Hrča v krku, bolesť žalúdka a problém s dýchaním

mamanadruhuu
17. apr 2021

Ahojte. Ja tu píšem dosť často, niekto si pomyslí že som ozaj blbá, ale ozaj už má lekári nebavia, môj obvodak nerobí skoro nič, najprv ma bolel žalúdok bola som nedávno aj na Sone aj rtg brucha, brali mi krv, brali mi aj vzorku zo stolice ba H pylori a všetko som mala ôk... Aj pľúca na rtg... Chodím na kardio pre nedomykavost srdcovej chlopne no skôr mam problém co dosť pociťujem arytmiu, ale aj tam je to všetko ôk. No teraz mam už týždeň problémy, začalo to ze som cítila hrču v krku a nemohla som ozaj nič dat do úst, do toho bolesť žalúdka, ťažkosti s dýchaním.. No hrca v krku odoznela teraz ma stále štve to dýchanie, aj chrbtica ma boli od krčnej až dole po kríze také tlaky ja už neviem čo mám robiť ci je to ozaj psychika alebo môže mi ozaj niečo byť vážne neviem už akého lekára mam navštíviť :( je pravda ze z chrbticou mam už dlho dlho veľmi dlho problémy, chodila som aj na rehabky ale teraz absolútne sa neda.. Ale štve ma to dýchanie bojím sa ze sa raz nenadychnem a ze umriem už mi z toho všetkého šibe že prečo práve ja mam takého stavy, strašne tazko sa mi dýcha a to mi vyvoláva ešte väčší strach, teraz viac aj kycham aj také dráždenie cítim v dýchacích cestách alebo niekde tam... Tlaky na bránicu ja už vôbec neviem.. Nehladam tu poníženie, lebo viem ze nie som jediná co ma takéto pocity, skôr možno útechu ktorú doma nemám alebo radu co asi mam ešte robiť.. Psychoterapeutke chodim a pevne verím ze ad do seba nedám aby som sa zbytočne nenechala oblbnut pretože to nie je riešenie. :( :(

martasz
17. apr 2021

@mamanadruhuu ahoj. Ako keby si písala o mne. Rovnako, zaludok, srdce, hrčka. Podla dr. všetko v poriadku a nechce ma riešiť... jediné, co mi zistili, je malý, pár mm odsun na krčnej chrbtici. Tiež neviem, čo s tym....ak je zle, pomáha mi trochu ak si zacvičim 5 Tibetanov. 😔

halabolka
17. apr 2021

@mamanadruhuu ano, je to psychika. Problemy s dychanim, hrca v krku, tlak na branici, bolesti chrbta zo zleho dychania - vsetko typicke priznaky. Ja na to beriem AD uz vyse roka, kazdy den cvicim jogu, dychacie cvicenia, vela pohybu po cerstvom vzduchu. Obcas je lepsie a potom zase zle. Jedine, co naozaj pomaha je CBD olej, po nom citim ulavu.

alfged
17. apr 2021

@mamanadruhuu Na vyske som mala spoluziacku, ktora mala dlho problemy presne ako popisujes, tiez nevedeli z coho. Az raz ju spolubyvaju niesli do nemocky s priznakmi infarktu. A tam zistili, ze to nie je ziaden infarkt, ale hrudna chrbtica. Takze ortoped, neurolog a medzitym dobry chiropraktik, ten vie robit zazraky.

mamanadruhuu
autor
17. apr 2021

@martasz mne zistili vytocenie lumbalnej chrbtice doľava a to mam aj vypuknute ľavé rebro... To s tou chrbticou mam dlho už som bola aj seknuta medzi lopatkami vtedy som chodila aj na injekcie len od kedy som mala problém so žalúdkom tak som pocítila problémi aj nižšie chrbtica v oblasti brucha....
@halabolka ahoj tak ja som proti ad, nechcem sa oblbovat žijem sama s dvoma deťmi žiť chcem život s mojimi deťmi ktore miulujem a viem ze to obsahuje veľa nežiaducich účinkov :( prosím poradíte mi akú jogu co presne cvičíte? A aké dychové cvičenia robíte? Vonku sme každý deň len posledne dni mi je ťažko ísť von zo strachu že sa mi tam niečo stane poslednú dobu mam strach aj šoférovať že sa popri tom čosi stane áno o tom cbd oleji som počula aj písala ale nemam žiadne ponuky ktoré by mi pomohli aký beriete vy? Viem ze nie je ešte na Slovensku schválený :/
@alfged no niekedy mám stavy inkfartu ale to mam ako tetanicky záchvat alebo ten panický a to pichanie bolesti to môžem mať od chrbtice strašne mávam pálenie trapezov okolo lopatiek a teraz posledné dni aj pod lopatky no mieste kde je bruchu len strana chrbtice..

zuzpap
17. apr 2021

...bojím sa, že sa už nenadýchnem a umriem, tak presne taký stav som ja mala pri zvýšenej činnosti štítnej žľazy, aj búšenie srdca, pocit hrče na krku, ak si ešte nebola na endokrinológii, tak vyskúšaj, štítna žľaza vie narobiť poriadnu šarapatu a také stavy, že by človek neveril

nicicka
17. apr 2021

Áno je to naozaj psychika...úzkosť, strach. Úzkosť má 150 somatickych príznakov. Drvivá väčšina ľudí ktorý navštívia obvodaka má fyzické symptómy ktoré sú spôsobené psychikou. No skoro nikto si to neprizná resp.dr. to neriešia ako prejav psychických problémov. Pred 10 r. ak by mi to niekto povedal tak by som ho poslala do prdele. Dllllho som mala problémy s krčnou chrbticou. Rontgeny ok, nikto nič nezistil a ja som išla zomrieť od bolesti. Bude to znieť šialene ale dnes si viem bolesť chrbta odblokovať sama. Úplne jednoducho. Bez lekárov. Je to skvelé, ulavujuce a neuveriteľne. Ale dá sa to. Je to len a len v hlave...drzim prsty 😉

alfged
17. apr 2021

@mamanadruhuu Skus toho chiropraktika, blokady hrudnej, krcnej chrbtice mozu vela z tvojich priznakov sposobovat. A aj tych co sa zdaju len psychickeho povodu. Nic nestratis, mozes len ziskat. A ak ti nebola vysetrena stitna, tak ako pise @zuzpap tak si daj aj tu. Neviem ci moze krven vysetrenie indikovat aj vseobecny dr, ak nie a nechce sa ti cakat par mesiacov na endokrinologa robia to sukromne labaky, cena je do 20€

Nasla som nieco, mozno pomoze:

https://www.masaznaterapia.sk/l/blokada-hrudnej...

soemdo
20. okt 2021

@mamanadruhuu dobrý deň, prosím vás ešte stále máte tie ťažkosti?? Lebo aj ja mám podobné
Ďakujem za odpoveď

kakajsik
27. nov 2023

@mamanadruhuu žiješ ja mám to iste čo ti pomohlo