Ahojte baby, dnes som týždeň od trhania dvoch osmičiek, spodný nebol ani kúsok vonku a bol obrovský tak bolo treba rezať a zákrok spraviť chirurgicky. Dnes so bola vybrať štichy a vidím že mám v ústach pootvorenú reznú ranu, myslela som že štichy to nejak zocelia. Hojí sa to pekne asi najmä vďaka doplnkom ktoré beriem ale mám celkom strach už aj jesť alebo umývať zuby v tej oblasti aby sa mi tam niečo nedostalo...máte niektorá skúsenosť? Potrebujem vedieť či už môžem normálne fungovať a teda jesť v podstate čokoľvek, čistiť sedmičky alebo či čistiť nejak jemne aj rany, či môžem napríklad športovať alebo byť vystavená vetru, proste či môžem viesť normálny život za predpokladu že opuch už zmizol, poboliava to myslím bežne, v normálnej intenzite,jemne a občas, raz za čas potrebujem analgetikum...no najmä mám strach z toho jedla pretože som štíhla a potrebujem trochu pribrať a už aj žuť a hrýzť, nie len kašičky a tak :D
Je dobré si to vyplachovať repíkom. Mne tak po vybratí osmičiek nakázali, aby som predišla zápalu. Vyberali mi po dve osmičky naraz, a keďže ešte neboli vonku, museii ich "vysekať" - boli šikmo a ako rástli, tlačili mi na ostatné zuby.
@zyxie Aj mne tak a aj to repíkom vyplachujem, mňa ale zaujíma či môžem normálne jesť všetko a celkovo normálne fungovať ak mám po vybratí štichov v ústach pootvorenú reznú ranu neviem akú hlbokú 😅
@tinka_1807
Aj mne oba tak isto len horný mi nešil lebo bol kúsoček prerezaný🙂To naozaj aj ranu umývať kefkou? To sa celkom bojím😅 inak a ranu si mala tiež takú dlhú ako od noža(v podstate to aj od “noža” bolo😆) a pootvorenú? Za ako dlho sa to spojí?
@bejbytinks No to si už presne nepamätám, ale ani si nepamätám, že by som sa nejak špeciálne stravovala alebo, že by ma zubár-chirurg nejak špeciálne okrem toho repíka usmerňoval.
Čo si ale pamätám, že som mala zakaždým tak opucnutú polovicu tváre, že som nechcela ani chodiť von a hlavne straaaašne to bolelo, prvý týždeň som sa nevedela dočkať, kým prejde osem hodín (či koľko to bolo) aby som si mohla dať daľšiu tabletku od bolesti - ale keď mi to odpuchlo, že som nevyzerala tak divne, tak som chodila normálne cvičiť aaaa neuškodilo mi to. 😝
@bejbytinks ahoj, ja som bola vyberať obe osmičky naraz a operačne. Bol to boj :D ale za dva týždne to bolo ok. 🙂 No ranu treba aj po vybratí štychov jemne čistiť normálne kefkou. Ale ozaj jemne. Ja som tiež po vybratí mala ešte krvácajúce ranky, no to už nie je hlboká rana, za pár dní sa ti to zahojí 🙂 jesť môžeš určite už normálne, veď skús hrýzť na druhej strane. Ja som už viac menej normálne jedla asi po piatich dňoch od operácie, akurát teda mi trvalo dlhšie, kým som požula.
Avšak to, že sa niečo vnútri Dana robili som cítila ešte asi mesiac. Fungovala som už viac menej normálne, aj keď šport ako beh som nerobila, nakoľko ďasno mi ešte pulzovalo vnútri. A ak napríklad aj fúkalo, nosila som šatku. Ono so treba uvedomiť, že tá kosť vnútri sa hojí pomalšie, treba to cca mesiac. Ale neznamená to, že nemáš nič robiť. Možno len trošku ubrať z tempa, trochu dávať pozor na oslabenu obľúbite a zanedlho sa to zahojí ;)