Hormonálne alebo iné akne

mamka176
16. máj 2023

Ahojte maminky, nie je to veľmi baby tema, ale skúsim či mi niektorá nebudete vedieť poradiť. Cely život od puberty bojujem a akné. Okolo 20tky aktívne medicínska dermatologia všetko až po roacutane, akné sa mi po čase vždy vrátilo. Od kedy mám deti som na to viac menej už kaslala, tj nejakých 5 rokov som nič neskúšala ani sa o tu pleť nejako nestarala. Teraz by som chcela opäť niečo skúsiť, a už sa toho definitívne zbaviť. Vyskakuju na mna reklamy na produkty ako vellena či venira. Celkom sa mi to páči, keďže podľa všetkého mám hormonálne akné, teda aspoň mi to dáva zmysel podľa toho čo som sa tam Dočítala. Mate niekto skúsenosť s týmito produktmi či aj reálne pomohlo alebo len vyhodené €? Resp privítam aj akúkoľvek inú radu čo vám s akné po 30tke a celoživotnom boji pomohlo 🙈😁😉 ďakujem

monillia
16. máj 2023

@mamka176 určite by som di to nechala zdiagmostikovat dr a radila sa jej radami, ako sama skúšať pokus omyl

toiba
16. máj 2023

@mamka176 nemoze sa jednat o perioralnu dermatitidu? nie vsetci koziari to zdiagnostikuju... treba skusit ineho kozneho, mavaju vlastne recepty na maste... hormonelo zevraj funguje... na to mam recenzie, na tie ostatne vobec, prvykrat o niecom takom pocujem... vela stastia s tym akne 🙂

vivik22
17. máj 2023

@mamka176 ja by som sa zamerala na vuntro organizmu. Kožné prejavy súvisia zvyčajne s vnútrom organizmu, jeho zanesenim. Ja som riešila vyrážky na sanke (jedna strana), nevedela dom sa ich zbaviť. Keď som pátrala po info tak som sa kedysi dočítala, že vyrážky, ktorých sa človek nevie zbaviť sú prejavom zanesené ho organizmu, črevného systemu. Ja som sa zamerala na toto a pomohlo mi to. Vždy keď vidím, že sa mi opäť začínajú tvoriť viem odkiaľ vietor fúka 🙂

veronka12123
23. jún 2024

@vivik22 to presne mam ja na jednéj strane sánky vedeli by ste mi povedať o tom viac ??

vivik22
11. júl 2024

@veronka12123 mne toto ohľadom očisty pomohlo nakoniec čiastočne. Časom sa vyrážky opäť objavili, nie tak výrazne ale boli tam. Ale vyzerá, že som sa nakoniec dopátrala ku koreňu tohto problému. Začala som užívať prírodné tabletky estro balans od Andreja Medveďa. Vyrovnávajú a detoxikuju organizmus od "zlých" estrogénov. Musím povedať, že odkedy to užívam tak už po vyrážkach nie je ani stopy. Pomohlo mi to aj na občasnú bolesť hlavy a zavodnenie, hlavne pred menštruáciou.
https://www.abczdravia.sk/p-412/estro-balans