dobrý den,
opakovane s odsttupom času 6 mesiacov mi robili odbery raz na neurologii, raz na infekcnom pre podozrenie na boreliozu, vysla oba razy "hranicne".prvy raz to neurologicka neriesila,ze to je bezne. infekcna mi teraz nasadila na mesiac ATB na to cielene.vraj ju mam asi chronicku, iurcite som ju nedostala teraz, ani neni z coho,ekdze klieste a ani komare nelietaju. v minulosti som kazde leto vychytala kliesta
anti borelie vysli negativne.
neboli to testy elisa podotykam,ale wb.a robili to v specializovanom labaku na infecnom.pytala sa ma na priznaky, boreliozy, vacsinu mam, ale to je take nebadane az prapodivne, to motu byt priznaky kadecoho, plus nasla v krvi este ine infekty...zial.
ja mam strach, ta doktorka to brala ako normal vec,ze mi nasadzuje atb na mesiac, ja som vsak nie je nadsena, mne robia atb mykozy a aj zapaly criev aj zaludka, reci typu jedz vela, pi vela vody a stravuj s azdravo plus probiotika mne nepomahaju, ja mam okamzite zaludok v pase, aj mykozu.
vraj sa ale ine neda nic robit, len jest mesiac dvakrat do dna tazke atb.na to, a to este ktovie ci prejde, ale neviem, na nete citam rozne katastroficke scenare, ako je to nevyliecitelna choroba vlastne, a ze ju mam uz natrvalo, vlastne ani teda neviem,ci ju mam, ani neviem,kde je pravda. Tazko sa mi to chape a zije s tym. Ja som sa uplne zosypala psychicky. ked citam,co vsetko ta zakwrna choroba moze sposobit, dozivotne patalie, akoby som ich uz nemala dost.
Poradte prosim, mali ste to aj vy ?presli ste si tym ?
dakujem za kazdy prispevok,❤
ja uz nemam ani silu ani chut bojovat
@marietuska Odporucam navstivit ambulanciu Dr. Durovskej v Bratislave, ktora ti cez Nemecko necha spravit LTT testy, test transformacie lymfocytov, takisto nie je 100%, ale ma zatial najvyssiu vypovednu hodnotu ohladom aktivity ochorenia. Zainvestujes 150€ a podla vysledkov ti odporucia liecbu, alebo budes lepsie spavat 🙂
@marietuska ja som mala najprv hraničné hodnoty, a pri kontrolnom odbere také že hneď ma hospitalizovali na JIS-ke.
ale nechápem tvoju zúfalosť: áno, boleli ma kĺby, mala som zlé pečeňové testy, 3 týždne som brala atb (a predtým 2 v nemocnici) ale však to nie je smrteľná choroba. trvalo pol roka lež som sa dala dohromady, ale žiť sa s tým dá.
aké katastrofické scenáre?preliečiš sa a hotovo. v krvi ti zostanú protilátky a možno ťa viacej budú bolievať kĺby ale budeš žiť ako každý človek.
chápem, že si frustrovaná, pri borelióze to dlho trvá lež si celkom fit, ale nie je to nijaká príšerná choroba.a už vôbec nie doživotná.
neboj, bude dobre.
@portret7 asi si necitala uvodny prispevok, ze toto vsetko diagnostikovali lekari, s titulom MUdr, nie JA.tak citaj pls predtym nez napises nieco. mam tie choroby, zialbohu, keizby som si vymyslala.
@bobsent som zufala uz upkne, nechapem, ako moze niekto napisat, ze nemam byt zufala, beriem uz tretikrat tento rok tazke atb, a dokonca na mesiac! pricom mam velke zaludocne a aj mykoticke problemy, hned po nasadeni.
je jedno,ci sa preliecim, alebo nie, ale ostava to svinstvo v tele cely zivot, a okrem toho, je mi jedno,ci to mam, kebyze nemusim do seba pchat tie svinske lieky.
@jeannna tak 150 eur len tak nemam, a ja nie som z BA...
