Hrča na chrbte

11. júl 2023

Mám už dlho na chrbte niečo ako hrčku ,možno aj rok niekedy sa aj dala trochu vytlačiť a išiel z nej trošku biele a malo to hrozny zápach ale už dlho to nejde vytlačiť aj keď sa snažím to vytlačiť nejde to a trošku sa to zväčšilo cca ma to 1 cm.co to môže byť? Vyrazkanto nie je to by tak dlho nebola.Nemal to niekto? Pôjdem na kožné len akurát má dovolenku a teraz mi kamoška to pripomenula keď som bola v plavkách!

jarmila2010
11. júl 2023

Nic vazne..najdi si tukove lozisko lipom...muz ich ma niekolko....aj sa robia castejsie muzom..kedysi si dal 2odstranit,ale teraz to,uz neriesi

kornelies
11. júl 2023

@jarmila2010 Lipom sa neda vytlacit.

autor
11. júl 2023

@kornelies teraz sa už nedá ,dakedy z toho niečo slo

mareen1
11. júl 2023

Lipom, alebo atherom. Urcite nevytlacat. Daj si to odstranit chirurgicky...(plastika, kozny lekar)

autor
11. júl 2023

@mareen1 ale asi až po dovolenke že? Urobila som chybu že som vytlacala,lebo som myslela že z toho niečo zase pôjde a len som to rozbabrala😢máte s tým skúsenosti?

jarmila2010
11. júl 2023

@kornelies na zaciatku sa moze dat

jarmila2010
11. júl 2023

@mareen1 manzelovi to robil chirurg na jednodnovke

mareen1
11. júl 2023

Ak sa to pri manipulacii podrazdilo a zapalilo, treba ist k lekárovi co najskor. Hned ako sa vratite z dovolenky. Atherom je cysta, vybera sa to cele aj s obalom. Inak znovu narastie. Vytlacanie nema zmysel, akurat moze sposobit infekciu. Same to bohuzial tiez nezmizne. Daj si to odstranit a mas pokoj...

bobrina1
11. júl 2023

Aterom, mm to mal, zapalilo sa mu to, tak mu to odstranili.

0silvia0
11. júl 2023

Ja som to tiez mala, objednala som sa na chirurgiu, vybrali mi to.

autor
11. júl 2023

Tak to vyzeralo keď to ešte nebolo rozskrabane?

autor
11. júl 2023

@mareen1 áno tak urobím,už ma napadá či to nie je nádor😭😭😭a to až tak dlho môžem mať cez rok a viac. Ma to ani nenapadlo kým to kamoška nespomenula

jarmila2010
11. júl 2023

ukludni sa..nebude to nador..ak chces,zbehni k obvodacke,da ti vymenny listok na chirurgiu...nech sa ti bato pozru

mareen1
11. júl 2023

Nie, liposarkom je velmi zriedkavy a rastie velmi rychlo. Toto je atherom, alebo lipom. Bezny nalez. Ma to kopec ludi. Vyberu ti to a mas pokoj...

autor
11. júl 2023

@mareen1 máte skúsenosti či ste zdravotnícka? Vidím že sa vyznáte,som poslala aj foto vyššie,teraz som si dala betadine

valiant
11. júl 2023

normálne sa ti zapálila mazová žliazka a urobila sa ti vyrážka (ako pri akné), len to máš v hlbšej vrstve kože a koža na chrbte je hrubšia ako na tvári. Tým, že si to chcela sama vytlačiť, si si to zatlačila hlbšie. Možno sa to opuzdrilo a je tam malá cista. Chirurg ti to nareže a vyberie. V jednoduchosti, urobilo sa ti akné na chrbte. Betadine budeš asi dávať zbytočne, lebo to máš asi celkom hlboko.
Nestresuj.

autor
11. júl 2023

@jarmila2010 áno urobím tak len nechcem pred dovolenkou budem na slnku,vyššie mám aj foto čiže nevyzerá to nebezpečné? 😭

valiant
11. júl 2023

normálne môžeš ísť na dovolenku aj na slnko štandardne s opalovákom. Si nikdy nemala akné na tvári?

autor
11. júl 2023

@valiant jasné mala ale zmizli do týždňa toto mám cez rok

valiant
11. júl 2023

rok si to neriešila a teraz máš stres lebo ideš na dovolenku? Klud. Týžden-dva týždne to ešte vydrží. Asi je to opuzdrené a dosť hlboko. Teraz sa objednaj na kožné alebo na chirurgiu. Nech ti dajú termín po dovolenke.

autor
11. júl 2023

@valiant dik za radu

jarmila2010
11. júl 2023

..ja som pochopila,ze to mas zapalene a chces to aktualne riesit...

autor
11. júl 2023

@jarmila2010 teraz mám trošku zapálené rozbabrane lebo som to tlačila ale tak to vyzeralo predtým hore je foto

jarmila2010
11. júl 2023

niecim si to vydezinfikuj..ak mas framykoin masticku,tak nim natri...

autor
11. júl 2023

@jarmila2010 betadine a vydelí ste hore foto? Vyzerá to ako lipom?

mareen1
11. júl 2023

Lipom je nezhubny tukovy nador a atherom je kožná cysta, ktora vznika upchatim mazovej zlazy. Nie je to "vyrazka". Ak je to zapalene, treba ist k lekarovi co najskor. Ak je to v kludovom stave, objednaj si termin, kedy ti zo vyhovuje. Ale daj si to odstranit, je zbytocne si to "pestovať"...

mareen1
11. júl 2023

Ci je to lipom, alebo atherom posudi lekar po vyšetrení - ci je to ohranicene, ci sa da volne pohybovat atd. Podla obrazku to nejde

autor
11. júl 2023

@mareen1 ok ďakujem pekne

lilke
11. júl 2023

Neboj sa, naozaj nič nezhubne. Žienky ti aj popísali, ako vzniká. Niektorí na to majú dedicnu predispozíciu, takéto "opuzdrene hrčky" vznikajú vo vlasovej časti hlavy, na chrbte, na rukách. Z rodiny viem, že u niektorých ten obsah smrdí, u iných bez zápachu. Keď je hrca veľká, môže aj sama prasknúť, no na jej mieste sa vytvorí nová. Chirurg preto musí vybrať celé puzdro.
A druhé neboj sa, hrčka nie je zapálená, infekciu si si tam nezaviedla. Sama sa nezapali. Pokojne dovolenkuj, hrčka počká na termín. Len možno pomaličky porastie.

autor
11. júl 2023

@lilke ďakujem.,len práve som si to rozbabrala 😢 tak.je to trochu červené ale dalo som betadine po dovolenke pôjdem k dr a možno to na slnku zmäkne a vytlačil to a áno zozaciatlu slonz toho niečo smradľavé ( sorry)