Hospitalizácia kvôli depresiám

180207
14. aug 2024

Ahojte. Ste úžasné, že ste tu.
Ak sa môžem opýtať, boli ste niektorá hospitalizovaná kvôli depresiam na psychiatrii? Ako dlho to trvalo? Bolo to veľmi zle? Pomohlo vám to? A kde ste prosím boli?Veľmi dakujem

koniarova
14. aug 2024

@180207 riešiš už liečbu u svojho psychiatra? Či sa mu nedarí ti lieky správne nastaviť?

180207
autor
14. aug 2024

@koniarova Riešim, ale teraz sa to dosť zhoršilo.

koniarova
14. aug 2024

@180207 a on ti navrhuje hospitalizáciu?

martul
14. aug 2024

@180207 moja mamina bola vo Veľkom Záluží, odišla po 2 dňoch. Potom bola v hronovciach, povedali jej že minimum je 3 týždne, vydržala, nepomohlo. Ale toto je tak strašne individuálne, že by som sa vôbec neriadila tým, čo ti napíšeme.

180207
autor
14. aug 2024

Ste zlaté, všetky čo ste mi odpísali. Možno mi poradíte a povzbudite má. Som na ID 3 roky. Kvôli 2 operáciám hlavy, pričom po druhej som dostala epi. To bol spúšťač úzkosti, keďže kvôli zdravotnému stavu sa so mnou manžel rozviedol a ostala som so 7 ročným dieťaťom sama.To som sa ešte snažila pracovať, ale nevedeli mi nastaviť liečbu. Takže odvtedy výčitky, aká som neschopná, neuzitocna, slabá...Teraz som mala od marca bolesti hlavy, čo neurologicka nejak neriešila. Urgent, infuzka....Po styroch mesiacoch ale fakt že dennych bolesti hlavy ma prijali a UPS...neurochirurg,liečba kortikoidmi.Medzitym som bola na kontrole u psych, že mám horšie úzkosti.Pivedala, že po štyroch mesiaci bolesti hlavy by si to dávno ona hodila a že teda uvidíme, ale že je to úplne prirodzené.Hospitku mi navrhuje neurologická, lebo mi tvrdí, že bolesti hlavy sú z depresie a som anorekticka.Nejdem jej vysvetliť, že som schudla, lebo jest, keď vás stále bolí hlava a je vám z toho na grc, proste nejde.
Takže takto som sa z úzkosti dostala do depky. Zasa si prídem nemožná, slabá a zbytocna, lebo nepracujem.Mozno pochopíte a dopredu ďakujem za každú odpoveď či povzbudenie

180207
autor
14. aug 2024

@180207 Ešte dopĺňame, že sama s dcérou som od roku 2016 a fakt som sa strašne snažila...

koniarova
14. aug 2024

@180207 nechcem ťa vôbec odrádzať od hospitalizácie a obdivujem ťa, čo si si už preskákala. Ja by som hľadala iného psychiatra, nech skúsi inú kombináciu liekov. Berieš AD?

180207
autor
14. aug 2024

@koniarova ďakujem. Takže nie som slaboch? Moja psychiatricka má teraz dovolenku, hneď ako prídem, sa jej ozvem.Chodim k nej 7 rokov a absolútne jej dôverujem.Mozno mi niečo navýši, hospitku mi navrhuje neurologička. Aj to som ju asi naštvala, keď som sa jej opýtala, že prečo teda beriem kortikoidy ,keď podľa nej mi nič nie je....

180207
autor
14. aug 2024

@180207 beriem Escitil, kým ma nebolela hlava, bola som celkom v poho.Vecne von, kamošky s deťmi....pribrata o 7 kg.

koniarova
14. aug 2024

@180207 určite nie si slaboch. Slaboch bol ten, čo ťa nechal chorú a s dieťaťom. Buď hrdá na seba. Zvládla si toho aj na koňa dosť. ❤️ Vyčkaj psychiatričku,čo ti na to ona povie. Možno stačí len zvýšiť dávku AD a bude dobre. Neurologička asi nevie čo s tebou, tak najlepšie je to hodiť na psychiku. Ak mas možnosť,skús aj nádor iného neurológa.