@marina24 verím, že sa necítiš dobre, aj to že dlhodobé bratie atb má fakt nepríjemné vedľajšie účinky, pri borelióze je to však dočasné. borelióza ti nestáva v tele doživotne, iba protilátky.ja som zdravotná sestra,tak sa ťa snažím upokojiť.
jasné, že som si hlavne v nemocnici pohrešila, furt na atb, no nič moc, zle mi bolo. dávaj si spolu s liekmi silné probiotiká,(najlepšie probiofix inum).
neboj, bude dobre prejde nejaký čas, mykózy, zápaly prejdú, borelióza bude fuč a budeš mať pokoj.
3x za rok berú atb aj deti. nie je to nič extra závažné.mesiac je síce dlhšia doba ale čo sa dá robiť keď chceš byť zdravá.
hlavne, že na tvoju chorobu je liek.
ja som mala potom takú, kt. sa liečiť nedá(endometrióza) a to bola iná káva!
všetko toto zlé ti jednoducho po preliečení skončí.
@marina24
To má mrzí, že máš problémy a držím ti palce, aby si sa skoro cítila dobre. Keď si pozorne prečítaš tento link, pochopíš moju iróniu😉
https://www.modrykonik.sk/forum/zdravotne-problemy/mam-podla-vysledkov-mononukleozu/
@marietuska jaaaaj,neprezivaj to tak..ja som s boreliozou porodila a kojila 10mesiacov.teraz ked som prestala kojit mi doktorka mohla nasadit konecne atb..dala mi doxyhexal,zacala som z neho vracat..takze dnes som bola pri nej a dala mi ine atb Duomox..a uvidime ci zaberu..neboj..ja ju mam uz viac ako rok a zatial som ziva 😉
@sonulka8 ake si mala prosim priznaky
@daniela211 ahoj,do porodu ziadne,po 2 tyzdnoch ako som poŕodila prisli vysoke teploty...len to,a obcas sa mi krutila hlava
@sonulka8 ahoj prosim mozem sa spytat nieco?ja by som chcela dieta no borel mam uz druhy rok stale aktivnu v IGM.stale nepresla do igg..v pidstate by to znamenslo pre plod ze je to akoby teraz nova kt by sa musela preliecit atb.ide o to ze infek mi nechce dat atb lebo proste uz raz bola preliecena a hotovo.
@angelinja ahoj ja to mam tak isto ako ty. Dali mi v presove na infektologii antibiotika na 20 dni. 3 mesiace po dobrati igm vysoke 95 a igg negativne, cize ma odmietaju dalej riesit no mna bolia klby, toci sa mi hlava, nemozem spavat. Ako si to dalej riesila? Ja skusim zrejme ineho infektologa
@geforce5 a aký další postup navrhujú prosím ťa, ked to už nejdú riešiť? Ja to mám tak ako Ty a Dr. ma stále napcháva antibiotikami
@hermanoval moja infektologicka povedala ze podla nej to je autoimunitne ochorenie, poslala ma na reumatologiu, tam nic nezistili, cize naspat na infektologiu. Riesenie ze si ma posuvaju a nic neriesia
@geforce5 dobrý deň, ako ste prosim vas dopadli? Ja si prechadzam tým istým…. Tiez ma posielali na reumatologiu a tam som mala všetko v poriadku. Už neviem čo ďalej mám robiť. Tiez mam pozitivne iba to IgM
@vikiiiiiiii33 no infektologii mi liecbu po roku stopli, s tym ze z reumatologie ma este poslali na neurologiu, zatial som sa tam nedostala
@geforce5 moja fyzioteraputka mala tiež taketo problemy. Všetky krvne testy ohľadom reumy mala v poriadku…. Avšak na magnetickej sa jej potvrdilo reumaticke ochorenie… a ja mam teraz z toho strach
Už zasa? Mononukleoza, borelióza, 2 druhy rakoviny, samé trampoty a všade iba hlúpi lekári🙂 áno, mali sme to mnohé a pomohol nám psychiater! nehanbíme sa, že sme vyhľadali odbornú pomoc, naozaj doporučujem, fakt pomôže🙂 už sa cítime zdrave a fit😉