Ahojte aké ste mali najvyššie namerané hodnoty krvného tlaku??? Nerozumiem že ak si môj brat meria doma krvný tlak má stále vysoký 139/97 napr.... Ale ak mu meria lekár tak ma ukazkovych 120/80... Je chyba v tlakomere sktorim si meria doma??? Namera si vysoký a o 2 minúty neskôr ma napr. Normálny alebo dokonca nízky....
Ja sa vyjadrím k tomu tlaku 139/97 - spodný je veľmi vysoký.....Vrchný tlak by nemal presiahnuť 140-150 a spodný nesmie byť nad 100. Práve ten spodný je nebezpečný. Ak je už okolo 100, tak to treba riešiť...Problém môže byť v samotnom tlakomeri čo máte doma(napr.môžu byť už slabé baterky) alebo v zlej technike merania. Manžeta tlakomeru musí byť vždy v úrovni srdca....Ak i meriate tlak napr. v lahu - ruka s manžetou je pod úrovňou srdca(nižšie ako srdce) a tlak je zákonite vyšší.
Ja mám vždy u dr. tlak 120/80...Doma si nameriam aj 150/100..Doktory mi neveria že mám taky tlak. A to sa už 4 roky liečim na TK.. Zomrel mi brat ako 38ročny pred 4 rokmy,tak sme museli ist všetci na interné..Tam mi dali Holter na TK a zistili mi v spánku že som mala 180/120..A to som ani nevedela že mám vysoký TK. Teraz v januáry som mala dvojité videnie,vyletel mi tlak a zostalo mi na odpadnutie,ked sme prišli do nemocnice tak som už nemohla ani rozpravat anevládala som stáť na nohách.Išli sme do nemocnice,tam mi robili CT či som nemala náhodou mozgovú porážku. Nič mi nezistili.Po 5 dňoch ma poslali s tým že som to mohla mat zúženú cievu do mozgu alebo z chrbtice lebo ved všetko je z chrbtice, alebo to mohlo byt zo zápalu stredného ucha alebo to môžem mat Tetániu. Po mesiaci som išla na MR tam mi zistili že mám KAVERNOM v 4 komore na mozgu..Chodím po vyšetreniach a doktory mi nevedia povedat čo dalej. Myslím že som to mala z toho tlaku...
Ja mavam 111/72
@mogaa opravim ta. 140 max horny. Dolny max90.
@stanulienkat to vazne az taky ma byt
@lukasko12 nema byt taky. To su maximalne hodnoty,ktore su este v norme.
Ja ma spodný vždy okolo 60-65
Mne vzdy vravi dr.ze mam tlak dobry nikdy mi este nepovedala ze mam nizky alebo vysoky takze neviem co ma klame?
125/80 je dobry tlak
@korunka1 vies preco lebo 2 teti mi umreli a stale im vraveli ze je vsetko v poriadku nic im nie je vsetko maju dobre a nakoniec ked sa cititli vazne ale vazne zle ako sem tam ja tak uz bolo neskoro vies co myslim preto sa bojim mam strach .Uz ma konecne pochopte nie som ziadny psychopat nic take nenamyslam si choroby ako si myslite podaktory ale nikdy som taketo nic nemala kebyze ma poznate lepsie inak by ste rozpravali ver tomu
@karolin55 a nemeria mu lekár náhodou tlak ešte ortutovym tlakomerom. Počula som, že tie digitálne sú na prd.