Ahojte, dievčatá, zdá sa, že sa mi začal tvoriť hnisavý váčok. Samozrejme, prihlásim sa k zubárovi. Poradíte, prosím, ako sa pri tom postupuje, ako to liečia?
mne naposledy strucik cesnaku. bola som prec, zlomil sa mi zub, otvoreny, zapal, umierala som od bolesti, nic nezaberalo, tak som si ocistila strucik cenaku, vrazila ho do zlomeneho zuba, cez noc, do rana ma to preslo. darmo, cesnak je prirodne ATB. ale v kazdom pripade je najlepsie ist k zubarovi. on ti vacok odstani - zub ti nebude trhat ak nie je dovod.
Ja som dostala Atb, narezal mi to a dal mi tam dren na týždeň.
potrebuješ rtg zuba a liečbu podľa nálezu, niekedy až extrakcia ...
Sorry, ale keď čítam tie babské recepty ako paradajka, cesnak je mi do smiechu. Veď ani zelené soplíky neliečite u detí cesnakom....treba navštíviť zubára a ten rozhodne o spôsobe liečby.
@doli11 Tu žiadne babské rady naozaj nepomôžu. Treba ísť k zubárovi, pošle ťa na RTG a následne bude zub buď liečiť alebo najpravdepodobnejšie ho bude treba vložkami umŕtviť, vytiahnuť nervy a zaplombovať. Je tam rozsiahly zápal. Treba konať, nečakať kým sa zápal rozšíri aj k vedľajším zubom.
u mna to skoncilo "len" resekciou korena.. kedze islo o prednu dvojku, neviem si predstavit, ze by musela von..
@doli11 ja som mala taký vačok, došla som k zubárka, chytila "rýpatko" prepichla, potlačila a vydezinfikovala... nedala mi ani atb... povedala, že je to iba povrchové, lebo po prepichnutí a stlačení šla skoro hneď krv... že niekedy sa aj v ústach urobí dačo také, ako "pupák" na tvári... skús zajtra repík, kamilky, šalviu, alpu (čo máš doma), možno to "prejde samo"... nemusí to mať hneď katastrofický scenár... lebo kde je hnis, tam je zápal a zápal zvykne bolieť... pokiaľ Ťa to nejako zvlásť nebolí, nemusí to byť hlboko do koreňa... mňa to nebolelo, iba trošku na dotyk... 😉
@desore tak prepáč, ale mne to naozaj pomohlo...
sonakrivosudska - ok, tak to je super, že stačila paradajka....ja mám trochu iný pohľad na tieto veci...mamina je dentistka
Viem že už môj nazor je jedno predsa po roku to okomentovať ale keďže mam ten isty problem tak ho vuhladavam ako sa to lieči a tak ... Tak ja sa uz trapim s jednym zubom vyse tyždna nazačiatku mi ho len vyvrtal dal mi doň vložku den to nebolelo na druhy deň som šla k zubarovi pre ukrutnu bolest zuba tak mi ho vycistil lebo som ho mala upchaty "žracinou" to bolelo riadne ... spavat som nespavala na dalsi den som šla do zubara s prosbou nech mi ho vytrhne lebo sa trapim s nim a ani spavat nemôžem tak mi ho umrtvil a rezal mi podnebie a čistil ho od koreňa nalepil mi pasku a poa
Slal ma domov. Bola sobota a mne cez noc opuchla polovica tvare puchla a puchla tak sme v sobotu išli na pohotovost a tam mi ta zubarka vytlačila hnis strašne malo ..v ten deň mama aj otec sa boli spytat suseda lebo on je sanitar že či by bolo lepšie ho vytrhnut a on im hned povedal že ak mi ho nevytrhne zubar a budem stale puchnut že mi môže krk opuchnut a v spabku ma zadusit tak hned sme isli na pohotovost za detskym lekarom a on nam povedal to iste a poslal ma do ružomberka na zubne oddelenie nech ma tam hospitalizuju no ale on nevedel ze tam neni to oddelebie je tam len lrčne no tak nas poslali naspet ..dnes je nedela a sttasne ma na rano bolel krk a ja som bola pomaly cela spuchnuta tal sme išli ma pohotovost a tam mi konečne tu 2 vytrhli mala som strašne velky vačok a chytila sa aj 3 kive sa a aj boli tak mi ho vyvrtala . A predpisala antibiotika ...
