Ahojte,
chcela by som sa opýtať či nemáte skúsenosť s hospitalizáciou v nemocnici mimo okresu bývania. Tvrdohlavý otec s otvorenou zlomeninou členka bol dva krat hospitalizovaný v nemocnici ZA odkiaľ aj dva krát odišiel… nedá si vysvetliť že robia čo môžu a nedá sa urobiť všetko naraz… myslím že v jeho hlave v ZA robia všetko len proti nemu. Neviem už ako mu to mám vysvetliť.. Úraz prešiel do takých rozmerov že tam na 90% hrozí amputácia nohy.
Moja otázka znie či sa dá vybaviť “len tak” bez známosti že by ho zobrali do nemocnice napr. v BA? Alebo hoci kde inde kde by mu tu nohu znova pozreli a pokúsili sa s tým niečo spraviť…
jedine po znamosti do BA a neni to rozumne ved ako potom kontroly atd
@loginexistuje kontroly by už boli to najmenej dochádzať ak by mu pomohli a neprišiel by o nohu… takže ani nemám skúšať bez známosti? :(
@adria001 jedine ze jeho nemocnica podla spadu vybavi preklad ( ale aj to ke na dlhe lakte
a ako si muslela ze proste prides a hospitalizujtema ? tak to nefunguje a najma nie ak to je problemovy pacient a bezala uz liecba inde
ja by som ho donutila vratit sa do nemocnice tam u vas ved on je aktualne v akom
stave?
pohovorit si s osetrujucim lekarom, mozno vymenny listok by dal. Alebo prakticky a normalne vymenny listok na chirurgiu a to moze ist hocikam aj do BB, BA.. a tam uz ho zaradia kam treba, ale len tak, na hospitalizaciu podla mna nevie prist z nicoho nic. KEd tak kontakty na nete su a mozes sa opytat konkretnych oddeleni.
Ja by som mu vycistila zaludok a vratila ho tam. Ci chce ostat ako krypel bez nohy, len preto, ze je tvrdohlavy a neda si povedat. AKo byt to moj otec, tak ho aj preplieskam. Ja chapem averzie voci nemocniciam, nechapem ked niekomu ide o vaznu vec a robi taketo veci.
Ono napr.a ni s bolavou zlomeninou ho neposlu z urgentu len tak prec, ale riadne si ho podaju lekari a kto vie, mozno urobia viac, mozno len skontroluju a poslu ho nech ide k svoju dr do ZA
@simca06022011 čistila som mu žalúdok veľa krat aj som sa mu vyhrážala že akonáhle podpíše reverz so mnou v kontakte nebude a nepomohlo… on si stále ide svoje a ma “svoju pravdu”. Do ZA nemocnice by ho už nezobrali aj keby som neviem čo urobila..
@loginexistuje nie proste informovať sa či by ho prijali ako pacienta a možno aj hospitalizovali keďže sme z úplne iného mesta. Mam po známosti možnosť hospitalizácie v Prahe no základná čiastka je 4 tisíc € a proste to sa nedá zvládnuť.. ja uz som ocovi sama povedala že keď si neváži starostlivosť “zadarmo” tak nech si nahrabe tie peniaze kde chce a ide aj na iný kontinent premňa zamňa.. do za nemocnice ho uz nevezmú hlavne kvôli tomu že je problémový pacient.. aktuálne je v takom stave že sa mu zlomenina zrástla ale zle pretože nedodržiaval liečebný postup, dostupoval na nohu a tým si posunul celú kosť mimo kĺbu. Takže to ma cele nakrivo a nemohli mu to napraviť lebo ma zápal.. mal aj stafilo aj streptokoka v rane ( na vnútornej strane členku ma defekt - cca 10cm dieru otvorenú ) ale našťastie tí sa vyliečili a rana sa zceluje.. problém je tá kosť ktorá je úplne mimo svojej osi…
@adria001 zase skúsiť obvolat nemocnice s prosbou či by ho nehospitalizovali a čo preto treba urobiť môžeš, zato nič nedáš
@adria001 takmozno skor v tych kosiciach alebo bystrica skus obvolat mozno tam skor
Skus pozriet BB Roosveltku, ale dobry chirurg je aj v BB novamed (mudr caban napr. a druhy viem ze aj rany riesi), len neviem ci operuju, a taketo komplikovane veci, an nete budu mat v jednodnovej chirrgii nieco ale fakt neviem - viem ze kolena niekedy robili. Urcite ak by ho pozreli zobrali (vymenny listok a smer chirurgia.. v BB ta objednaju do nemocky, no mna za tyzden zobrali, a ides ukazes sa a povedia .. ) tak mu treba psychologa, psychiatra (BB ma nemocnica), nech mu skusi dohovorit. Ak nie, tak nie, ale si predstav reoperaciu urobia, daju to do kopy a on to nedolieci zase, bude na to skakat, nevyrehabilituje to dostatocne... potom co?
@adria001 pacient ma právo na výber nemocnice. Žiadne také, že musí sa liečiť len v spadovej nemocnici. Poistovna zaplatí za liečenie pacienta uplne rovnako či je pacient z BA alebo Púchova. Treba sa ohradiť . Tvoj otec potrebuje ďalšiu operáciu na nápravu. Môžeš ísť skutočne kam chceš. Volila by som BA, BB alebo Košice. Najväčší problém je však správanie tvojho otca, ak má takýto postoj, tak o to viac Vás budú odmietať (aj keď neprávom) na ďalších pracoviskách. S problémovým a tvrdohlavým pacientom sa ťažko pracuje, a nemocnicny personál ma toho aj tak dosť.
@adria001
Ahoj,
je mi úprimne ľúto, čím prechádzaš, určite to nie je ľahké. Ale k tvojej otázke- možno by bola cesta navštíviť nemocničnú ambulanciu v nejakej inej nemocnici, tam sa na to lekár pozrie a zhodnotí, čo by sa s tým dalo robiť a naplánuje hospitalizáciu. Lebo ak nenastalo akútne zhoršenie, asi nebude indikácia na okamžitú hospitalizáciu.
Samozrejme môžeš skúsiť aj obvolat nemocnice, ale keď im vysvetlíš, že otec 2x podpísal reverz a svoje komplikácie si spôsobil sám tým, že nedodržiaval odporúčaný režim, neviem, či ti budú vedieť pomôcť. Je síce pravda, že poisťovňa zákrok preplatí bez ohľadu na rajón, ale ono je to v podstate plytvanie zdrojmi poisťovne.
Hlavne si treba ujasniť s ním, či bude ochotný spolupracovať, keby ho operovali v inej nemocnici. Lebo ani anestéza nie je bez komplikácií, tak aby to vôbec malo nejaký zmysel.
Veľmi držím palce, snáď otec pochopí, že spolupráca je dôležitá hlavne pre jeho vlastné zdravie a kvalitu života.
Z tej ďalšej nemocnice už neodíde? Lebo neviem načo vybavovať inú keď zase podpíše reverz a bude sa "liečiť" podľa seba.
@adria001 môžete ísť stav konzultovať do MT alebo inde... A myslím ze by vás tam po normálne liečili... Popravde ani sa mi nečudujem ze 2x podpísal reverz, ja všetko čo môžem presúvam do MT, asi mam šťastie na ochotní personál
S odporucenim mozno ano