Zdravim som tu nová, je tu niekto kto mal podobný problém? Mám dlhodobo rozpadnutý zub a tečie mi z toho sem tam hnis, už sa ho chystám vytrhnúť ale mám strach že čo pod tým zubom bude. Keď som bola RTG pred 4 rokmi tak tam bolo vidieť ako keby vačok na snímke nad koreňom dali mi antibiotika a že keď ich vyberiem budú trhať lenže ja som viac k dr nešla a dnes to už chcem riešiť no bojim sa čo tam bude. Vtedy som aj opuchla ale po ATB to zmizlo a bolesť viac neprišla až teda teraz po 4 rokoch . Je to horná 6ka
Dikyyy
@twinsimom Nové Zámky
Mali ste niečo podobné?
ahoj pripnem sa, tiež som na tom rovnako....
@any17 a boli to? Riešiš to?
Ako kludne cakaj dalej ak sa to da vydrzat... Teraz vazne. Co si male decko? Chces dostat zapal kosti? Ved ti to opichaju, das si potom lieky od bolesti
no to iste ako ty , nasťastie neboli...momnentálne,.,.sem tam bolo že bolelo. inak to riečim davno. mám termín u zubara akurat 2.1.2
@any17 ja 7.12 tak som zvedavá či sa odhodlam
nuž budeme musieť 🙂
@ivanecka0602 bojím sa čo pod tým zubom už môžem mať za tie roky , hnis,cysta a kadečo iné,,, ani spávať neviem od strachu a každý deň len čakám či v ten deň bude bolieť alebo nie ,,, no je to ťažké takyto paničky strach
a ak sa môžem opytať kam? pišeš že si z NZ, ja chodím do Šurian
@any17 no bývam v zámkoch ale presťahovala som sa sem z východu pred 5 rokmi čiže zatiaľ tu zubára nemám ,,, len 1x som bola a to v NR na pohotovosti s týmto zubom čo som písala vyššie že mi dali len ATB a viac som nesla nikam ,,, a teraz idem k Starzykovi do Šurian som objednaná. Tak som zvedavá lebo recenzie má super aj kolegyňa tam chodí. Už som včera zvažovala v bolesti že tam behnem skôr ale prešlo to .
Každý deň je tu niekto s podhnisanym zubom...ľudia, prečo nechodíte k zubárom🙏 Prečo to necháte zájsť do takéhoto stavu? 5 rokov si nebola u zubára??? Nemáš kamarátku, ktorá by išla s tebou a psychicky ťa podporila?
@aurelia2000 strach je niekedy silnejší,, tiez chcem mať pekné zdravé zuby ale ten panický strach je väčší,,, kým som mala zuby som sa tak nebala lebo nebolo čoho aké teraz takýchto väčších zásahov v zubára sa strašne bojim až tak že teraz za to pykam.
no presne som išla aj ja podla recenzii do Surian, už som u nich bola 2 x , už teda aj patrím tam normálne, preniesla som si kartu z LV
Tie atb ti dali na to aby stiahli zapal a zub sa netahal zapaleny, kedze sa ziadne osetrenie nekonalo zapal sa rozbehol opat, niekedy pri aktivnom zapale s hnisom horsie zabera anesteza, preto by bolo mudre vybraz ant a nasledne zub vytrhnut. Tak ako to bolo odporucane aj minule. Aj nasledne hojenie bude lepsie
@any17 a teda akí sú? Aj vám už niečo robili?
za mna okej a som rada ze som presla u nas v lv otras vsade, mám to daleko ale oplatí sa. ja ked som bola uplne prvý krát tak najprv rgt, potom mi ošetril 4ku hore a na druhý krát ju dokončil. a teraz sama neviemn čo mi ide robiť lebo u mna je toho viac. a tej mojej 6 este len tolko poveda, že asi pojde von, tiež sa bojím velmi velmi trahania ale co uz....ked sa musi
@any17 a ku ktorej zubarke tam chodíš? Mňa k nejakej novej dali tak mám premiéru o týždeň
Nechaj si to vyliečiť, nedovol.strachu aby si to zas odložila. Lebo to bude len horšie a raz tabto dobehne. Ale pri zuboch platí,že čím.skor sa riešia,tým je to kratšie,menej bolestivé a lacnejšie. A na bolesť samozrejme si dáš pichnúť injekciu a pohoda. Ja sa tiež riadne bojím trhania ,a mám osmičku ktorá bude musieť ísť vonku. A som pokakana od strachu ale zvládnem to. Tak ako aj ty to dáš. Držím palce
Dr. Skryp
@any17 toho chvália že má super prístup a kolegyňa spomínala že jej takýto zub vytrhol ani nevie ako 🙂
ooooh to som rada, ze si mi toto napísala. nic zle ani nechcem pocut 🙂 lebo potom nepojdem 🙂
@any17 áno fakt kukni aj na Google skoro polovica recenzií jeho meno :D on je aj chirurg tak asi vie 🙂
Ja iba tak kukam 😲ze 5 rokov mas pokazeny zub, vies o tom a ty sa na to vykasles? Ved nejde iba o krasu zubov, ale o celkove zdravie 🤦♀️
MUDr. Vlastimil Graus, PhD. o fokálnej infekcii hovorí: „Infekcia, ktorá je na koreňoch zubov je krvnou cestou prenášaná na rôzne iné orgány v tele človeka. Mikroorganizmy sa usádzajú v kĺboch, cievach, v obličkách, na srdci a spôsobujú množstvo ochorení.“
Podľa neho sa neliečené fokálne infekcie „podpisujú“ pod ochorenia kĺbov, srdcovocievne ochorenia, ochorenia obličiek, pľúc, ale bývajú aj príčinou predčasných pôrodov alebo potratov.
@belllinka áno veľmi dobre to ovládam ale neviem sa prekonať
Pozri sa napíšem to tak že čo sa stálo môjmu bratrancovi 33 ročnemú pred 4 rokmi s pokazeného zuba je 4 rok na cintoríne.
@dilino pre boha a čo sa udialo?
Veď zápal sa preniesol do tela,môže to spôsobiť aj zapal srdca a iných orgánov. Veď to nie je sranda, veď aj ty si bral ATB pred rokmi kvôli tomu.
No mal hnis nechcel ísť najprv oslepol na jedno oko potom na druhé a odspodu sa mu začala robiť diera v kosti a už nebolo pomoci. A zlyhalo mu neskôr srdce najviac ked sú choré zuby trpí veľmi srdce. Nemal nič nádor to nie len hnis mu tlačil na oko a neskôr oslepol. Prosím ťa veľmi pekné chod čim skôr. Oni by mu pomohli len ON dobrovoľne nechcel ísť tak preto. Ved lekár povedal zubný že keby bol išiel včas všetko mohlo byť ináč.
@dilino fúha tak to už musel mať strašne bolesti
Z akého si mesta určite čím skôr von, po vytiahnutí zuba bude všetko ok.