Hospitalizácia kvôli CRP po pôrode

kikuaka22
15. apr 2024

Ahojte, chcela by som sa spýtať či ste niektorá boli hospitalizovaná na zápal prsníka a dávali vám infúziu. Ja mám pravý prsník začervenaný ale nie tak moc, nebolí ma a nemám v ňom ani hrčky. Jediný problém je že mám vysoké CRP. Som 3 týždne po pôrode.
Ďakujem.

anavixy
15. apr 2024

Na to snad stacia atb per os, nie? Ci ake vysoke mas to crp? Nemoze to byt nieco ine ? Maternica je vycistena riadne (sono ti asi robili..)?

kikuaka22
autor
15. apr 2024

@anavixy dali mi najskôr atb, crp bolo okolo 140 a po týždni kleslo na 113. Sono bolo v poriadku tak preto neviem, či len kvôli crp a či pri takej hodnote treba hospitalizáciu

anavixy
15. apr 2024

Aha, tak to velmi nekleslo, zrejme bud neucinne atb alebo nestacia per os. Robili aj stery nejake (nemyslim priamo z prsnika ked na nom nic nie je, mozno v mlieku by sa nieco naslo..)? A tu hospitalizaciu ti uz odporucili ci to len zistujes ci to bude potrebne?

tindik
16. apr 2024

@kikuaka22 7 dní po pôrode ma hospitalizovali na gynekologii kvôli crp 265. Robili stery z krčka,pošvy a brali vzorku mlieka, robili RTG pľúc, brali niekolko vzoriek krvi. Nič nenašli, všetko bolo negatívne. Čudovali sa ako môžem stát na nohách s takou zápalovou hodnotou, a mňa nič nebolelo. Dali mi troje antibiotika do žily, a crp po 5 dňoch kleslo. Nakoniec skonštatovali silnu otravu krvi. Po pôrode ta nešili? Mňa sa hneď pýtali na šitie lebo mohli mať v nemocnici niečo nesterilné a to mohlo zaniesť infekciu (aj keď neviem či by sa ti to prejavilo až o 3 týždne); môj prípad to ale nebol keďže som bola bez šitia, takže mne vlastne na príčinu neprišli. Tiež som prsníky mala len jemne červené a bez bolesti a bez hrčiek (iba jemne citlivé co je ale po porode normálne). Sepsa po pôrode ale vraj nie je úplne ojedinelý jav. Toľko moja skúsenosť. Držím palce ❤️

kikuaka22
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kikuaka22
autor
16. apr 2024

@anavixy áno robili mi aj stery z prsníka aj z pošvy, všetko negatívne. Sono maternice a sono prsníka a nenašli nič

kikuaka22
autor
16. apr 2024

@anavixy Hospitalizáciu mi odporučili, že po týždni to CRP moc nekleslo. Tak od včera som hospitalizovaná a dávajú mi ATB cez infúziu

kikuaka22
autor
16. apr 2024

@tindik áno šili má, ale šitie mi kontrolovali stále a nemala som s tým žiadny problém. Ale sepsa sa dá identifikovať z krvi nie? To by mi predsa zistili skôr

anavixy
16. apr 2024

Ano z krvi, to by si mala pozit bakterie v krvi. Mozno mas vnutri v prsniku nieco, co sa nezistilo z povrchovych sterov. Zvlastne, ked je vsetko ostatne ol, snad iv atb rychlo zaberu tak ako treba. Drzim palce, musi to byt velmi narocne byt teraz v nemocnici 😏 drz sa🍀

kikuaka22
autor
16. apr 2024

@anavixy ďakujem moc♥️