Hnisavá angína - čo ma postaví na nohy?

rybkoava
26. sep 2018

Dobrý deň, poradte ako sa co najskor dat do kopy, 3 deň mam hnisavu angínu, za tie 3 dni sa mi podarilo zjest jeden banan a pol rozka a dnes zufaňu polievky. A samozrejme mam od pondelka antbiotika aj probiotika + odstan + lieky od bolesti. No i tak dnes cerp 130. Čo by mi prosím Vás dobilo energiu, respektive ma postavilo na nohy. Citim sa ako hnila hruška. Čaje piť nemôžem, vcala som z nich , ale dr mi poradila citronovu vodu.

zojazoja
27. sep 2018

@rybkoava mala som minuly rok velmi silnu hnisavu anginu + akutny zapal mandli..CRPčko hodnota 106..antibiotika, ktore mi dala moja obvodna DR. nezaberali. takze do nemocnice sme isli a tam mi dal cisty Penicilin, len to mi zabralo. inak 40tky horucky 7 dni vkuse..aj pri Peniciline mi klesli a takisto aj hnis v ustach, resp. tie obrovske hnisave hrče zacali ustupovat a konecne som sa najedla..takze len vydrzat. 3 dni je málo na takuto chorobu. nepostavi ta na nohy nic, len ak zacnu lieky zaberat a hnis ustupovat.

anabella111
27. sep 2018

Pri angine aspon 7 dni oddych (vylezat)..Obviazane hrdlo..kloktanie napr. slanou vodou- zlepsenie po tretom dni liecenia..ale urcite chorobu neprekonavat silou vole...lebo si mozte poskodit srdce..Doba liecenia cca 10 dni..Skore uzdravenie❤

evora29
27. sep 2018

Antibiotika a týždeň vylezat. Nič okrem spánku a oddychu nezaberá

rybkoava
autor
27. sep 2018

@anabella111 mate uplnu pravdu, dnes mam 4 deň lieky je mi lepšie. Len som nečakala, že to bude také strašne. Až nato že už ma hrdlo neboli "len " uzliny trochu, ale i tak mi nechutí jesť, ale to bude tym že som 3 dni poriadne nejedla.

rybkoava
autor
27. sep 2018

Ja nastastie nemám teploty, ale ešte som v zivote neprijemnejsiu bolesť nezažila. A este k tomu bolesti v kuse, pri kazdom prehltnuti. Dnes už som v siedmom nebi, však som len unavena, tie 3 noci bez spanku chýbajú. Len tie uzliny pri dotyku trochu bolia. Keď ma za ne v pondelok doktorka chytila, akoro som od bolesti vyskočila po plafon.

blableblu
21. mar 2022

@rybkoava dobrý deň písali ste že ste nepríjemnejšie skúsenosť nezažila mali ste dieťa prvý krát angínu ?lebo ja mám 30a práve ju mám prvý krát v živote

saska00
16. aug 2023

@blableblu čo vám pomohlo má takúto mandľu prosím ?

blableblu
20. aug 2023

@saska00 mne nasadila obvodna zinat s tym ze mam anginu ale angina to nebola pretoze som si dva krat striekla jox a za den to tam nebolo ale onedlho sa mi to vratilo zas bola som na krcnom a ja mam aj chronicky zaoal mandliel tam mi predpisala este penicilin mala som nejakeho bacila aj v nose aj v hrdle od vtedy mam pokoj stiahla sa do normalu sem tam si strieknem preventivne jox na dezinfekciu

terry658
20. aug 2023

@rybkoava daj si kolu. Ja som teraz aktuálne po angine a vďaka Bohu za kolu. Mám doma novorodenca, takže spánok skoro žiadny. Dostať do seba hociaké jedlo bolo nemysliteľné, už pri tekutinach som mala problém a búchala som päsťami do stola.