Hospitalizácia kvôli výberu žlčníka a 3-týždňové bábo

malia18
18. nov 2023

Ahojte ženy som zúfalá. Za posledné 3-4 dni je to môj druhý záchvat a tento posledný trvá už 6 hodín. Ja ale nedokážem odísť od maličkého má iba 3 týždne a je plne dojčený. Má nejaký zmysel ísť na pohotovosť keď odmietnem hospitalizáciu bez bábätka? Vedia aspoň niečo podať na ten záchvat? Môže povedať kto chce čo chce, za mňa nepredstaviteľné od takého maličkého dieťaťa odísť na tri dni.

minenkak
18. nov 2023

@malia18 neboj sa bolesť ťa prinúti

doriiis
18. nov 2023

Bola som na tom PRESNE tak isto ako ty.A veru dala som sa hospitalizovať a operovať.Bolesti som mala také,že som svoju 3 týždňovú dcéru neudržala na rukách.Ja som ale nekojila

lelelienka
18. nov 2023

@malia18 poviem ti len tolko - aky osoh z teba bude to babatko mat, ked sa v bolesti nebudes vediet on postarat? Ked som lezala na gynekologii, bola tam jedna maminka, ktora mala doma 3 tyzdnove babatko a ona musela po porode naspat na docistenie, lebo v nej nieco zabudli. Co mala robit? Nechat si to v sebe “vyhnit”? Jednoducho ked musis, tak musis.

malia18
autor
18. nov 2023

@doriiis ak by som nekojila tak by som neváhala ale toto si neviem predstaviť… ani odsať mi nejde dostatočne aby som mu vykryla aspoň jeden deň :(

doriiis
18. nov 2023

@malia18 ...tak prejdite na UM a je to

martul
18. nov 2023

@malia18 aké tri dni?! Veď to sa už robí na jednodňovej. Odkiaľ si?

pribinak
18. nov 2023

Veď na 2. deň po operácii mizes dojčiť, muž či babka či kto ti môže priniesť dieťa na dojčenie

malia18
autor
18. nov 2023

@doriiis to nechcem…mne už v tehotenstve povedali že operáciu si mám vybaviť po pôrode keď dokojím a to som bola varená pečená na pohotovosti že ak tam nie je zápal nemusí to ísť akútne von len tieto záchvaty sú hrozné lebo nič doma na to nepomáha otázkou bolo či vedia dať proti záchvatom niečo od bolesti s tým, že tam neostanem

minenkak
18. nov 2023

@malia18 24hodin po operácii budeš na tom o moc lepšie ako teraz v bolestiach

martul
18. nov 2023

@malia18 budeš si to vedieť predstaviť, ešte ťa to asi neboli tak hrozne. Keď ti pôjde o život?!! Lebo k tomu dôjde. Moj svokor tak skončil pred mesiacom presne. V piatok v noci sme mu volali sanitku, na druhý deň doktor povedal že by do rána neprežil. Tak?! Výber si.

doriiis
18. nov 2023

@malia18 ..pichnú ti buscopan a pošlú ťa domov.To je všetko,čo s tebou vedia spraviť na pohotovosti

pribinak
18. nov 2023

@malia18 ty vždy mizes odmietnuť hospitalizáciu, aj keď budeš mat neviem aké bolesti.
Otázka je či je to riešenie odkladať operáciu

doriiis
18. nov 2023

Trpis zbytočne a samé to neprejde.Ale keď ty nič nechceš🤷

svokrinjazykmonika
18. nov 2023

@malia18 ja sa tomu teda nerozumiem ale snáď by ťa mohli zoperovať a uložiť na novorodeneckom aj s tvojim bábätkom. Že ten jeden deň by ste nejako zvládli a na druhý deň po operácii by ti bábätko doniesol niekto a mohla by si sa tam už ty starať. Ale tak asi by to nešlo, ale bolo by to fajn 🥴 veď skús niečo obvolať a informovať sa či by sa to dalo nejako fajn vyriešiť kôli kojeniu

tahomi
18. nov 2023

Zlcnik sa uz da vybrat laparoskopicky aj ako jednodnovka. Aj v niektorych statnych zariadeniach.

