Hradí výber znamienok poisťovňa?

sia94
10. apr 2018

Baby je nejaka moznost ze vyber znamienok ked ich mam pomerne vela a velke aby to hradila poistovna? Ci nie? Dakujem za odpoved

mikadooo
10. apr 2018

Áno, treba ísť kožnej, tá dá výmenný lístok k chirurgovi, ten vyberie na etapy. Mne nechcel viac ako 4 naraz, potom som žiaľ otehotnela takže ďalšie mi už nerobil ale na vybratie ich mám asi 15. Možno iný chirurg vyberie aj naraz ale asi nie kvôli prípadnému krvácaniu alebo množstvu anestézy v tele alebo čo.

0silvia0
10. apr 2018

@sia94 Poisťovňa to myslím neprepláca, ale možno ako ktorá. Bolo by dobré sa informovať priamo vo svojej poisťovni, určite majú nejakú infolinku. Ja mám všeobecnú zdravotnú a tam som kedysi doplácala za použitý materiál, ale už sa nepamätám koľko.

elizita
10. apr 2018

Ja mam union a nic som neplatila. Len musis ist na odporucanie. Ak by si sla priamo ku chirurgovi musis si platit.

sia94
autor
10. apr 2018

No este pockam lebo kojim a neviem ci mozem ist...ja mam doveru tak asi tam zavolam

0silvia0
10. apr 2018

@elizita ako myslíš na odporúčanie? Mne napríklad napísala obvodná odporúčanie a platila som, neviem už či všetko alebo len za materiál.

anjelic
10. apr 2018

Mám pocit, že prepláca len ak by mohlo robiť problémy - trie sa o oblečenie, nepozdáva sa, svrbí, mení sa a pod. Určite treba odporúčanie od obvodného.

renatka100
10. apr 2018

@sia94 z akeho dovodu vyberat vsetky znamienka? 99,9 %nie su nebezpecne, radsej si ich daj pozriet u dermatologa

sia94
autor
11. apr 2018

@renatka100 no zatrhavaju sa mi o oblecenie a pod. a tak je to neprijemne aj na pohlad...nehovorim vsetky take maale mi nevadia ide iba otie co su vystupene na kozi...

rybka16
11. apr 2018

Ak kožný lekár pri vyšetrení zistí, že znamienko by mohlo byť "problémové", a napíše ti výmenný lístok na chirurgiu, neplatíš nič. Naraz sa dajú vybrať max. tri. Rovnako je to, ak sa znamienko zatrháva o oblečenie, prípadne je na hlave a vadí pri česaní a podobne, lebo je to nebezpečné. Keby si si chcela nechať vybrať znamienko len z estetických dôvodov, vtedy si to platíš sama. Ale aj pri tom vyberaní zo zdravotných dôvodov si priplatíš napr. za tenšie nite a pod., ak ich chceš.

williamska1
11. apr 2018

@sia94 určite si to zbehni vytiahnúť, ja som si bola takto minulé leto a všetko OK. ani to neboli lokalne ti to umrtvia a vybavené... mala som potom trochu jazvy, ale tie zmizli za pár mesiacov 😉

livisteve
11. apr 2018

závisí aj od toho, či má lekár zmluvu s poisťovňou, lebo plastický chirurgovia často nemajú, preto sa platí u nich všetko.

renatka100
11. apr 2018

@sia94 prave tie vystupene nie su vobec nebezpecne, ale ak sa bojis tak si ich daj samozrejme vybrat

elizita
11. apr 2018

@0silvia0 ja som dostala odporucenie od obvodnej ku koznej a az kozna mi dala odporucenie k chirurgovi.. mozno mas len blbu poistovnu alebo blbeho chirurga.. ja som neplatila ani cent

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mikadooo
12. apr 2018

@sia94 v mne vybrali štyri naraz, nič som neplatila, mala som dôveru. Ja sa znamienok bojím, máme rakovinu v rodine. Asi musí mať chirurg zmluvu s poisťovňou a asi aj to čo baby písali že musíš kožnej povedať že sa to o oblečenie šúcha a že sa bojíš že sa natrhnú. Ja som len povedala že chcem ich vybrať a kožná nejak neriešila či treba alebo netreba. Neviem čo mi napísala do tej správy, samé cudzie výrazy plus potom pozícia znamienok, aby chirurg vedel identifikovať že ktoré, tiež ich mám požehnane. Výmenný lístok ku kožnej minulý rok nebolo treba neviem či sa tu niečo zmenilo, podľa mňa nie.

sia94
autor
12. apr 2018

Dakujem za rady ;) pojdem k obvodnej a popytam sa

cirilinka
18. feb 2024

Dobrý deň,neviete náhodou prosím vás či VšZP prepláca odstránenie fibrómov okolo očí u očného v nemocnici?Ďakujem