Idem si sem poradu, lebo mám pocit, že moje deti sa dostali do akého si zvláštneho obdobia
Dcéra 24r. má podľa všetkého nízky draslík 5,1 a hodnoty ma uvedené od 5,3 do 5,6 že sú správne
Syn 23r. ma hodnotu hemoglobínu 127
Chcem sa poradiť ako im viem pomôcť, keďže ich lekár to nerieši a kým pôjdu na krv tak ako by sa to dalo upraviť
Inak nemajú žiadne životné obmedzenia obaja fungujú ako ich rovesníci akurát u lekára pri odberoch krvi každému pri inej situácii vyšli tieto hodnoty ako zle
@janka_lolo ved to ma dobry hemoglobin pod 120 je tusim zle.co by som dala za taku hodnotu🙂
to su oboje dobre hodnoty neni co riesit resp k mikulasu im hod do cizmy dcere banan a synovi napr susene marhule
@drake122
Syn pije vody dosť aj keď jemu tie hodnoty vyskočili po chorobe kedy sa ledvom napil keďže ho bolelo strašne hrdlo, že ani piť moc nechcel za deň vypil vtedy možno dokopy 3 dcl vody
@luccija tak jemu doktor povedal, že opäť má nejakú chuťovku a nemôže mať všetko v poriadku tak preto som to chcela riešiť, že im trochu pomôžem
@loginexistuje tie marhule by som musela asi ja jesť keďže na to on vôbec nie je ani na čerstvé marhule ale domáce zavárané u babky nemá problém aj celé zjesť a dcéra banány nechce jesť od malička jej nerobili dobre, celkovo moje detí sú skôr na jablká a citrusy
Ja ked som mala nizky draslik, mala som jest zavarane marhule, banany a ryzovy chlebik 😉
@janka_lolo sak ale to su dospely ludia tak nech si kupia vitaminy v lekarni ak nechcu ovocie
@janka_lolo no ked im nic nechuti, tazko radit. ludia podstupuju pre zlepsenie alebo zachranu svojho zdravia ovela vacsie obety ako zjest banan ci marhule
@loginexistuje dcéra si kúpila v lekárni nejaký volnopredajny a pokiaľ nezabudne tak si ho dáva ale podľa toho čo som videla v izbe má ho kúpený zo 3 mesiace a okrem rozpadnutej krabičky tam tých tabletiek je ešte veľa čiže neviem ako ho berie
@janetinka27
Tak nehovorím, že nie sú väčšie obety, len nie každému robí dobre, každé ovocie dcéra napríklad banán nechcela ani po operácii žlčníka keď jej ho v nemocnici dávali lebo jej je po ňom moc ťažko a syn čo sa týka sušeného ovocia moc ani nemá rád ale zároveň keď bol malý tak cez Vianoce mu uškodili práve sušené marhule tak od tej doby nechce sušené ovocie jesť, dnes a zajtra sa stravujú u babky tak určite bude jesť syn marhuľový kompót na obed keďže sme s manželom mimo a babka mu sľúbila obed podľa jeho výberu a u nej si vždy dá domáci marhuľový kompót, čiže marhule v nejakej podobe zje občas ale kúpim aj jemu nejaké vitamíny teda s snáď ich bude brať
@ninka297 tak dcéra to má označené ako nízku hodnotu
@ninka297
pozerala som hodnoty a podľa toho čo som sa na internete dočítala tak ho má dokonca zvýšený ale tak riadila som sa tým čo bolo v tom papieri z laboratória napísané a zároveň aj kardiológ u ktorého bola povedal, že má nízky draslík aj to napísal do papiera ale neriešil to s ňou tiež vôbec tak preto som ostala zaskočená, že čo sa deje
Hodnoty záležia od testu v labaku, treba sa riadiť tým co je tam napísané. Ak to lekár nerieši, nič vážne to nie je, tie hodnoty sa menia hore dole často... riešia keď je to extrémny rozdiel alebo sú nejaké problémy
@ninka297 dcéra doteraz draslík primala iba normálne v strave a tým, že aj v nemocnici jej povedali, že má nízky draslík, aj kardiológ tak si kúpila v lekárni niečo a sem tam to užíva ale obvodný lekár a ani kardiológ to nerieši ani v nemocnici jej to nekázali riešiť iba jej o tom povedali
@simca06022011 ďakujem za názor, ja som sa podľa výsledkov, ktoré ma v karte pozerala keď mi dcéra povedala, že má nízky draslík a mala ho tam vyznačený a aj v papieri od kardiológa bolo napísané, že jeho hodnota je nízka ale neriešil ďalej, neviem či je to tým, že dcéra nemá problémy alebo to nebolo podstatné
Lekár to nerieši, lebo tie hodnoty nie sú nič na riešenie. Dcéra nech je viac banánov a syn pije viac vody pred ďalším odberom...