Ahojte včera som bola na odber krvi a v ten deň sa mi urobila taká väčšia hrča na tom mieste teola bola aj bolela na dotyk dnes už ju mám vstrebanu už len jemnulinko cítim a mám modrinu je takýto stav normálny ? Nemôže putovať zrazenina po tele ? Strašne sa bojím o týždeň mám operáciu
To ti prvy krat v zivote brali krv? Ako si predstavujes, ze by to putovalo po tele? 😀
Je normalne, ak si to miesto ihned po odbere poriadne nepritlacis, ostane ti hrcka a nasledne modrina kludne aj par dni.
@katika1811 ach, keby si videla moju ruku raz po darovaní krvi, keď mi asi praskla žila a mala som modrinu, podliatinu od lakťovej jamky cez celé predlaktie 😃 ale k veci, modrina po odbere zvykne byť, keď si zle alebo slabo pritlačila vpich.. nič sa ti nestane...
To je normalne to zmizne
Len sestrička zle pichla
Po odbere je potrebne miesto vpichu drzat tlakom aspon 5 min, vela pacientov toto vobec nedodrziava,ma to svoj vyznam
@katika1811 mas tam uplne obycajnu podkoznu modrinu, ziadne tromby ti po tele neputuju. Praskla zila, krv sa vyliala do okolia, krvne dosticky spravili co mali a zacelili ranu v zile, cez zilu dalej prudi krv ako ma.