Ahojte, bol tu niekto na 2 tyzdne? Ako vyzera denny rezim? Mam silne uzkosti a depresie a ambulantna liecba mi nepomaha, chcem to vyskusat takto. Musim sa zucastnovat aktivit alebo staci si odlezat, podstupit liecbu a citat si knizky? Mozem mat mobil (kvoli kontaktu s rodinou)?
musis sa zucastnovat sedeni a terapii mat rezim.Mobil prve dni nie
Aktivity a terapie su vlastne liecba. Ak ta nadopuju liekmi a nechaju ta to odlezat- ako ti to pomoze?
Aktivity, terapie, sedenia.. To je liečba na klinike predsa.
Odležať s telefónom ma aký význam?
Ja ten mobil velmi nepotrebujem, len raz za par dni napisat otcovi a muzovi so synom. Otec ani zvysok rodiny nevie preto chcem komunikovat standardne cez messenger aspon jednu spravu za par dni. A muza sa opytat len na nich, to kludne aj cez telefon tam. A ten den asi ako vyzera?
Ja len nemam zaujem sa tam stykat s ludmi. Kludne psycholog ale nie nejake kruzky
V KE...mobil dajú každý deň na tuším 20 minút, aby si sa mohla skontaktovať s rodinou...ale vždy ho aj vezmú...a odložia...ostatné neviem...(nemám skusenosť, ale rodinný príslušník tam bol)
Bola som ešte na adolescentnom tak sa viem podeliť len o toľko, každé ráno budíček a rozcvička všetci spolu, raňajky, povinné písanie denníka, ten potom každý deň kontroloval psychiater a odpisoval doňho, potom sme mali skupinové terapie, zase nejaký voľný čas pre seba, obed, poobedné aktivity, sem-tam telocvičňa alebo výlet niekde v okolí, prechádzka po areáli. Neexistovalo zostať len tak v posteli, každý musel fungovať, aj ľahké prípady aj ťažšie prípady. Telefón dovolený nebol, jedine pod dohľadom na pár minút skontrolovať správy ak náhodou. Možno sa to odvtedy zmenilo, určite je to rôzne na rôznych miestach. Chcem osobitne vyzdvihnúť že sme mali dovolenú telku v ktorej išli len správy a telenovely, chalani veľmi radi prepašovali DVDčka s horormi, neviem akým spôsobom bolo toto práve dovolené 😂
Ja som bola velakrat a rezim je dany, ten muzis dodrziavat a mobil 2hodiny denne.
autorka - tu nejde o to, či máš alebo nemáš záujem sa s niekým stretať. Hospitalizovaní pacienti majú svoj režim, určený podľa stavu a ten musíš dodržiavať. Nemôžeš si tam robiť čo chceš. Ak si schopná sa zúčasťňovať nejakých aktivít a budeš ich mať nariadené, musíš sa ich zúčastniť. Nemôžeš si tam len tak ležať a sama určovať čo budeš robiť. Aj tie aktivity sú naordinované tak, aby pacientovi pomohli, sú súčasťou liečby. Nie sú to krúžky. Sú to aktivity, ktoré majú pacientovi napomáhať k lepšiemu stavu
Kto napr tie aktivity vedie? Ked je volny cas mozem si citat na izbe?
Ahoj, mňa nedávno prepustili. Bola som 17 dní. Mobil väčšinou mať môžeš. Ja som nemohla, ale u mňa je to inom. Viem, že niektorí, ktorí mali nezhody v rodine, tiež nemohli mať mobil. Odporúčam sa zúčastňovať aktivít, všetko sa to hodnotí. Ale my sme tam moc aktivít nemali, ráno rozcvička a po vizite chodili do rehabilitácii, ale nie všetci. Ja som nechodila, všetko závisí od tvojho stavu. Samozrejme, keď neboli aktivity mohla si byť na izbe a čítať si, spať... No a ešte sme si tam písali denník, ktorý si čítali.
@bebemonika ty si sa tusim dlho branila aj liekom pohorsilo sa Ti?ci menili liecbu?
autorka mas socialnu fobiu?prave v tom je ta liecba, ze budete komunita a pomahat si, spolocne terapie.Urcite chod robis to pre seba, dieta...
@luccija Dlho som sa bránila hospitalizáciam, ale neviem, či som to ja. Ja som, čo sa týka liečby komplikovaná. Toto bola už moja 6 hospitalizácia. Pohoršilo sa mi dosť. Lieky mi menili už veľa krát.
A kam chces ist? Ja som bola pred 6 rokmi v Pezinku na psychosomatickom. Tam sme normalne mali mobil cely cas pri sebe, kazdy den sme mohli mat aj navstevy. Aktivity tiez odporucam, to ma zo zaciatku dost vytiahlo z biedy, prepne ti to hlavu na nieco ine. Ja som bola prekvapena aj z toho, aka bola na oddeleni sranda, vela sme sa nasmiali.
ďakujem všetkým za slová, mám obavy, cítim sa tak, že potrebujem aspoň týždeň spať a byť sama. fakt neviem ako to zvládnem.
autorka - no vieš, ak chceš iba spať a byť sama, tak to skôr nejaký hotel alebo nejakú chatu si zaplať, a tam si môžeš robiť čo chceš. Psyhiatria nie je na ,,relax,,. Ak nemáš chuť sa ničoho zúčastňovať, možno nejaká chata, kde budeš sama celý týždeň by bola možno lepšia.
@kvetinka75 potrebujem nastaviť liečbu, lebo to čo mi dáva ambulantný mi príde ako lentilky
autorka - tak potom sa musíš zmieriť s tým, že si tam nebudeš môcť robiť čo chceš. Vydržíš to tam a potom ak ti liečba sadne a budeš mať pocit, že ešte potrebuješ byť sama, tak niekam vypadneš.
Bola som ale to zavisí aj od toho kde ležiš
pokial viem vyslovene mobil mat nemozes - ale verim ze kontaktovat ta rodina moze... nepises o ktoru psychiatricku kliniku ide...
Znama bola kvoli alkoholizmu a teda bola tam hadam aj mesiac alebo aj 2 a mobil urcite nemala.... druha znama mobil mala...tak neviem