Hnisavá angína

ku_uk
12. jún 2024

Ahojte, zacalo
Ma extremne boliet hrdlo, mam tam aj hnis. Myslim, ze to
Je hnisava angina. Otazka je, kojim rocne dieta, myslite ze ho nakazim? Plus zajtra letim k doktorke da mi atb aj ked kojim?
Dakujem

pribinak
12. jún 2024

@ku_uk áno, dá ti take ATB aby si mohla dojčiť

ku_uk
autor
12. jún 2024

@pribinak dakujem

felycity
12. jún 2024

+ zvýš opatrnosť rúško, žiadne bozkávanie, príbor atd...

tianna
12. jún 2024

@ku_uk koj, aj keď nakazis bude mať ľahší priebeh. A áno, jasné, dá, ATB sú aj pre kojace. Skoré uzdravenie 🙂

staromodna
12. jún 2024

@ku_uk ja som tiež teraz mala angínu, kojím 3 mesačne bábo a horúčky som mala aj 40tky a aj vyše 40. Poradím jedno co mi pomohlo po 3 dňoch - vykloktat si hrdlo švédskymi kvapkami. Do pohára som si dala teplú vodu, ale iba do polky a 2 CL švédskych kvapiek. Je to silné, ale na tu silnú bolesť to fantasticky zaberá. Hrdlo mám čisté, dnes som bola u Dr. Ináč rusko som nenosila pri malinkemu, len som ho nebozkavala par dni a ak iba letmo na hlavičku. Veľa zdravia

thirstymonk
13. jún 2024

Najskôr ti dá asi penicilín, ten môžu deti od narodenia. V podstate ešte pred narodením. To sa stalo nám - pár dni pred pôrodom robia nejaké odbery a testy (na toxoplazmozu napr. a ešte pár iných ochorení) a manželke vyšiel jeden výsledok pozitívny. Takže keď ju zobrali do nemocnice rodiť, najprv dostávala (teda najmä bábätko) penicilin v infuzii a potom o dve hodiny až rodila.

ku_uk
autor
13. jún 2024

Dievcata, dakujem za rady. Uz cakam v cakarni. Inak vecer som uz nevedela co od bolesti, brat mal hnisavu anginu a odporucil mi kloktať hrdlo s vodou s morskou solou…. Musim povedat, ze mne to zabralo naozaj super. Prvy krat som to vyskusala az niekedy okolo polnoci, vtedy mi totiz napisal, ze si spomenul, co mu pomahalo🙈 a rano
Mam na mandliach uplne malo hnisu, ale stale tam je sazrejme aj bolest. Treba atb jednoznacne, ale na ulavu ta voda s morskou solou je super.