Zdravím, potrebujem poradiť. Mal niekto z vás dlhodobo zväčšenú krčnú mandlu ? Ja už nejaký čas pozorujem na sebe hlavne pri zaklone hlavy akoby zväčšenú krčnú mandlu, neboli ma ale není som si istá či je to mandla alebo čo je to :-/ ťahá sa to smerom dole a je to tuhé ako sval ale na druhej strane to nemám tak mi to už začína vŕtať v hlave. Chorá niesom... Pridávam aj fotku . Ozvite sa kto máj podobnú skúsenosť a ako ste to riešili hlavne keď vám nič nebolo. Ďakujem
@neffely toto stitna zlaza nie je. Urcite treba skontrolovat a vysetrit com skor - uzlina, lipom, cokolvek...meni sa to casom?
Štítna žľaza to není, s tou chodím na kontrolu tu nemám zväčšenú. Pýtala som sa no to lekára lebo som si myslela že to má súvis no nevedel mi povedať ale na usg mi nič nezistili keď som bola so štítnou, tak hádam keby to bol nejaký nádor nedaj bože tak by na usb videli či ?
@simsalabim zdá sa mi že je to väčšie akoby so súviselo s uchom, keď si to ohmatam cítim na tej strane ucho . Na druhej strane nič nemám ani nič necítim
@neffely A endokrinolog ta nikam neposlal? To je divne. Urcite treba patrat, co to je.
@simsalabim nie neposlal, povedal že nevie čo to je
@neffely No ved preto to treba zistit.
@simsalabim len teraz keď je všetko sprísnené a plné nemocnice covidu sa mi veľmi do toho veľmi nechce a to usg má trochu ukludnilo. Hádam keby to bolo vážne tak ukáže usg či skôr mri?
@neffely No usg zjavne nestaci, ked ti povedal, ze nevie, co to je.
@simsalabim no budem musieť ísť aspoň k obvodnej s tým, nech ma niekam pošle aj keď teraz majú dosť roboty s covidovymi :-/
@neffely maju, ale vysetruju. Problemom su operacie.
nemoze to byt stitna zlaza? mandla ju v ustach nie na krku z vonku