Prosim vas stretli ste sa niekto s tym, ze by mal dospely "virozu" - teda vysoke horucky 38,5-39'C bez dalsich priznakov, ktore po 2-3 dnoch odozneju? U deti to byva bezne. Ale co dospelý? Mam uz druhy den vysoku horucku bez soplov, kasla ci bolesti hrdla...nemam hnacky ani nezvraciam. Akurat mam zaludok ako na vode a je mi zle ale to pripisujem tej horucke a tomu, ze nejem...K dokt. sa viem dostat az v pondelok. Moze ist len o taku virozu, alebo to mavaju len deti a u mna to bude pravdepodobne nieco vaznejsie? Nestretli ste sa s tym prosim vas niekto? Dakujem.
Vírus chrípka áno ale viroza asi ťažko keďže pri viroze je aspoň hnačka alebo vracanie
@michalka4193 viroza neznamena ze tam zapadaju len virozy, ktore postihuju traviaci trakt to je nazov na ochorenia sposobene virusmi a mozu to byt aj take co postihuju len respiracny trakt
Kludne to moze byt nejaka viroza, i ked dospelaci sme voci virusom odolnejsi v klude mozes chytit nejakeho takeho co ta necha ko 2-3 dni
@uhnakova
@michalka4193 ale pri chripke zase musi byt pritomna bolest hrdla, kasel, ci sople..ako pri nadche nie? Ci sa mylim?
@michalka4193 viroza je ochorenie spôsobené vírusom, čiže sem patrí aj nádcha, chrípka a ďalšie ochorenia
@lissiak bolest hrdla ani nadcha nemusi byt pri chripke, a kasel sa spusti postupne obvykle druhy den choroby, ale je to individualne. Ja som mala s detmi rovnaku chripku a kasel som mala slaby, skor narazovo v noci som si trochu pokaslala, cez den skoro vobec. Dcerka to mala podobne a syn sa isiel od kasla zadusit.
1. brušná chrípka bez hnačiek
2. mali sme v širšej rodine prípad, že chlap mal horúčky bez príznakov.... Dlhší čas.... diagnózu našli v nemocnici...
@luliu
@uhnakova dakujem zienky...este zajtra nejako vydrzat a ak to neprejde idem k dr. Horsie je ze kojim tak dufam ze to nebude nic kde treba atb brat...😞 aj paralen si davam velmi malicko...az ked uz neviem vydrzat...nechcem ho brat kazdych 6 hodin aby som malej do telicka nedavkovala lieky ach...tak som v horuckach a dufam ze to prejde uz konecne
@deti95060810 prosím a co mu zistili mňa to momentálne trápi
@lissiak ano stretla, po pár dnoch to prešlo....ak to neprejde do pondelka,tak by som šla k doktorke aj keď teraz je toho dosť.