenosť.
Od apríla sa hrčka nijako nezmenila.
Ďakujem.
Zaplatila by som si sono
na krku, v slabinach su uzliny bezne, ma ich kazdy druhy clovek a su z prekonanych infekcii, pocas infekcie sa mozu zdurit, no pokial po vyliecdni odpuchnu , je to ok.
Mne sa spravila taká hrčka tiež veľká ako opisujete vy keď bola korona. Strašne som sa toho zlakla, bola som na krcnom odtiaľ ma poslal na sono a nič v tom mieste nebolo, krv bola tiež v poriadku, tak napokon mi krcny povedal že to môže byt nejaká ,,stará’’ uzlina ktorá sa ako keby aktivovala myslím že následkom toho že sa mi niečo chcelo dostať do tela ale imunitný systém sa s tým takto vysporiadal.. hrčka sa našťastie do mesiaca zmenšila na pôvodný tvar. Myslím že pokial máte krv ok aj všetky vysetrenia tak to nie je nič vážne
Ďakujem za odpovede.
Ja som sklamaná z postupu mojej dr, ani krv mi nevzala a nehovoriac o tom, že mi mohla vypísať výmenný na sono a bola by som kľudná.
U nás sa je problém dostať na sono s výmennym, nieto ešte súkromne 😏.
Keď jej skonči dovolenka pôjdem ešte raz za ňou, nech sa to nejak dorieši. Nerastie to síce, ale tak stále mi to beží mysľou. Inak mi nič nie je, takže si myslím, že je to iba stará uzlina a ja som si ju všimla pred 3 mesiacmi, ale dnes človek proste nevie a nerada by som niečo zanedbala.
normalna uzlina, keby mali kazdeho s kazdou uzlinou posielat na sono a krv stali by sme vsetci v sore na vysetrenia...
uzliny su normlane, vsetci ich mame
To je uzlina pokiaľ je pohyblivá je to ok, mierne prechladnutie, bolesť hrdla , herpes tak sa zväčší.
@candii mala som hned pod bradou zvascene uzliny pri streptokokovi ale tie boli ako ping-pongove lopticky, tuto si nie som vedoma, zeby som niekedy mala taku.
@simca06022011 nikde inde taku nemam, tak preto stale na nu myslim.
Keďže si bola chorá, tak to môže byť len reaktivna uzlina, ale trvaj na sone aj krvi a kľudne by som išla teraz za zastupujucou alebo vybavila sono inde.
@simca06022011 toto je dosť nezodpovedné. Keby sa ku mne takto zachovala lekárka, že je to normálne, tak tu už nie som.
Uzlina môže byť hmatatelna a nemusíš byť hneď chorá ale tvoja imunita môže bojovať s vírusom. Mala by sa stiahnuť do cca mesiaca .. ale jasné že keď ju hľadáš môžeš ju nahmatat.
Ale ak sa bojíš kľudne si môžeš sama vyžiadať od dr odporúčanie na sono.
No lenže aj lymfóm zvykne zmiznúť a potom sa vrátiť... preto tomu treba venovať pozornosť. Radšej urobiť zbytočné usg ako liečiť potom 4. štádium lymfomu. Nemusí to nič znamenať, ale ak by to aj bol čistou náhodou lymfom vo veľkosti fazuľky, ešte to bude v pohode liečba a malé riziko relapsu.
Nočné potenie? Zvláštna únava? Svrbenie celého tela? Nič z toho nemáš?
@tilly vsak tiez si tak myslim, ze radsej 1 zbytocne sono, ako potom lutovat. Tak isto krvny obraz, je to 1 odber u dr a vysledku na druhy de.
Ine priznaky nemam. V noci sa potim ako vzdy v lete, ked je velmi teplo, nie nejako extremne, nie kazdu noc. Ked sa ochladi, ako teraz, tak ziadne potenie. Unavena nie som. Svrbenie celeho tela nemam.
Kým je pohyblivá mala by byť ok, ja tiež mám také pohyblivé malé..stačilo nejaké prechladenie alebo tak a hneď sa mi objavujú a už nezmiznú .. ale pravda že človek hneď myslí na všetko..