Ahojte baby prosím vás ,aká je normálna hodnota crp? Pred týždňom som mala zápal mandlí ,a miernu zimnicu asi iba dva krát. V sobotu sa to veľmi zlepšilo ,bolesť ustála . ATB som nemala ,nakoľko som dostala reakciu,tak som iba kloktala salviu Včera som bola na odbere krvi ,kde dnes hodnota crp 12..je to v poriadku?
Norma je do 6, do cca 20-30 sa zvyšuje pri vírusových ochoreniach, ak je vyššie, je to znak bakteriálnej infekcie.
Crp však počas choroby postupne stúpa a potom zase postupne klesá, v tvojom prípade si myslím, že po chorobe postupne už ide k norme.
Ďakujem Vám . A myslíte,že ak by šlo o baktériu,tak by to crp bolo vyššie? Aj napriek tomu,že sa mi výrazne polepšilo o cca 5dnoch?
@mischel12 atb sa zvycajne podavaju nad Crp 40 a vyssie.
@stanulienkat ale to crp bolo robené včera ,a to mi už bolo lepšie. Preto tá otázka vyššie
@mischel12 ano, Crp by bolo vyssie, ak vy to bola bakterialna infekcia.
Akurát som si aj nahmatala boľavé uzliny ,na dotyk bolia. Môže to byť preto,že som bola chorá ?
@mischel12 ako som uz pisala, hodnota CRP pomaly postupne stupa (preto v prvy den ochorenia sa z tej hodnoty vacsinou neda nic velmi vycitat) a potom postupne klesa.....kludne mohlo ist aj o bakterialnu infekciu s vrcholom CRP cca 50, ale telo si s tym poradilo aj bez ATB a terz CRP postupne klesa a je momentalne na hodnote 12.....alebo mohlo ist len o nejaku virozu, CRP mohlo byt vo vrchole okolo 25..ale to uz teraz nezistime. Hodnota 12 je vzhladom k prebehnutej chorobe v pohode, mozes byt spokojna.
Ano uzliny mozu byt po chorobe zvacsene.
Je mierne zvýšené, ale nič hrozné.
Norma je okolo tých 5.