Ja ti to poviem rovno, akutna biliarna pankreatitida moze viest aj k smrti, minimalne dlhodoba hospitalizacia a dlhodobe nasledky do zivota. A ze som tie nepekne konce videla nie raz u nas na are, bohuzial.

sissy27
18. nov 2023

@malia18 ked ti ten zahnisany zlcnik praskne, tak bude partyzdnove babatko bez mamy navzdy a tebe to uz bude jedno… ale hlavne, ze trojtyzdnove nebude bez mamy 2-3 dni, no…
A este jedna dobra rada do zivota a tyka sa aj materstva - vsetci sme nahraditelni. Naozaj vsetci. A otec dietata je uplne rovnocenny rodic ako ty, nie si jedina, ktora sa dokaze postarat o vase dieta. Cim skor tento fakt prijmes, tym lepsie pre vsetkych.

sasesoe
18. nov 2023

@malia18 kamoska takto bola, ona mala ale v tom case sestru s malym babom, tak tu chvilku dojcila obe deti.... ja som na zaciatku bojovala s dojcenim, mali sme velke problemy, plac dietata ma donutil k dokrmovaniu cez flasu, cca prve 2 tyzdne, potom sme to chvilku kombinivali, ale postupne sa nam podarilo orejst na cisto dojcenie, cize z mojej skusenosti radsej skor ako neskor...üripadne skusit obvolat nemocnice, ci by sa niekde nedalo hospitalizovat i s dietatom, nejaka nadstandardna izba, asi i manzela by si tam potrebovala... skus napisat na mamilu al zenske kruhy, mozno budu vediet poradit... drzim palce

suzitok
18. nov 2023

Neboli ťa to až tak, ked sa dokazes rozhodovať, ci ist alebo neist na pohotovosť. Ked ta to chyti akútne, budes sa do tej nemocnice hnať, ale riskujes, ze prides v hodine dvanastej a to uz teda nebudu tri dni, ale o dost viac. . Dojcenie vies vyriesit odsavanim mlieka v kombinacii s nosenim bábätka za tebou.
Daj si dietu a uzivaj Buscopan, alebo Pancreolan /neviem co z toho mozu dojciace zeny/ mne sa takto podarilo skludnit vydrazdeny zlcnik na dlhe mesiace.

ivik4
18. nov 2023

Toto je co za otazka
Nepochopitelne
Tvoje dieta Ta potrebuje zdravu a aby si sa on dokazala postarat, takze hned by si mala na tu hospitalizaciu naklusat miesto toho aby si fnukala ze s nim chvilu nebudes.
Co je toto za zodpovednost ?
Mne slo o zivot 2 x, to uz boli hodiny dvanaste a prvom rade som musela dat dokopy seba ,prave kvoli mojmu synovi.
Prvy x bol hned po narodeni a druhy x ked mal 3 mesiace.
Oba razy bol bezo mna xy dni .

juliacenc
18. nov 2023

@malia18 chudatko, strasne mi je to luto no neviem co ti poradit. Asi len, ze to budes musiet vydrzat, pretoze ak nebudes v poriadku ty, nebudes sa moct plnohodnotne venovat svojmu dietatku. Neboj sa zvladnete to

betulinka1
18. nov 2023

@malia18 priprav mlieko do mraznicky, zober si odsavacku a odsavaj aj v nemocnici. Radsej na tu operaciu chod. Aby ti tie kamene nespôsobili vacsi problem. Porad sa v nemocnici ci nemaju VIP izbu a cez den, ci mozu za tebou chodit s bábätkom.

66simonka66
18. nov 2023

Ja som bola na odstránení žlčníka, na jednodňovej chirurgii. Mala som doma maličké dvojičky. Jeden deň o 13tej som tam mala prísť a na druhý deň okolo 10 ma pustili domov.

66simonka66
18. nov 2023

Choď na jednodňovú, ak sa dá. Podľa mňa úplná pohoda, hneď na druhý deň ako ma pustili som sa už o deti starala, prišla mi síce pomôcť mamina, ale inak úplne ôk, dokázala som aj navariť aj všetko, len som nemohla dvíhať nič ťažké, keď si to porovnám so sekciou, tak odstranenie žlčníka bolo nič.

thoughtfulweirdo
18. nov 2023

Kontaktuj laktačnú poradkyňu, ony vedia, ako v takýchto situáciách postupovať, aby nebolo dojčenie ohrozené.

