Hrča na hlave vzadu po páde

5. feb 2023

Ahojte baby mohla sa spraviť hrča vzadu na hlave po páde ? Nemá Ju z predu hlavy ale zozadu

viestta
5. feb 2023

A spadol dopredu ci dozadu?

autor
5. feb 2023

@viestta no dozadu. . Ale pýtam sa kvôli tomu, že vždy osm videla hrče len pri páde na čelo ale neviem že či je hrča ok aj keď padne dozadu..

viestta
5. feb 2023

Hrca sa spravi tam, kde bolo narusene tkanivo a vznikol tam opuch a modrina. Hrca na hlave nie je nic ine len modrina, kedze na lebke je tenka koza nema kde opuch postupi, tak sa vyvali smerom von.

autor
5. feb 2023

@viestta zatiaľ modrinu nevidím.

lindusss2016
5. feb 2023

Hrca sa moze spravit kdekolvek na hlave, sleduj stav dietata.

autor
5. feb 2023

@lindusss2016 čo si mám všímať ?

autor
5. feb 2023

Myslím konkrétne načo dbať.

jaskolka
5. feb 2023

Ci nie je malatne, nevracia, ako reaguje, či sa nesťažuje na silnú bolesť, či zreničky sú rovnaké
A ano, hrča môže byť hocikde na hlave, je to jednoducho krvný výron.

autor
5. feb 2023

@jaskolka ma rok a pól, takže ešte mi nepovie keď by ho to aj bolelo 🥹
On ma totiž aj hrcky na hlavičke dole, a to ma také hmatateľné už veľmi dlho mám pocit že to jednoducho tam ma, a keď mu idú zuby alebo že je chorý, tak sú väčšie tie uzlinky
A ešte ma dve hrcky oproti sebe tak teoska vyššie ako sú tie kosti nad krkom, sú úplne v jednej linny rovine, ale nahmatala som že ich mám ja, tak to je Asi taký tvar hlavičky zw proste sú mu cítiť tie hrcky- kostičky.
Ale toto som nahmatala dnes keď osm ho hladkala a pár minút predtým padol dozadu na hlavičku lebo sa hral s loptu tak prepokladsm, že to ma z toho.

1991michaela1991
3. mar 2023

Bol vas syncek v poriadku? Moj dnes spadol z postele a tiez sa mu spravila hrca na boku hlavy vo farbe koze. Som z toho riadne v strese... menila potom ta hrca farbu alebo zostala stale bezfarebna?

pata1993
13. sep 2023

Dobrý deň, stalo sa niekomu že dieťatko si udrelo hlávku o čelo postele a hneď sa mu spravila veľká hrča, boli sme na pohotovosti, ma röntgene nenasli nič poškodené, doktor povedal len že do rána sa mu spraví modrina a odpuchne to. Lenže malému hrča síce odpuchla ale nemá tam žiadnu modrinu a ani nemal. Bojím sa či to nebude niečo vážne. Ďakujem za odpoveď

1991michaela1991
13. sep 2023

@pata1993 nebojte sa, myslim ze mozem so 100% istotou povedat ze z uderu hlavky o postel nebude mat ziadne nasledky. Rtg hlavy je pri urazoch zbytocne lebo to nic moc neodhali a lekari ho robia len aby ukludnili rodicov. Keby mali podozrenie ze moze ist naozaj o nieco vazne tak urobia CT ale vzhladom na vysoku zataz ziarenia sa to robit samozrejme standardne neodporuca. Predpokladam ze mate este male dietatko no musite sa len pripravit na to ze si hlavku pravdepodobne udrie este mnohokrat. O postel si udrelo uz hlavku azda kazde dieta, moj uz velakrat, kedze je velky vymyselnik a tiez mal z toho hrce. Ale uplne chapem vas strach a viem sa donho vzit ako sama vidite v prispevku tiez som stresovala velmi zo zaciatku ale nastastie je vacsinou strach horsi ako realita. Moj syn si udrel hlavu uz asi milionkrat a casto naozaj hrozne urazy takze ani nespocitam kolkokrat uz mal obrovsku hrcu na hlave. Aj malinke zranenia na hlave sposobuju velke hrce a vyzeraju strasne pretoze tam ma opuch malo priestoru. Ovela nebezpecnejsie su zranenia ked sa spravi preliacenina- priehlbina na hlave lebo vtedy je riziko ze sa poskodila lebka a krv isla dnu. Kazdopadne pri zraneniach hlavy je najdolezitejsie vase odsledovanie dietatka. Ci pozorujete nejake zmeny spravania, ci nie je extremne spave, ci obe zrenice reaguju rovnako ked na ne zasvietite, ci jazyk plazi v strede, ci nevracia viac ako 2krat, ci nepozorujete nejake zmeny v motorike...