Ahojte baby,
3 roky sa neviem zbavit hpv 16, mam za sebou 2 konizacie kvoli cin 1 az 2/3, teraz rok od druhej vysledok cyto asc-us. Lekarka ma uz tretim rokom zenie na biopsiu, uz som zufala. Navyse tento raz vysledok priniesol este nejaky iny typ vraj so stredne vysokym rizikom krcka (jeden z tychto - 31, 33, 35, 39, 45, 51, 52, 56, 58, 59, 66, 68).
Co robit? Mam 42 rokov.
Dakujem.
Dôveruj svojej lekárke. No keď sa to opakuje veľmi by som zvážila odobratie celej maternice. Ak uz máš deti, tak by som vôbec neváhala.
Veriť lekárke
Ist na biopsiu, na co cakas dokedy ta ma hnat doktorka? Kym z toho nebude nieco zhubne?
Mas 42rokov na co chces este cakat?
Ascus este nie je katastrofa, da sa vyliecit aj doma. Ja som rok a pol po konizacii a po roku vysledky takisto ascus... Dr. mi odporucil pouzivat Papilocare na 3 mesiace vraj to ma velmi dobre vysledky. O mesiac idem opat na kontrolu tak uvidim ci vysledky budu lepsie.
@taktotedanie mam dobre vysledky a vkuse mi je robena biopsia. Beru za to 3000 dolarov... dvakrat rocne mam robene cyto. Je to pod kontrolou.
@tinka_1807
@bolarazjedna vybrat maternicu s negativnym nalezom na krcku?? A ani to nie je prevencia. Este stale je mozne dostat rakovinu posvy.
@weronka31 papilocare mi sposobil zapal posvy.
Ja som bola operovaná koncom augusta na malom pysku som mala fliačik.výsledok vyšiel HPV16 pozitívna High Grade III a posielajú ma do BB na rádioterapeutickú ambulanciu.
V správe mám napísané rakovina vulvy.
Vôbec netuším čo bude ďalej(či mám HPV aj na maternici,aká liečba bude nasledovať)
Takže áno HPV viete mať aj na vulve.
@judith123 moja, to ma mrzi. Velmi ti drzim palce.
Ďakujem.
Istotne napíšem že čo v utorok vymysleli.
@judith123 ❤️
Ako ste nakoniec dopadli ? Mne dnes zistili HPv 31
No HP 16 je jedna z najrizikovejsich, pokiaľ dobre viem. Nepýtala by sa som cudzie ženy na MK, ale dôveroval aby som svojej lekárke. Ak by ma posielala na biopsiu, išla by som. Ak by navrhla odstránenie maternice, podstúpila by som. Lepšie preventívne ako už s diagnózou ca krčka a možno so skrytými nadorovymi bunkami niekde v lymfatických uzlinach.