Ahojte prosim Vás ste tu niekto kto ste boli v Endokrinologickom ústave v Ľubochni kôli vysokému tlaku?? Treba si tam zobrať záznam aký vysoký tlak mávam?? A aké vyšetrenia Vám robili. Čo by som si tam mala zobrať?? Mám tam nastúpiť utorok. Poslala ma tam interná doktorka nakoľko som skončila na pohotovosti s tlakom 200/160.
Mám tam prísť do 11:30 ja tam budem o 9:30 hádam ma vyšetria skôr keď tam pridem.
Ahoj, chodím tam pravidelne dosť v krátkych intervaloch, je tam úplne voľný režim a pohyb po celej Ľubochni, musíš dodržiavať len rozpis, ktorý dostaneš prvý deň,
v prijímacej kancelárii ťa príjmu aj skôr, Dr. kedy príde za tebou, to je veľmi individuálne, celú zdravotnú dokumentáciu si určite zober, čo sa týka vyšetrení, tak prvý deň len ekg,
druhý deň a tretí deň vstupné odbery, vzorka moču, začínaš zbierať 24hmoč-2 aj 3.deň, ďalšie 4odbery v rôznych časoch dňa, plus ešte glykémia z prsta pred a po raňajkách
4. deň väčšinou ortostatický test-odber v posteli 4 hodiny si na nohách, nesmieš si medzitým sadnúť/ľahnúť a potom znova odber, keby ti niečo medzitým vyskočilo, tk ti pridajú ďalšie testy, komplet výsledky a ďalší postup dostaneš asi až po 2 max 3 týždňoch
@karush ďakujem krásne za odpoveď. No bude to zaujimavé. Ale verim že zvladnem. Aspoň že v prvý deň toho nieje vela. Budem cestovať 3 hodiny tam. Busom s prestupmi. Bolo pisane v papieri že lieky mám mať v originálnom baleni no to ja nemám. Väčšinou krabičky s letačikom vyhadzujem ale sňad to veľmi nebude vadiť.
toto pisu na www.nedu.sk
HOSPITALIZOVANÍ PACIENTI
Návrh na hospitalizáciu pacienta odosiela spádový endokrinológ, diabetológ, internista alebo detský lekár. Po schválení návrhu riaditeľstvom NEDU, sa pacient dostaví na hospitalizáciu do 12:00 v termíne uvedenom v predvolaní, ktoré dostane na svoju adresu.
V prípade že na hospitalizáciu nemôžete nastúpiť v stanovenom termíne, ihneď to oznámte
Na hospitalizáciu si prineste:
zdravotnú dokumentáciu
preukaz poistenca
občiansky preukaz
doklad o PN, ak Vám bola vystavená ošetrujúcim lekárom
Počas hospitalizácie budete potrebovať:
bežný vonkajší odev a obuv
hygienické potreby
uterák
domácu obuv
pyžamo
župan
pohár
lieky, ktoré užívate
žiaci ZŠ školské potreby
Na hospitalizáciu si môžete priniesť mobilný telefón. Počas niektorých vyšetrení sa mobilný telefón nesmie používať, pacienta informuje ošetrujúci personál.
Nemocnica ponúka pacientom, za príplatok, možnosť ubytovania na nadštandardných izbách. Endokrinologické aj diabetologické oddelenie má k dispozícii po päť nadštandardných izieb. Pre viac informácií, príp. rezerváciu, kontaktujte prijímaciu kanceláriu (tel.č. 044 4306 202).
Pacienti majú možnosť pripojiť sa na internet prostredníctvom WiFi. Služba je spoplatnená sumou 10,-€ /
hospitalizáciu . Bližšie informácie získate v prijímacej kancelárii.
Na hospitalizáciu nie je vhodné brať so sebou:
veľký finančný obnos
vkladné knižky
cennosti, zlato
Ak niečo z hore uvedených vecí na hospitalizáciu prinesiete, je možné uložiť cenné predmety do trezoru. Informácie podá ošetrujúci personál.
Ústav nedisponuje stráženým ani uzatvoreným parkoviskom, preto nepreberá zodpovednosť za zaparkované vozidlá.
Návštevy hospitalizovaných pacientov sú dovolené denne. Počas epidemiologických ochorení v regióne je nutné rešpektovať zákaz návštev.
Pacienti počas hospitalizácie majú možnosť zapožičať si:
knihy v ústavnej knižnici denne od 07:00 do 13:00
bicykle, ktoré po dohode s ošetrujúcim lekárom môžu využiť v rámci liečebného pohybu