Dobrý deň chcela by som sa poradiť .. Už tri dni mám pri prednom zube na dasne veľký vacok myslím že hnisu a mám to až hore pri nose.. Volala som zubarke predpísala mi antibiotiká a poslala ma na pohotovosť .K nej sa vraj sa musim objednať a urgentne prípady bere iba ráno o šiestej, čo mne sa nedá lebo som sa presťahovala a mám malé dieťa tak si hľadám iného zubára. Bola som na pohotovosti tam mi len otvorili zubný kanálik a prečistili peroxidom trvalo to Max 3 minúty. Lenže odkedy som tam bola tak sa mi to iba zhorsilo a spuchlo ešte viac . Ústa si preplachujem repikom,corsodilom,a čistou vodou. Čo mám spraviť pre to aby sa mi ten hnis pustil ? Mám pocit že sa iba naberá a netečie mi nič..
@monro veď pôjdem ale až v pondelok tak preto sa pýtam či sa to dá doma nejak spustiť lebo to je len spuchnute a mäkké a nič mi stáde nejde. Mám spuchnutu peru aj lice
Asi ti na pohotovosti neotvorili zub dostatočne? Niekedy to tam vedia odflaknut... To malo pomôcť, keďže to mala byť cesta kadiaľ hnis vyteká...
@7kikuska7 no môže byť vravím trvalo to dokopy asi tri minúty a keď som šla domou tak mi to ešte viac spuchlo a ani nejem racej lebo sa bojím aby som si to ešte viac nepodrazdila
@7kikuska7 popravde sa tam aj bojím vrátiť na tú pohotovosť chcem ísť v pondelok k normálnemu zubárovi len neviem v akotom stave to bude cez vikend
Hlavne treba dávať pozor, nech sa ten otvor neupcha. Tie ATB užívate?
@7kikuska7 áno užívam ich už tretí deň
Tak je to zvláštne, lebo keď sa zub otvorí a nasadia ATB zvykne zabrať.,takže keď sa to nezlepší /horší bud nie je dostatočne otvorený /to možno bude aj zo susedného zuba. Záleží od toho, či máš ten vačok len nad tým jedným alebo je tak medzi dvoma...kazdopadne ak sa to dnes nezlepší tak by som sa vrátila na pohotovosť, dnes tam možno bude iný lekár, nech sa na to pozrie a nečakala do pondelka.
Mne keď sa spravil takýto vačok hnisavý pri zube (bola to dolná 6ka), znamenalo to, že zu odumrel. Zub mi rozvŕtala, vyčistila kanáliky, opakovane som chodila s liečivou vložkou a nakoniec mi zub uzavrela. Mali by ste sa k zubárovi vrátiť.