Hrčka medzi stehnom a vagínou

katka2233
29. aug 2015

Dobrý deň. Už pár mesiacov mávam hrčku medzi stehnom a vagínou. Po čase vždy zmizne, ale potom sa vytvorí zas, nie vždy na tom istom mieste, ani na tej istej strane. Hrčka je pri dotyku bolestivá. Môžte mi poradiť, že čo to môže byť, a či je to vážne?
Ďakujem za odpovede

lilimoni
29. aug 2015

@katka2233 no mozno ked sa vyholis, ti vrastie daky chlp a zapali sa to. Ine mi nenapada 😒

katka2233
autor
29. aug 2015

Myslím, že na to je to dosť veľká hrčka.. ale je to možné 😒

sintra
29. aug 2015

Neviem, ake je to velke, ale moze to byt zapaleny vlasovy korienok alebo aj zapalena uzlina. Nestava sa ti to po holeni napr.?

katka2233
autor
29. aug 2015

@sintra ono to máva polomer aj pol centimetra, ale neviem či to z holenia môže byť tak veľké..

lilimoni
29. aug 2015

@katka2233 kludne ako slivka to moze byt velke. Jednej babe v nasej skupine, to chirurg narezaval 😒 skus sa neholit v zahyboch, len zastrihavaj strojcekom a uvidis, ci sa to nezopakuje.

katka2233
autor
29. aug 2015

@lilimoni dúfam, že to bude len z toho, a nič vážne, ďakujem za odpoveď 🙂

dkethe
29. aug 2015

Tak to isto nebude z holenia. Tie ani nie su bolestive - teda su ale tak obycajne. Skor to vyzera na daco s uzlinou, v slabinach su velke lymfaticke drahy

katka2233
autor
29. aug 2015

@dkethe A je to vážne? Pretože ono mi to po čase vždy zmizne a potom znova po nejakom čase objaví

lilimoni
29. aug 2015

@katka2233 ja by som to ukazala doktorovi

alabama0011
29. aug 2015

@katka2233 to mas asi cystu, dosledok upchatia žliazok zvlhčujúcich pošvu. Mojej mame to rezali, mala to velke uz asi ako slivka. Urcite gynekologoci povedat.

kikuska_wedge
29. aug 2015

Jedná sa o abces. Spôsobujú ho baktérie. Lokálne veľmi pomáha ichtyolova masť, ktorá vytiahne hnis z vnútra a opuch sa zmeníš. Ak to ale nepomôže, je nutná chirurgia a abces rozrezať. Ak sa to ale vracia je nevyhnutné aby dr. zobral vzorku, poslal na rozbor a následne preliečil antibiotikami. Problém ale môže súvisieť aj s imunitou. Keď sa oslabí bežné baktéria nachádzajúce sa na koži spôsobia takúto šarapatu.

katka1981
29. aug 2015

@katka2233, nemas to nahodou v slabinach? Ja tam mam hrciek kopec, to mam lymfaticke uzliny, neviem ale o mas ty. Utvar velky cca pol cm ani nik nevysetruje, max. ultrazvuk a povedia ze sleduj si to. Ak je to v oblasti bikin, tak by to mala byt lymf. uzlina.

katka2233
autor
29. aug 2015

@alabama0011 Ja to nemám pri pyskoch, ono to mám skôr pri záhyboch, ako mám bikiny

katka2233
autor
29. aug 2015

@katka1981 V podstate to mám v slabinách.
Na tej fotografii tam kde je zakrúžkované červeným

alabama0011
29. aug 2015

@katka2233 ano, viem kde. Mame to robili.. Asi sa ti to upchava a vstrebava, teba na gyndu ist

ludinka
29. aug 2015

@katka2233 moze to byt aj z tesných nohaviciek ono sa tam zariezavaju tie okraje.... mne sa to tiez obcas urobi ale vzdy sa mi to podari nejako vytlacit , znama s tym tiez bola na chiriurgii ked sa jej to velmi zvacsilo

katka1981
29. aug 2015

@katka2233, tak ja to mavam normalne v oblasti bikin, mam to stale a tam co mas oznacene na obrazku tam si citim kosti, ale vacsinou vsetko byvaju uzlinky a reaguju na zapal v tele. napr. ked mam herpes na zadku tak mam v slabinach bolavu uzlinu. Tiez ked sa holis mozes si to podrazdit. Ale pre pokoj duse sa objednaj u gynekologicky na sono.

janka743
29. aug 2015

aj ja to mávam, nikdy som neriešila čo to je... a ani by som nevedela akého odborníka vyhľadať, či obvodného, alebo gynekologa. vždy sa mi to vstrebalo, zahojilo. bolo to podkožné, ale bolelo to riadne. ale z vonku som si nič zvláštne nevidela, len nahmatala a bolo to bolestivé...

oli18
29. aug 2015

Rozhodne podobné prípady nepodceňujte a ukážte to lekárom. Rozpísovať prečo, nebudem.

anetka1978
4. okt 2015

Moja kamaratka to mala presne tam, kde si to na obrazku oznacila. Ona holenie uz nepraktizuje,ma 63 rokov, ale vravi,ze nikdy v zivote to nemala, len teraz posledny rok a to uz druhy krat. Hnisavy vred jej uz narastol do velkosti slivky, mala to zapalane, nepomohli masticky ako baktroban, Puder...nicht.a po tyzdni - bolestivom tyzdni, ked 4 dni ani chodit nevedela, a posledny den predtym, ako jej to v noci same prasklo a tak vela hnisu vyslo, co v zivote nevedela, uz ani v posteli lezat od bolestivom nevedela, cele stehno ju uz bolelo a zapalana, cervena koza. Potom to mala o pol roka znova, zacinalo sa to akoby uzlinou cca 2 cm , a dala si na koznom vypisat hydrokortizonovu mast, hrubo kazdu hodinu natierala, a oo 2 dni to bolo prec. Bola na gynde,vraj gyn.s 30 R.praxou este take nevidel, kozna nevedela tiez co to je..prestala nosit uzke spodne pradlo a zatial to nemala.klop klop 🙂

bekynka30
4. okt 2015

Nebude to bartolinka ja som ju mala veľmi to bolelo 6krat mi to rezali😩

anetka1978
4. okt 2015

Nazov neviem, ale bolest velka, to viem, ani sediet nevedela ☹

bekynka30
4. okt 2015

To musia ist mne to rezali bartolonna žľaza je to zapálená a nabera sa hnisom aj antibiotika ti treba

koniarova
4. okt 2015

@oli18 Veru radšej rozpíš. Rozum sa mi zastavuje, ako sa niekto môže liečiť na MK. Pol roka si nahmatáva bolestivé útvary a k lekárovi nejde. Choré na hlavu.

bekynka30
4. okt 2015

@koniarova takéto veci treba riešiť čim skôr ja som to mala 6krat a naposledy ked mi to rezali som potratila .Toto nie je sranda dievčatá

koniarova
4. okt 2015

@bekynka30 Veď mne to je jasné. 😉 Preto aj môj nasierajúci odkaz. 😉 Ženy, nepodceňujte to. Radšej jeden deň obetujte lekárovi.

koniarova
4. okt 2015

@bekynka30 Mrzí ma ten potrat. Verím, že už je dobre.

bekynka30
4. okt 2015

Už ano ale nič príjemne netreba sa zahrávať nasla som si hrcku v prsniku a do tyzdna som bola operovaná moja zásada je čo ma ist von tak čim skôr

cherry1981
13. aug 2017

@katka2233 ahoj prosim co Ti zistili?