Ahojte. Už som fakt zúfalá, tak sa obraciam aj na vás..
V skratke, dva mesiace dozadu mi vytrhli zub, bolo to komplikované, dlho sa to hojilo. Dva týždne dozadu som si všimla hnisavy vačok na dasne z boku, kde mi trhali zub. Tak som bola pred týždňom u zubára, ten mi to znovu rozreral, pozrel či tam neostal kúsok zubu. Všetko bolo čisté, tak to vyčistil, dal dren a hotovo. Ďasno sa mi zatiaľ nezrasta, asi je týždeň ešte krátka doba.. ale znovu sa mi tvorí žltý vačok, tentokrát z druhej strany, ale znovu na Tom mieste, kde už zub nemám. Dosť som si už s týmto zubom i miestom vytrpela. A som momentálne aj tehotná/ prvý trimestri, čiže má odstrašuje myšlienka chodiť každý týždeň na rezanie kde mi stále niečo dávajú, plus injekcia atď.. veď to ani pre ten plod není až také bezpečné podľa mňa.. fakt som zúfalá už.. stredu ste sa už s niečím podobným ? Čo mám robiť zasa s tým väčším.. prepichivat si to sama doma nechcem, čiže to ani neradte.. Ďakujem vopred
@elii5
Mne sa prihodilo nieco podobne, hnisavy vacok mi potom zmizol, a ked sa mi dasno uz zahojilo, bolo take scelene trochu, tak som si odtial vybrala malinky kusok zo zuba, mozno 2 mm.ako keby mi to dasno vytlacilo hore. Zubarka mi tam tiez nic nevidela a predsa tam kulincek bolo...
Chodte na rengen ci tam fakt nic neostalo
Moja znama bola na rtg kedze mala po trhani zubu a zacal nabeh na zapal okostnice a po fotke zistili ze tam ostal ulomok a ten zapal sa jej skoro do krvy rozsiril.No potom vsetko precistili znova.
@zuzap33 to mi je ľúto. To by som si neodpustila fakt..
@zuzka1008 a bábätku sa nič nestalo že ? Ja už toľko toho prežívam a to som len v 8-9 tt, že fakt chcem obmedziť čo najviac hocijakú chémiu do tela..
A mám ísť podľa vás na pohotovosť cez víkend už ? Momentálne to vyzerá len ako žltý fľak na dasne, ako keď začína afta, že to ešte není bublinka hnisu. Od pondelka som zasa preč na týždeň, čiže nebudem mať možnosť ísť k zubárovi. Na druhej strane zasa ani na pohotovosť nechcem chodiť zbytočne, nieže má otočia vo dverách, keď nemám nič akútne. Neviem čo robiť. Hlavne chcem všetko dobré pre babo, to je prvoradé.
Čistí si zuby s kurkumou .. odstraňuje kadejaké zápaly aj hnis .. ja som si to prepichla sama lebo vlastne zubárka mi robila tiež len toto ..
* stretli ... * Vačkom