caute chcel som sa spytat ci boli ked vam pichnu do vačka a vitlacia ci boli to pichnutie
ja som mala pokazeny zub,reagoval vlavne na teplo,zubar vravel ze to nie je dobre,ale opravil ho s tym,ze ak zacne boliet,mam ho navstivit.....umrtvovacka uz nezaberala,tyzden bol pokoj,zacali bolesti,tak mi tam dal arzenovu vlozku ,ze to umrrtvy zub.....2 tyzdne na to som spuchla,tak ma prijal,vyvrrtal,vybral arzenovu vlozku,bolesti a opuch zmizli.teda taky maly vacok som citila nad zubom este dalsi mesiac.....ale nebolel a kedze cakat na termin u mojho zubara trva aj 2 mesiace,dnes vnoci som sa zobudila spuchnuta....rano som sla na pohotovost,v ocakavani,ze zas umrtvovacka nezaberie,v ocakavani,ze mi bude trhat bez umrrtvenia,ale doktorka mi vpichla injekciu na vonkajsie umrtvenie /neviem kam to vpichla,ci do toho hnisaveho vacku ci kam,ale nebolelo to vobec/a narezala ni dasno,nech hnis vytecie a dala tam taku gazu ,zajtra mi tu gazu vymeni.....vsetko bolo bezbolestne,cestou domou som spuchla este viac,bolela ma polka hlavy,vsetky zuby,krk,ucho,ledva som rozpravala,o dceru som sa opierala od bolesti........ze opuch potrva asi 3 dni
@desore opytaj sa maminy ci boi trhanie korena ked je tam asi zapal bolel ma teraz uz menej a urobil sami vacok pozdl dasna kde bol kedysi zub :( som citala ze ak je koren zapaleny ze ijekcia tak nezabera a boli tahanie :((
Ludia boli trhanie korena ? A pravdepodobne zapaleneho :( ??
@petrillien asi uz neaktualne ale mne tak vyberali koren z 8 v BA a ani som sa nenazdala a bol vonku. Vseho vsudy to trvalo asi tri minuty. Ale ked mi trhali 5ku tak som sa skoro zblaznila a este mi aj kusok korena ostal v dasne co sa ukazalo az neskor. Takze ma caka dalsia strapacia. Ale uz iba u svojho zubara.
Ahojte, nemusíte sa toho báť, hlavne treba ísť čím skôr k zubárovi.. mne zubárka vybrala vložku vyčistila, vačok mi sám zmizol a za týžden idem na dokončenie zubu
@cicimotinka aj ja to tak mam len si hnis vytlacam a hned za tym mi ide krv len sa bojim aby sa mi hnis nedostal do celeho tela
@andi100 nemusíš sa toho báť, zub možno sa da zachrániť len treba spraviť kvalitne ošetrenie koreňa. Som mala podobný problem a môj zubár mi chcel vybrať ten zub. Vôbec som s tym nesúhlasila a išla hľadať kto mi bude vedieť zachrániť ten zub. Prijatel mi poradil svojho doktora, že vraj mlady a aby som si išla aspoň na konzultáciu. Tak som sa tam dostavila je to nová klinika v Dúbravke na Martina Granca 46 a doktor mi to pozrel a povedal že v žiadnom prípade ne treba trhať zub a hneď mi spravil nejake čistenie kanálikov a dal tam vložku na cca 2 týždne. Na druhý deň bolesť aj opuch zmizol úplne a ja som bolo velmi rada tomu. O dva týždne prišla na dokončenia ošetrenia a už 3 mesiac ma zub vôbec ne trápi a všetko super. Ošetrenie mi robil pod mikroskopom. Takže neponáhľate sa trhať zub, treba skúsiť sa obrátiť na normálneho odborníka, ktorý vie, čo treba robiť s takým problémom.
mne pomohla domáca liečba, priložila som si prekrojenú paradajku - aj viac krát a za pol dňa bolo po probléme.