Hormonálne akné

psychozienka
2. dec 2018

Chcela by som poprosiť o hocijaké rady ohľadom hormonálneho akné. Trpím ním už vyše roka od vysadenia hak, ktorú už v živote nechcem ani vidieť. Okrem toho mi vypadla asi polovica vlasov, ale to už mám našťastie v poriadku. Skúšala som viacero alternatív, od bylinkových čajov - alchemilky, cez lokálne krémy, retinoidy, atď. Ďakujem

hettinka
3. dec 2018

@psychozienka skús Pupalku, od Walmark som mala take tobolky s olejom, je na hormonálnu nerovnováhu.

psychozienka
autor
3. dec 2018

@hettinka ďakujem. Počula som o nej. Vyskúšam

newyourk
3. dec 2018
Používateľ newyourk je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od newyourk.

@psychozienka Ahoj, na akné, je výborná Diamond Yacca, sú to prírodné saponíny, ktoré prečistia celé telo, nie len pokožku. Moja sestra to užívala na akné, ktoré mala fakt hrozné, nevedela si s nim poradiť a po 2 mesiacoch sa jej krásne vyčistila pleť, ostali drobne nedokonalosti. kupis na reparexshop😇😍🙏 a myslim, že budes spokojna

stehli
3. dec 2018

@psychozienka hormonálny profil si si dala spraviť? Ak nie, odporúčam. Ja som od vyradenia HAK mala nenormálne akné a keď mi robili hormonálny profil prišlo sa na to, že mám zvýšený testosterón, znížený estrogén a PCO. Nechcem ta strašiť, dúfam že to nie je tvoj prípad, no daj sa riadne vyšetriť. Len vyradením HAK to nemusí byt... držím palce 😉

psychozienka
autor
3. dec 2018

@stehli no práveže mam pocit, že to je môj prípad, že mám rozhádzané hormóny. Tento mesiac idem gynekologičke, tak o to požiadam. Len problém je v tom, že to už nechcem riešiť zase syntetickými hormónmi. Už nikdy viac, nikdy. Preto hľadám alternatívne možnosti. Natieram si teraz aj prírodný progesteronovy krém, síce strieľam naslepo, ale držím to pod kontrolou. Zlepšilo sa mi to o cca 40%, ale stále ma to trápi. Už si neviem rady 😢

psychozienka
autor
3. dec 2018

@newyourk ďakujem. Pozriem sa na to bližšie.

stehli
3. dec 2018

@psychozienka skús piť zihlavovy čaj, ten čistí krv mohol by tiež pomôcť 😉 Aj rôzne prípravky na hormonálnu rovnováhu žien existuju mne to síce nepomáhalo ale každá sme iná 😉 Vieš ja som tiež skúšala alternatívnu liečbu ale výsledok žiaden... 😅 no hovorím každá sme iná 😊

hettinka
3. dec 2018

@psychozienka skús kožnú lekárku, okrem gynekológa. Dcéra mala škaredé akné, dostala na to až antibiotiká a taký krém a behom mesiaca zo má krásne.

esmera50
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lucka_135
2. mar 2019

@psychozienka Mne alchemilka veľmi pomohla s akné v okolí sánky, ale až po dlhšej dobe. Ako dlho si užívala? Dobrý je aj Maca prášok, tiež pomáha s hormonálnou nerovnováhou 🙂

4444mono4444
29. jan 2022

@psychozienka ahoj ..vidím že to je staršia diskusia...skúsila si niečo na akné?zabralo? Trpím tým istým od puberty ide má šľak trafiť 😤normálne depresie mám z toho už neviem že čo mám skusit

esmera50
2. feb 2022

@4444mono4444 vraj je dobrý Roacutanne, vylieči ti akné, ja mám na tvári aj na tele...ale budeš mávať najprv z toho suchšie pery, ak envadí...vraj ej bzevadný, doporučili mi to dvaj aznámi moji, lekári :D Roacutanne...ešte som sa neodhodlala k nemu, ale ak zlikviduje prejavy akné, prečo nie???, mávam až hnis mi striek az vyrážok pred menzesom hlavne...po celom tele to mám ja aj tvári....

esmera50
2. feb 2022

@psychozienka Roacutanne - liek, dostaneš ho asi v lekárni, vraj je bzevadný, akné zmizne po čase, ale budú bývať suchšie pery počas leičby, a možno aj pokožka

4444mono4444
9. feb 2022

@psychozienka ahoj...jaa koonecneee som vyskúšala niečo prírodné a pomáha to hneď po týždni sa dostavili výsledky ...ani jedna vyrážka a to od puberty mám hormonálne aknee...nestihla sa jedná zahojiť a hneď druhá ...brala som pupalku dvojročnú no to nepomohlo ale som otehotnela na prvú supu aj to len nehoda ako nechápeme 🙈🤣🤣🤣počas tehotenstva tvár super ,keď som prestala kojit hneď všetko naspäť som kukla na nete že čo skusit som skúsila vitex jahňací 😅a po týždni vidno rozdiel...prešlo 3 týždne ani jeden pupak no taká som Happy ale neviem to sa má brať 3 mesiace tak neviem čo potom bude...či zasa sa hneď nevráti ... no vždy lepšie ako HAK skús uvidíš ...neberiem vitex ako taký ale agnucaston to je to isté...potom napíš že čo lebo pre mňa je to zázrak fakt keby som nebola taká sprostá a hneď skúšala niečo iné ako chujoviny od kožnej tak by som nemala jazvy po akné 😤viem že moje akné je hormonálne mne gyn. ako HAK nevie nič iné predpísať 😤

4444mono4444
9. feb 2022

@4444mono4444 vidím že som tu už písala 29 januára je 9 február a tvar mám čisú ...

4444mono4444
1. mar 2022

@psychozienka agnucaston ...chcela som vám napísať správu ani neviem kde som to napísala 😅🙈

mata1278
29. sep 2022

@4444mono4444 dobrý deň aký vitex presne ste užívali ?

mata1278
19. apr 2023

@newyourk zdravim chcem sa opýtať aká Diamond yacca pomohla na akné ?

mata1278
19. apr 2023

@4444mono4444 dobrý deň nemáte foto aké ste užívali ten vitex ?