Hovorenie o samovražde - liečenie

29. apr 2024

Ahojte je možné poslať človeka napríklad do Pezinka sa liečiť nedobrovoľne? Len preto, že často hovorí o smrti nechuti žiť?

harley1205
29. apr 2024

Nie musí nastúpiť dobrovoľne, musí s tým súhlasiť..aspon nam tak v nemocnici povedali keď sa sesternica vyhrážala samovraždou...Psychiater jej to nariadil resp.odporúčil aby nastúpila a ona musela súhlasiť...Keď nedobrovoľne tak to musí byť veľmi ťažký prípad

letmebe8
29. apr 2024

Dospelého a svojprávneho nie. Neplnoletého áno. Prečo hneď psychiatrická nemocnica? Treba skúsiť komunikovať, prípadne psychológa / psychiatra ambulantne. Čo by mu to pomohlo nedobrovoľne? Tak či tak by nechcel spolupracovať. Skôr by mu to ublížilo.....

autor
29. apr 2024

Ja som si to tiež myslela. Rieši sa to s psychológom. Lebo moja predstava keby rozmýšľam na samovraždou a zatvoria ma na silu, hneď akoby som vyšla von sa zabijem.

unicornlady
29. apr 2024

Podľa mňa sa taký človek cíti veľmi sám, nevypočutý atd...
Pomôcť by mohol sociálny kontakt, skupina, kde ho nikto nesúdi, kde ani nemusí hovoriť, ak nechce, ale môže byť niekde, kde bude cítiť prijatie a možno pochopenie.
(neviem, odkiaľ si, ale skús pozrieť napr. toto, či nie je niekde blízko vás)
https://dusevnezdravie.sk/project/klub-nezabudk...

kittykat22
29. apr 2024

riesenie to je, ale nemusi byt ucinne. Nasa kamaratka bola zatvorena pre pokus o samovrazdu na psych. klinike a ked isla na vychadzku, tak skocila pod vlak. Ale ona mala schizofreniu a mala to po mamine, ktora tiez spachala samovrazdu. Je to par mesiacov spat. Oni maju vazne psychicke ochorenia v rodine.
Ale k tvojmu pripadu. Je rozdiel hovorit o nechuti zit, hovorit o pocite zivot ukoncit a skutocne spravit ten krok a ublizit si. Moze byt tym, ze clovek hlada pomoc a vyjadruje svoju potrebu riesenia problemu tymto smerom. Ale nemusi to byt nutne depresia. Moze to byt kludne narcisticka porucha kedy clovek tym, ze to hovori sa na seba snazi uputat pozornost a nieco tym ziskat.
Mozno by bolo dobre najst miesto psychologa na terapie psychiatra. Psychiater je erudovany, dokaze predpisat nejake lahsie SSR lieky a jeho pomoc je ovela sirsia. Tieto stavy depresie mozu byt kludne sposobene napriklad boreliozou. Ludia s borelou mozu mat tieto sklony. Dobry psychiater prve co spravi je, ze naberie pacientovi krv a zisti, ci nema nejaku fyzicku chorobu alebo vazny nedostatok co by sa negativne odrazalo na jeho chovani. Skus najskor najst lekara s vyssim vzdelanim na tie terapie. Keby videl, ze je to zle, tak dokaze pacientovi doporucit hospitalizaciu a aj sa s nim porozpravat a ludsky vysvetlit, ze by to mozno pre neho bolo prospesne a paciet tam moze ist dobrovolne.

autor
29. apr 2024

@kittykat22 tu to všetko spôsobuje smútenie po strate manželky. Je to rok a veľmi sa snaží len tie reči niekedy má a aj to si uvedomuje a začal mať strach aby neskončil v liečebni.

bebemonika
29. apr 2024

Ahoj, nie nie je to možné len tak. Teda pokiaľ sa o niečo nepokúsi... Nech skúsi psychológa, psychiatra.

kittykat22
29. apr 2024

predokladam, ze lieky nema, ked chodi k psychologicke. Tie predpisuje psychiater. Mal by byt na liekoch aby sa mu korigovala hladina serotoninu v mozgu. Je velmi nebezpecne, ked si zvykne, ze mat sa zle je standard. To, ze mu zomrela manzelka je legit problem. Ale smutok po milovanej osobe ma tiez svoje hranice. Pokial sa clovek nedokaze vyrovnat so stratou v interaloch smutku - ktore su bezne pre cloveka v rozumej forme a miere, tak potrebuje lekarsku pomoc. Ma nejake deti, pre ktore by zil? Ma psa/macku/papagaja pre ktoreho by vstaval z postele? Ono nie je dobre, ked je clovek uplne sam. Nie kazdy z nas je dizajnovany zit osamote.

minenkak
29. apr 2024

Ale veď ísť sa liečiť ,neje až tak zlý nápad,ak to trvá už rok, je načase to začať riešiť a dobrovoľne je veľké plus k urýchleniu liečenia .Keď je choré telo to ide rýchlo ale dušu liečiť trvá.Psychiatricka liečba vôbec nie je hanba

autor
29. apr 2024

Má psíka aj pracuje ale doma sa veľmi trápi. Lieky nemá.

rozculena
29. apr 2024

najvyšší čas sa objednať k psychiatrovi....toto psychológ nevyrieši....