Hospitalizácia kvôli osteoporóze?

daniee
27. apr 2020

Ahojte žienky, chcela by som sa spýtať, či niektorá z Vás bola (alebo pozná niekoho kto bol) hospitalizovaná kvôli osteoporóze. Zaujímalo by ma, či sa osteo nejak lieči v zdravotníckom zariadení (alebo v akom?) a ako, alebo aký je primárny dôvod hospitalizácie kvôli osteo? Podávanie nejakých liečiv alebo čo? veľmi mi pomôžete ďakujem 🙂

sabina_00
27. apr 2020

Ahoj neviem ci to je to iste ale mam neterku 4r ktorá má zdedenu osteogenesis po matke.. Je to asi to isté len z rozdielom že ona to ma zdedene..
Od narodenia do 2r nebola liečena lebo žiadny doktor nevedel co s tým.. Sami sme si vyhľadali liek a miesto kde toto liečia (v jej prípade to nevyliecia ale aspoň spomaľujú a posilňujú kosti).. Chodí do BA na kramare kde jej každé 3 Mesiace podávajú vnutrozilne liek.. Neviem presne ale asi sa vola pamidronat.. Od narodenia mala 38 zlomenin na rôznych častiach tela ci už panva, nohy, ruky, rebro... Pomáha jej to aj keď spadne nezlomi sa jej kosť..

daniee
autor
27. apr 2020

Ahoj, juj zlatinko malé ešte že jej to pomáha, ďakujem ti veľmi pekne, idem si o tom niečo pozrieť zistiť viac

sabina_00
27. apr 2020

@daniee no sme radi i keď už má vykrutenu nohu lebo tam mala najviac zlomenín.. :( len naozaj som si není istá tým názvom lieku.. Ale viem ze ho najskôr museli skvalit na ministerstve zdravotníctva.. Dúfam že niečo nájdeš

sabina_00
27. apr 2020

@daniee našla som pamitor tak je možné že to je ono.. Pamidronat je vlastne ta zložka v infuzkach... To co jej podávajú je pravdepodobne pamitor to je na zabránenie rozkladu a rednutia kosti

27dianka
27. apr 2020

Kamoška bola teraz nedávno hospitalizovaná lebo mala zlomenú nohu a to nič nejako nerobila a prišli na to, že osteoporóza. Teraz ide ešte na krv a má aj zbierať moč, že ako je to s vápnikom, že koľko vylučuje. A že potom ortopéd by jej mal nasadiť liečbu.