majulino
18. nov 2023

Ja som čakala rok a pol. Záchvaty som mala 2-3x do týždňa.
Každé ráno si urob ten čaj čo som ti poslala. Zalej ho 1/2vriacej a 1/2 studenej vody a hneď sa napi a zjedz aspoň maličký kúsoček chleba, aby sa ti vyplavila nahromandena žlč.
Jedz 4-5x denne v malých porciách a pi aspoň 2-3 l tekutín denne. Ideálne tento čaj.
Nejedz: vyprážané, mastné, kyslé, jadierkove a semiackove potraviny, mleté čierne korenie a červenú papriku

sofia1979
18. nov 2023

@malia18 je mi to ľúto v každom prípade, moja sestra bohužiaľ tiež musela bude to horšie a horšie a váš drobec vás predsa potrebuje zdravú a vitálnu zhodnoťte svoje pre a proti držím palce

lula3108
18. nov 2023

Kludne chod na urgent aj s babom v kociku, zoberu ta hned, muz zatial pokocikuje. Daju ti infuziu ktora urcite zaberie ale urcite ti do spravy napisu ze treba na chirurgiu. Urcite ta nenechaju hned v nemocnici a nejdes na operaciu, to si vybavis potom na chirurgickej ambulancii. Ja som bola na boroch, ako kojaca zena som mala za tri dni termin operacie, babo aj muza mozes mat so sebou na izbe. Kojit sice po narkoze hned nemozes ale tych 24 hodin babo prezije na umelom mliecku a ty budes odstriekavat aspon tu trosku. Neboj za 24 hodin mlieko urcite nestratis, takto v bolestiach nemozes byt dalsi rok, neblazni. Cim mensie babo tym lepsie, ja si to v nemocnici neviem predstavit napr s mojou 5 mesacnou, uz je to ovela narocnejsie, aj je tazsia aj zivsia

danka56
18. nov 2023

Úplne ťa chápem. Vôbec si nič nerob z niektorých komentárov. Dva mesiace mala malá, keď mi bola odporúčaná operácia. Skrz korony som šla až,keď mala dcéra päť mesiacov. Bolo to náročné na psychiku. Ale musíš myslieť aj na seba, nemôžeš sa nechať takto trápiť. Teraz spätne musím zhodnotiť, že to babatkovske obdobie som si pre bolesti neužila tak poriadne. Potom to už bolo na nevydržanie, hľadala som alternatívy, kde by bolo najlepšie ísť na operáciu. Skús naozaj obvolat viaceré nemocnice, kde by ti dali nejaký skorý termín. Nebudem ti radiť hospitalizáciu s dieťaťom, to je hlúposť. Nebudeš môcť ani kojiť, nebudeš vládať sa reálne starať o dieťa.
Ja som si kúpila elektrickú odsavacku, s nou mi šlo odsávat. V nemocnici každé tri štyri hodiny som odsavala. Po príchode domov som ďalej kojila, do dvoch rokov dcéry. Naozaj to bolo náročné ale v konečnom dôsledku najlepšie čo som mohla spraviť bolo ísť na operáciu. Potom som si reálne začala užívať dcérku a dcérka mňa. Dovtedy som išla stále na autopilot.
Drzim veľmi palce

mariska1989
18. nov 2023

Zvážila by som či na 3 dní alebo to neskôr bude mesiac . Mama tak skončila mesiac tam bola a doma pol ročný brat bol .starala som sa ja ako 13 ročná a aj otec .nevyspať do školy 🙈 takže vyriešiť stráženie a riešiť

malia18
autor
18. nov 2023

@66simonka66 keby to takto bolo neváham, žiaľ odležala som si svoje v našej nemocnici a vždy ma tam držali aj napriek tomu že mi už nič nebolo nikdy som sa pod 3 dni nedostala

@betulinka1 Popýtam sa na to či sa bude dať aj takto, len keď neviem či tam zavolať a ak áno či na chirurgiu lôžkové alebo kde by som sa vedela dostať k informáciam alebo len osobne

@juliacenc áno viem že by to bolo najideálnejšie, len keď lekári mi povedali že až po dojčení že to nemám zapálené ani akútny stav kamene tiež nie sú veľké že by to počkalo tak som dúfala že tak skoro po pôrode to nebudem musieť riešiť

@lula3108 tak to je super že ti to takto bolo umožnené len sa obávam že bory je iný “level” ak to tak môžem nazvať ako v našom malom meste nemocnica a neviem či by mi takto vyšli v ústrety

@sofia1979 ďakujem z tejto správy ide na mňa pozitívna energia, zvážim všetky možnosti tak, aby dobre bolo

@majulino ďakujem za tip, na pár dní by to mohlo pomôcť, aspoň kým nazbieram dostatok mlieka do zásob, kým by som bola preč, aby nemusel byť na UM a uvidím či sa bude dať dohodnúť nejaký termín že by to bola jednodňovka len

@sasesoe ďakujem pokúsim sa vyzistiť aké budú možnosti