180207
autor
14. aug 2024

@koniarova veľmi veľmi dakujem

gemerka17
14. aug 2024

@180207 to, ze je neurologicka neschopná, uľahčuje si svoju prácu, pricom ochota a pohnut rozumom je u nej neznámy pojem, neznamená ze primárna príčina je u teba psychika. Treba riešiť bolesti hlavy s poprednými neurologmi, neurochirurgami a mat za sebou kopec vyšetrení. Popri tom rieš aj psychiku, najmä teda so psychologom. Musíš sa sama sebe spýtať, či máš pocit ze bolest hlavy je psychicky pôvod alebo ta skutočne bolí a len treba zistiť co ti je.

180207
autor
14. aug 2024

@gemerka17 bolesti hlavy mavam roky, takže si ich poznám.Toto bolo niečo úplne iné. Verím, že keby sa to riešilo už aspoň v apríli, keď sa jej nezdalo CT, nie som v takomto stave.Ale tie 4 mesiace boli čisté trápenie.Teraz som ozaj unavená aj fyzicky,nevedela som ani spávať, aj psychicky, aj tych 5 kg mi dosť chýba.A určite by ma nepchali kortikoidmi a neurochirurg neprestavoval VP shunt, lebo boli veľmi úzke mozgové komory.Takze teraz som aj sklamaná, unavená, vyčerpaná, že má takto dlho nechala..No, v piatok mám psychológa, verím, že mi potvrdí, že nie som blázon....tie nálezy videli aj iní lekári a tiež vraveli, že je tam dôvod a to chemický zápal mozgových blán. Len ona mi raz povie to, raz to a teraz všetko zvaluje na psychiku. Jasne, že nie som v pohode, ja už som myslela, že si pôjdem niekde rozbiť hlavu, nech mi uľavia bolesti....ale je pravda, že na kortikoidoch je to lepšie, len psychicky ma to dalo dole
.

gemerka17
14. aug 2024

@180207 ono vždy ako náhle je náročnejšia diagnóza, ktorá nespadá do prvý top 5 najčastejších čo lekári riešia, je to fakt náročné. Dosť veľká časť lekárov už na to vedomostne nestačí, holt preto treba ísť za tými lepšími, ochotnejšími. Pre pacienta je to tiež veľmi vyčerpávajúce, takže je úplne prirodzené, že psychika ti takto kolíše. Určite blázon nie si. Želám veľa veľa síl. Máš to náročne aj diagnózovo aj doma. Je to fakt veľký boj. Psychológa určite odporúčam, treba s ním pracovať. A neurologičku by som vymenila raz na vždy. (Niektorí lekári aj anginu aj zlomeninu by pripísali k psychike, väčšinou teda tí slabší, čo už nestačia na diagnostiku resp. diagnózu ako taký, keď sa objaví niečo vzácnejšie.) Ak poriešiš primárne čo ťa trápi, aj psychika sa dá do poriadku. Ale fakt to nie je také ľahké. Nie je tajomstvo, že pacienti s náročnými diagnózami spolupracujú aj s psychiatrom aj psychológom. Hospitalizáciu na psychiatri by som neriešila ale venovala sa skôr primárnemu problému a teda riešila psychiku ambulantne - psychiater aj psychológ. Držím palce.

marianarem
14. aug 2024

@180207 Ja som bola v Pezinku, ale nie s depresiou. Na oddeleni ale bolo s depresiou vela ludi. Vacsine sa dost polepsilo.
Co je ale tazsie, je navrat domov, tam je uspesnost uz mensia. Niektorym sa to nevratilo, niektorym ano. Treba poctivo chodit na terapiu a naozaj porobit zmeny v zivote, nevracat sa do starych kolaji.

180207
autor
15. aug 2024

@gemerka17 ďakujem, lebo ja už pohrdam sama sebou, že som taká slaba