Hnisavý pupok

28. mar 2022

Ahojte ,píšem anonymne, lebo mi je to trápne. V tehotenstve som trochu pribrala a mam pupok taky viac vtiahnuty do brucha. Hygienu dodržiavam umývam si pupok. Posledný asi týždeň na trochu štípalo v pupku, a priznám sa, mam teraz iné starosti tak som jeden deň len pretrela liehom a úplne som sa vykašlala nato. Túto noc som ani nemohla spat ako ma to stipalo a bolelo. Ráno som sa dôkladnejšie pozrela a mam v pupku normálne hnisavu veľkú akoby ranu, mam to červené, akoby som tam nemala tu vrchnú kožu. Viete mi prosím poradiť, čo si nato dať?
Ďakujem

e1i
28. mar 2022

Ist k dr. Kožnej nepotrebujes vymenny listok

janinah
28. mar 2022

Betadine povytierat aj 5 x denne

banderaska29
28. mar 2022

ja odporúčam peroxid vodíka, 3x denne čistiť - ten vytiahne hnis a následne spiritus dilutus lieh.

lenkakravcova
28. mar 2022

Mala som to tiež takto po tehotenstve, kvôli laparoskopickej operácii slepaku. Treba to vyčistiť - jemne vodou, potom dezinfekčným lekarenskym prostriedkom (buď to Betadine alebo Alpa, alebo niečo iné). A nechať vetrať. To je najdôležitejšie. Mne sa toto stávalo keď som mala nohavice s gumkou cez pupok, alebo ktorá mi sťahovala pas tak, že sa mi akoby pupok uzatvoril prebytočnou kožou naokolo. Musí zo vetrať na vzduchu. 2-3 dní a máš po probléme.

autor
28. mar 2022

@lenkakravcova ja nosím take nohavice stále, aj domáce oblečenie mam také z vyšším pásom ze to mam cez pupok.

autor
28. mar 2022

Ďakujem vám

lenkakravcova
28. mar 2022

Tak toho sa zbav. Ja nosím od pôrodu už len také co sú bedrové (+ tunika), alebo šaty. Rifle s vyšším pásom ti toto budú spôsobovať opakovane (mám vyskúšané). Fakt najdôležitejšie na tom celom je to, aby sa ti tam koža nevrstvila, netlačila na seba, aby sa pupk vetral, bol voľný. Môžeš mať kľudne aj viac vrstiev ak ti je zima, ale tak aby ti to nestláčalo kožu v pupku k sebe. 🙂

autor
29. mar 2022

Baby a framykoin?