Ahojte, chcem poprosiť, či ma viete nasmerovať, kam k akému lekárovi alebo na aké vyšetrenia ísť v prípade hormonálnej nerovnováhy, ktorá nastala veľmi náhle a trvá už polroka (žena vek 33 rokov), prejavuje sa to najmä nespavosťou a nočným hormonálnym potením, ktoré mám už takmer každú noc (okolo 3 ráno sa nárazovo vypotím najmä na hrudníku, niekedy celé telo), keď ma tento stav chytí, neviem zaspať a v kuse sa budím, za noc som aj 10 x hore prebratá, mám v tieto noci hyperaktívny močový mechúr a celkovo veľmi narušený spánok, k tomu rozhodený nepravidelný cyklus (dovtedy bol cyklus plus mínus pravidelný), oneskorená ovulácia, predĺžené cykly, nízka sliznica maternice.
Gynekológ mi spravil krvné testy na hormóny a vraj som v referenčných hodnotách a nemá so mnou čo riešiť, viac sa so mnou nebavil.
Tie noci sú čoraz horšie, ja som čoraz vyčerpanejšia, a neviem, ako to riešiť. Skúšala som všetky možné bylinné odvary, čaje, tinktúry, doplnky, oleje, tradičná čínska medicína a odvary namiešané na mieru, zmenu stravy, ale žiaľ, nič nepomáha, len sa to zhoršuje.
Viete mi prosím niekto poradiť, nasmerovať ma, kde by mi niekto mohol prísť na príčinu, aby som ju vedela liečiť? Nadpadla ma aj Ľubochňa, máte niekto skúsenosti?
Ešte dodám, že o prechod nejde, to mám potvrdené gynekológom opakovane.
Vopred ďakujem za vaše odporúčania –
@falbala132 super ďakujem, rozbor vitamínov ma nenapadol, dám si spraviť
@frida1990 práve dnes som počúvala zaujímavý podcast o žene, ktorá sa venuje čínskej medicíne a spomína tam práve aj nespavosť, skús si vypočuť, možno ťa to niekam posunie:
ahoj, ja som mala hormonalnu rovnovahu narusenu z dovodu vysokej hladiny B6. ked sa mi znizila, dala som sa dokopy, zacala som po pol roku vstavat az na budík (predtym okolo 4:00), aj cyklus sa mi dal do normalu (mala som 19-23 dnove cykly).
ak ti to teda este nerobili, daj si urobit rozbor vitaminov, ci tam nemas nejaku vyraznu nerovnovahu.